Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: zadah iz usta

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno zadah iz usta

imam ooogroman problem. smrdi mi iz usta svako jutro, i to toliko jako da ne znam jer se moja beba pokakala ili...su to moja usta!!! i uglavnom su moja usta
    ima li itko ovakvih problema...e, da, i s vremena na vrijeme iz grla mi se dokotrlja u usta jako mala kuglica, bijele boje, vrlo mekane teksture (rekla bih da je to istrunula hrana, ili nakupina bakterija...kao da od mrvica od kruha napravite kuglicu), i ako ju stisnem, e to bogami jaaako zasmrdi.
    dajte neki pametan savjet, plizzzzzz!, kako ga se rješiti!!!!!!!!!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mandule?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I meni odmah palo na pamet.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Te bijele kuglice, su ti kuglice "gnoja" koji ti se radi na mandulama. Ja bih laički rekla da je neka bakterijska infekcija, npr. Streptokok.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A riješi na način, da ideš kod dr. i eventualno tražiš bris, mada i dr. će prema izgledu možda znati procijeniti situaciju.
    Na dnevnoj bazi bi vjerojatno pomoglo ispiranje kaduljom, ali ja bih svakako otišla i dr.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mene to muči već neko vrijeme i čini mi se da je sve izraženije, a pogotovo ujutro. Točno tako kako si ti opisala što se doživljaja tiče. Ja nisam primjetila nikakve bijele grudice, al mi je stražnji dio jezika prekriven nečim bjelkastim.

E sad, s obzirom da to već traje neko vrijeme ja sam u međuvremenu bila kod doktora (ne zbog toga), ali pregledavano mi je grlo, i brisevi (negativni) i pila antibiotike zbok neke druge upale ali to je i dalje tako. S mandulama nikad u životu nisam imala problema.

Ono što sam primjetila da je to definitivno katastrofa izraženo pred mengu i za vrijeme menge tako da mislim da ima neke veze sa hormonima i usporenom probavom te dane.

I da, pranje zubi i struganje četkicom tih bijelih naslaga ujutro ništa ne pomaže, taj smrad nestane tek kad doručkujem, dakle napunim želudac. Ne znam, možda je refluks u pitanju.

Uglavnom, još uvijek nemam rješenje, al eto da znaš da nas ima još.

p.s. Grozno mi je kad me MM s grimasom pita pa zar nisi oprala zube, a ja velim jesam (da oprala, sastrugala sve) i onda njegov zbunjeni izraz lica...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da nije ona heliobakterija u želucu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala na savjetima. i ja ću kod doktora....da, i meni zadah-smrad nestane tek nakon doručka i tokom dana je dobro, ali jutra su katastrofalna!!! nisam primijettila da s mengom se stanje pogoršava.

kaj je to heliobakterija?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bih rekla da je to LPRD pa malo proguglaj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sisalo prvotno napisa
    hvala na savjetima. i ja ću kod doktora....da, i meni zadah-smrad nestane tek nakon doručka i tokom dana je dobro, ali jutra su katastrofalna!!! nisam primijettila da s mengom se stanje pogoršava.

kaj je to heliobakterija?
    možda se tako ne piše, ali to je nakava bakterija u želucu koja može izazvati jaki zadah. kada je moja firma bila na sistematskom pregledu, ispalo je da više od polovice zaposlenih ima tu bakteriju. I tatek je nešto pisao o tome.
    Nisam od neke pomoći

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Helicobacter pylori. Bakterija koja uzrokuje gastritis. TJ. dosta ljudi koji imaju gastritis imaju tu bakteriju.

Ja sam to provjeravala prije jedno 10 godina kad sam imala gastritis, ali je nisam imala. Meni je gastritis bio posljedica jakog stresa. A i inače mi kod stresa odmah reagira želudac. Ali tada nisam imala problema sa zadahom.

Malo sam proguglala taj laringofangealni refluks. I na nekim stranicama sam našla podudarnost u dijelu simptoma. Kazu da se on pouzdano utvrđuje jedino pomoću 24-satne pHmetrije, dakle 24 sata imate neku sondu provučenu kroz nos negdje do polovice jednjaka koja je prikačena na mali displej koji vam je zakačen za struk. Iskreno, mislim da to ne bi izdržala. I jedna gastroskopija mi je bila pretraumatična, a kamoli da mi to tako stoji 24 sata.

Ne znam, samo razmišljam na glas. A nešto bi svakakako trebalo poduzeti...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sisalo, to što opisuješ koliko je meni poznato nije nikakvo bolesno stanje niti razlog za posjet doktoru, i nikako za vađenje mandula koje itekako maju svrhu, jer ja to već godinama sama riješavam. čak mi se čini da je na rodama bila slična rasprava, a netko je tu već napiso da se radi o nakupini koja se stvara u starim rupicama na mandulama. dakle, tamo se danima i tjednima zadržavaju sitni komadići hrane koji se doslovno ugnoje i trebaju van. e sad, kako sam ja prirodno nadarena za kojekakvo čačkanje po sebi, sama sam otkrila način kako da ih izbacim, potiskujući vatenim štapićem dio mandule dok kuglica isklizne. ne uspijem svaki put i svaki dan, dok se ne olabavi dovoljno da isklizne. učinkovitije je ujutro nego navečer jer mi je nekako tad manji nagon za povraćanjem na taj pritisak. zvuči odvratno, i prilično je odvratno, i nedaj bože da mi netko u tom trenutku uleti u kupaonicu. inače, meni je to redovito na desnoj manduli koja je prilično šupljikava

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

morska...bog te blagoslovio!!!!

aj mi još smo reci di je mandula i kak da dodjem do nje sa štapićem za uho...bojim se samo tak gurati štapiće u usta, ipak da imam 'autokartu'...hehhe...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    a da nije ona heliobakterija u želucu?
    i ja bih rekla da je ovo. Imam i ja ponekad te gnojne čepiće, ali da smrdi tako da ne znam da li mi se mala pokakila ili je meni iz usta - to ne bi baš trebalo tako smrditi. Jedini sam takav grozan smrad imala kad sam imala HP. Idi do doktora.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sisalo prvotno napisa
    aj mi još smo reci di je mandula i kak da dodjem do nje sa štapićem za uho...bojim se samo tak gurati štapiće u usta, ipak da imam 'autokartu'...hehhe...
    ej, ženo, pa daj nemoj Pa kaj ti pada na pamet, na kraju ćeš opet završiti kod doktora, ali će ti vaditi te štapiće iz grla i imati ovaj rad :/ i znati će čitava bolnica (biti će ej, znaš kaj je jedna pokušala... ).

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bolje stavi vate na vrh onog štapića za ražnjiće, on je duži pa su manje šanse da će ti ispasti u grlo, a i lakše ćeš doći do cilja i isti pročačkati (ovo bi sad već trebalo prebaciti na nekonvencionalnu medicinu )

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam to vadila sa čačkalicama

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

umirem od smija! dakle, dok nisam usavršila tehniku s bibo štapićima (kad ih nestane navrtim vatuna čačkalicu naravno) imala sam fazu usisavanja malih bijelih pomoću kapaljke (pipeta, kako već), ali to nije bilo baš učinkovito. hm, ne znam koliko su duboka vaša grla ali kod mene nema šanse da se štapić izgubi. mislim da sam čak jednom prilikom zbog toga (nisam još bila tako mudra kao danas) išla na bris grla i bio je naravno sterilan. i btw, imala sam helikobacter, dva puta, i nije bio povezan sa zadahom, baš nikakvim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •