Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Svaki dan slatkiši...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Svaki dan slatkiši...

Drage moje, ovisna sam o slatkom, ne prođe niti jedan dan a da ja ne pojedem nešto slatko, teško se nosim s tim, zanima me koliko vas ima koje isto jedete svaki dan slatko, i kako se nosite/borite s tim? Bit će mi puuuno lakše ako vidim da nas ima

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo me
    nažalost, nisam našla lijek kako se othrvati tome
    obožavam slatko
    ali i kad se trudim ne uzeti ni komad slatkog, krenem se tresti za poludit, pa na kraju moram uzeti da se ne srušim

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu sam...lijeka nemam, samo sam se javila da ti bude lakše ak nas je više

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

To je prava pravcata ovisnost, vjerovali ili ne. Čitala sam da šećer, a i čokolada stvaraju trenutni osjećaj sreće o kojem postajemo ovisni. Kad osjećaj prođe nama treba nova doza. Duuuuuugo sam se borila sa time i svaki, ali svaki dan jela sam čokoladu nekada. Bar jednu uz marendu, po neku sam imala u torbici, ili JEDNU PUTNU, kako sam je zvala. I vječito su od nekud izvirivali papirići nekih izjedenih čoksi, keksića, pinguija itd. Pred 3 god. rekoh dosta. Imala sam prave narko krize. Znojenje dok čekam red na blagajni i gledam u njih. Mama (med.sestra) mi je puno pomogla noseći mi literaturu sa posla iz koje sam uvidjela da je to dosta ozbiljan problem ako se odražava na težinu i automatski na zdravlje Teško je i treba volje, ali ja nisam mogla vjerovati da ću ikada moći gledati u nekoga dok jede čoksu pored mene a da me ne obuzmu ubilačko otimalačke sklonosti.
    Ali eto više me ni ne pita, a to je rezultat 2 godišnje borbe i odricanja.
    Za početak draga ne smiješ to kupovati niti imati u kući i ne izgovaraj se na klince jer ni njima ne treba.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo me... bila sam teški ovisnik o slatkome i puuuno puta sam, kao, prestajala jesti slatko. Izdržala bih dan, najviše dva. Onda mi se prije mjesec dana desio neki klik u glavi i jednostavno sam prestala. Neću više biti ovisnik jer mi je o tome ovisio cijeli dan, nisam se mogla nositi s ovim ili onim dok nisam nešto slatko pojela. Da ne govorimo o kilama koje sam nakupila.

Sad već mjesec dana ne jedem slatko i osjećam se super. Čak sam i dvije kile izgubila. Kako? Jednostavno sam prestala.
    Bilo je teško prvih tjedan dana, bila sam užasno nervozna, grozno...

Sad mi više uopće nije teško, jedino mi malo fali sladoled.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ne jedem slatko u velikim količinama, ali me jako zabrinjava što jedem svaki svaki dan, to je koma, da ne znam što stavim u sebe ako nisam završila slatkim ja željna nečega jednostavno se ne mogu zasitit bez slatkog! Donedavno sam mislila kako većina jede slatko svaki dan, dok nisam uvidjela da to baš nije tako pa sam počela brinuti, i zbog kila naravno, znači, nema druge, nego skidati se s te ovisnoti, a morat ću, ako sam cigarete uspjela izbacit mogu i to! Ma super, sve ću si uskratit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je jos najludje kad se ja bacim u fazu jedenja "zdravih" slatkisa. Pa onda svaki dan palacinke homemade, ovo homemade, ono homemade....i na kraju zakljucim da mi je bilo bolje i pojesti jednu-dvije kockice (ili reda ) cokolade nego raditi to sto radim.
    Uglavnom, u istoj sam gabuli i nikako da kazem -dosta-. Ne samo po pitanju slatkisa nego i kave.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas si pomogla.
    Nego, nevjerovatno, ali istinito, meni slatkisi pomazu u odrzavanju dobre kilaze. Ja pojedem nesto sitno slatko i zasiti me, a kad slatkise pokusam bojkotirati, ko ludjak trpam u sebe sve i svasta. Cak ni kad sam prestajala s pusenjem nisam se tako ponasala. :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Svaki dan slatkiši...

Citiraj anima prvotno napisa
    Drage moje, ovisna sam o slatkom, ne prođe niti jedan dan a da ja ne pojedem nešto slatko, teško se nosim s tim, zanima me koliko vas ima koje isto jedete svaki dan slatko, i kako se nosite/borite s tim? Bit će mi puuuno lakše ako vidim da nas ima
    Ja ti fakat neću nimalo pomoći jer se ubijam u slatkome doslovno svaki dan,a mislim da si me vidjela na fotkama...

Jedna čoksa je minimum svaki dan poslije ručka,a fetiš su mi bomboni i nutela..samo je možda pitanje kad ću i ja otvoriti sličan topic

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i mene!!!
    ja jedem slatko svaki dan, ne borim se protiv toga već uživammmmm....
    nema problema s kilama, hvalabogu... (zasad..)
    tak da mislim da mogu,
    a netko je već i napisao da mi bolje utaži glad malo slatkog nego li ponekad konkretni obrok,

a sad još skupljamo i Žc, a klinka baš i nije za čokoladu, pa mama popapa.....

prvi obrok nakon poroda - jedan kinder bueno i napolitanke prelivene čokoladom (pola kutije..)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pridruzujem se grupi. zar je netko sumnjao

u zadnje vrijeme pokusavam smanjiti, ide mi osrednje. ali ajde, bar ne pojedem kutiju irokezica svaki dan (izmedu ostalog)

voljela bi da uspijem da jedem slatko recimo samo vikendom. ah, pusti snovi. to je sve zato jer se tjesim hranom. dosao mi glave ovaj zivot samo mame i sva nekadasnja zadovoljstva kompenziram tako da zderem, bilo slano bilo slatko.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma, Zorana, pa ja sam ovo shvatila kao jedan pdf podrške, pa, poput kloklo
    Citiraj kloklo prvotno napisa
    samo sam se javila da ti bude lakše ak nas je više
    I također...lijeka nemam... pa nisam ni od pomoći...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a kad me pukne pms,
    mm već zna kad je to pa onda samo napuni zalihu, da nebi netko stradao....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    to je sve zato jer se tjesim hranom. dosao mi glave ovaj zivot samo mame i sva nekadasnja zadovoljstva kompenziram tako da zderem, bilo slano bilo slatko.
    Tak je bilo i kod mene. Otkad sam prestala jesti slatko, bacila sam se na manijakalno čitanje knjiga. Skužila sam da jedenjem slatkog kompenziram hrpu drugih stvari.

OK mi je svaki dan jesti slatko u malim količinama, ali ja to nisam mogla, sve slatko što sam pojela me vuklo na još, tako da su to na kraju dana bile ogromne količine (neću se ni sjetiti).

Osim toga, i gin mi je rekao da trebam prestat jesti slatko jer imam policistične jajnike, a ne smijem (i ne želim) piti hormonske tablete jer dojim. Slatko, koliko sam shvatila, odmaže hormonskoj ravnoteži.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavak
    radi se samo o keksima. Ne jedem ih ako ih nemam doma i to funkcionira dok radim, ali sada na porodiljnom Da sam presla svaku mjeru vidim po tome sto, ako nemam doma keksa ja si u krizi namazem kruha i marmelade, bitno da je nesto slatko

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je upravo ono sto i mene muci. Ako nema neki slatki zalogaj, ja onda tamanim ogromne kolicine ove normalne hrane u slatkoj verziji (marmelade, med s maslom itd.), kuham stalno neke grizove, pudinge, palacinke, pecem kao kekse bez secera u kojima se onda ubijam... :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja volim slatko. Pojedem svaki dan i nešto čokolade, nešto keksa...
    Ali, joše nemam neki razlog da to izbacim. Ne radi se o velikom količinama. A i čokolada je navodno zdrava

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam coko-manijak. U stvari, jedem dok ne ispraznim svaku kesicu keksa, bonbona, ma svega slatkog sto mi je pri ruci.
    Sa kilazom nemam problema, imam neki ultrabrz metabolizam, cim ne rucam ko svet par dana ja vec mrsavim, tako da mi cokolada dodje kao neki energy booster.
    Ali, da je zdravo, nije. Pred ocima mi je slika mog ujaka, dvadesetak godina starijeg od mene, koji je umeo zajedno sa mnom da smaze i po 300 g Milke odjednom, a koji sada ima problem sa povisenim secerom u krvi...
    Tako da sam i ja u poslednje vreme resila da se malo iskontrolisem. Posto sam pocela da vezbam, povecala sam unos proteina, a ugljene hidrate smanjujem. Ne bih volela da smrsam, samo da malo ojacam misice. Takodje, necu se sasvim lisiti slatkisa - tu i tamo poneka bonzita, slatki dorucak ili cokoladica, ali onakvo preterivanje ne bih sebi vise da dozvolim.... 8)

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja vooolim moju ovisnost o cokoladi, nema nista boljeg nego doc na posao, dupli expresso s mlijekom, i par kocaka cokolade uz to...

ako se konzumira s mjerom, ne vidim u cemu je problem...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    j
    To svakako, samo sto je nekima od nas tesko pronaci meru...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    300 g Milke odjednom

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja se prijavljujem 8)
    Tamanim sve: čokolade, kekse, za kolače bi život dala, palačinke, sladoled, peciva, hoćeš homemade, hoćeš kupljeno, samo daj ..
    Sinoć sam probala jednu haljinu koju sam htjela danas obući na posao i ne mogu ući u nju, a imam je 6 mjeseci. Od danas sam na onim rižinim medaljonima, to mi je jedino rješenje protiv slatkoga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Od danas sam na onim rižinim medaljonima, to mi je jedino rješenje protiv slatkoga.
    Jel ti nije onda samo teže?
    Totalno maknuti slatko? Ja bih ga samo još više željela.
    Kod mene inače odricanja ne pale
    Probaj jesti više voća i ostavi si malo čokolade. Pa zdrava je

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anci, oni me zasite pa se uspijem kontrolirati.
    Nekako mi se čini da kod mene bolje pale potpuna odricanja, a i psihički se bolje osjećam kad ne jedem ništa slatkog.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Ja ti fakat neću nimalo pomoći jer se ubijam u slatkome doslovno svaki dan,a mislim da si me vidjela na fotkama...

Jedna čoksa je minimum svaki dan poslije ručka,a fetiš su mi bomboni i nutela..samo je možda pitanje kad ću i ja otvoriti sličan topic
    traktorka draga, život stvarno nije fer

...stvar je u tome što bih htjela malo smršavit, ali da ne idem na dijetu nego da jedem normalano(dobro ajd, malo manje), ali bez slatkoga, i onda krenem, ne jedem baš previše, ali svaki dan MORAM na kraju pojest slatko i to me toliko izbaci iz ravnoteže da sam već lagano u depri, i onda zbog toga kaj se ne mogu oduprijet tome NE smršavim aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa

a ovi rižini keksi, kakvo je to, jel se isplati potrudit s tim? nema puno kalorija? da, al ziher nije slatko, al možda bi probala?!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Citiraj majoslava prvotno napisa
    j
    To svakako, samo sto je nekima od nas tesko pronaci meru...
    XXX

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Nekako mi se čini da kod mene bolje pale potpuna odricanja, a i psihički se bolje osjećam kad ne jedem ništa slatkog.
    I ja sam taj tip.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

btw doma uvijek imam "zdrave čokse" koja "ne deblja", crne sa 70 posto kakaa, ali mene to ne zadovoljava, meni je to ko čoksa za kuhanje, a ja volim da se topi, da je slatko, da je nutela, milka...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm, slatko...
    Svako jutro MORAM pojesti nešto slatko, neki kolač ili kekse sa Biankom, i to čim operem zube. Ako se desi da ne uspijem odmah jesti, lovi me takva nervoza da to nije normalno.
    Nakon toga, nekako izdržim do popodne. I onda opet kriza, opet moram nešto slatko, a ako sam sve pojela, mažem Nutellu na kruh.
    Ako nisam popodne jela slatko, navečer ne mogu zaspati.
    Da, to je ovisnost...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je danas prvi dan bez slatkog! Vidim da to tako vise ne moze!
    Ujutro sam pojela cornflakes i mlijeko a inace uvijek pojedem nesto slatko.
    Nisam malcu ukrala zivotinjsko carstvo sto obicno napravim uz kavu.
    Zasad nema krize, vidjet cemo kak ce bit tokom dana. Pokusat cu se ne predat!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja se prijavljujem.

Meni je slatko sastavni dio života i nisam se nikad niti othrvavala porivu da kad me uhvati kriza pojedem nešto slatko. Trenutno imam doma Nutellu, Čokolino namaz i nekakav sličan namaz iz Lidla pa ih naizmjenično tamanim, uspoređujem okuse i tražim razlike.

Ne jedem slatko u velikim količinama ali jedem svaki dan obavezno. Mene to ne brine, na kilažu i zdravlje se ne odražava, zašto da me brine? moja je filozofija da je sve dobro ako je umjereno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije ni mene brinulo kaj jedem slatko svaki dan dok nisam imala 20 kila viska.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Meni je danas prvi dan bez slatkog! Vidim da to tako vise

A ja skužila po ovome da si napisala da si bez slatkog, ali da to tako ipak ne ide!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majoslava, nije meni problem u tome sto ja tu i tamo gricnem slatko. Smeta mi ta relacija psiha-cokolada ili stavec....tj. moment kad skuzim da lagano zivcanim jer nemam nesto slatko. Ustvari, divim se ljudima koji funkcioniraju po sistemu moze-ali-i-ne-mora, po pitanju slatkisa i po pitanju kave.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

...stvar je u tome što bih htjela malo smršavit, ali da ne idem na dijetu nego da jedem normalano(dobro ajd, malo manje), ali bez slatkoga, i onda krenem, ne jedem baš previše, ali svaki dan MORAM na kraju pojest slatko i to me toliko izbaci iz ravnoteže da sam već lagano u depri, i onda zbog toga kaj se ne mogu oduprijet tome NE smršavim aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa

a ovi rižini keksi, kakvo je to, jel se isplati potrudit s tim? nema puno kalorija? da, al ziher nije slatko, al možda bi probala?!
    anima, mene baš rižini keksi spašavaju od situacija kada MORAM staviti nešto slatko u usta. Nisu slatki, ma neću lagati, nisu nikakvi , jednostavno nemaju okusa. Nemaju mirisa, nemaju soli, nemaju šećera, ali nemaju ni kalorija. Cijelo pakiranje od 100g ima 373 kcal. I kad još popiješ na to čašu vode baš te nekako zasiti, mene prođe ta želja za slatkim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Majoslava, nije meni problem u tome sto ja tu i tamo gricnem slatko. Smeta mi ta relacija psiha-cokolada ili stavec....tj. moment kad skuzim da lagano zivcanim jer nemam nesto slatko. Ustvari, divim se ljudima koji funkcioniraju po sistemu moze-ali-i-ne-mora, po pitanju slatkisa i po pitanju kave.
    vidis, ja se ne zivciram ako nisam doma i ako radim ili se dogada nesto zanimljivo. mene bas taj nedostatak drustvenog zivota i izlazaka prikovao za slatko i hranu opcenito, jer sam zamijenila jedan gust drugim. problem je taj sto ovaj drugi gust donosi prekomjernu tezinu, a prvi ne

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni upravo tako!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni je malo drugacije. I najzanimljivija druzenja i situacije mi moraju biti obojene ovisnoscu. Ono....kakvo je to druzenje bez pijuckanja kavurine ili grickanja necega? :/ Prije su jos u igri bile i cigarete, srecom sam barem njih uspjela izbaciti.
    U biti, kontam ja na "nekoj" razini u cemu je kod mene problem....samo nikako da kazem -dosta-.
    Imam neku ideju sebe kako setam, setam i setam....ali, uvijek moram za nesto da se drzim. I znam da mi se nece nista desiti ako se pustim, ali svejedno se ne pustam. Nadam se da ne izgleda blesavo, ali tocno tako se osjecam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidiš, mene to recimo ne smeta. To što "moram" piti kavu
    Obavezno je pijem ujutro s mužem i s kolegicama u uredu ujutro. Ne smeta mi što sam tu vezana, nemam slobode...
    To gledam kao neki užitak.
    Možda je kod tebe drugačije pa se drugačije osjećaš :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam ovisnik o slatkom...jednom sam pojela veliku Milku i pol (450g čokolade) i nakon toga pitala "jel ima još šta slatko?".

Al to su bila vremena (fali vam smajlić koji se s nostalgijom prisjeća lijepih vremena)...nisam se debljala jer sam intenzivno trenirala i mogla sam utrpati u sebe što god sam htjela.

A sad kad mi obveze ne dozvoljavaju svakodnevno "teretanisanje" od dva sata, apetit ostao isti i ja muku mučim da skinem par kg (čitaj 9kg - dvije su otišle).

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mikka, potpisujem ama baš svaki post

Jednom davno sam imala par godina kad sam se "skinula" sa slatkoga, masnoga... ali to je pluskvamperfekt. Trenutno se uopće ne borim, puštam to za neko drugo vrijeme kad ću biti sretna i ispunjena drugim stvarima

Mene jedino muči grižnja savjesti što klincima uskraćujem to ubijanje u slatkom koje krene kad oni odu na spavanje

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedem slatko, ali ne smeta me sto je tako. Trudim se da je zdravo (ili specem/napravim sama, ili pazim sto je tocno i odakle je) i pazim da se uklapa u sveukupnu kolicinu hrane koju taj dan namjeravam pojesti.

Kad sam kretala na 'dijetu', odlucila sam ne uskratiti si nista sto volim i to je prvi i jedini nacin koji vidim da stvarno funkcionira. Ima dana kad ne pojedem slatko, ali ima i onih kad bih podivljala ako nesto ne nadjem. Kolace uglavnom ne jedem, ako ih sama ne ispecem. Ne vjerujem ja nikome.

Za cokoladu bih se ponekad prodala!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ustvari, divim se ljudima koji funkcioniraju po sistemu moze-ali-i-ne-mora, po pitanju slatkisa i po pitanju kave.
    Ako hoces odat cu ti tajnu kako to postici.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja se ne želim odreć slatkog, ne ne ni u ludilu, pa kakav je to život?!
    Ja bih samo jako htjela to držat pod kontrolom, ono, kad mi se jede slatko da pojedem, npr. dvaput tjedno, a ne da MORAM jesti svaki dan, to mi je definitivno to much, nisam to nikad radila, mogla sam reć ne i idemo dalje! E sad, da si odredim recimo sri. i ned. jedem slatko, nemam pojma, mislim da bi posjedila prije vremena, ali definitivno ću morati nešto poduzet! I stvarno mi je lakše kad vidim da nisam jedini freak

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ustvari, divim se ljudima koji funkcioniraju po sistemu moze-ali-i-ne-mora, po pitanju slatkisa i po pitanju kave.
    Ako hoces odat cu ti tajnu kako to postici.
    ef

Definitivno se divim i zavidim takvim ljudima, ja nisam ta sorta, kod mene je sve ili ništa...... U čemu je kvaka?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno u ovisnosti o seceru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je to sastavni dio PMS-a, ostale dane je bolje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •