Citiraj ana- prvotno napisa Vidi poruku
da malo podignem temu

možda če nekima zvučati glupo ili bilo šta ali mislim da se dosta roditelja nalazi u takvoj ili sličnoj situaciji
što se tiče ostvarivanje prava na njegu djeteta/djece i uvečani dječji doplatak
u slučaju da je jedan roditelj nezaposlen a drugi radi nema prava na njegu jer nije u radnom odnosu sam se pitam kako da bude u radnom odnosu kad pod
1. niko te neče uzeti u r.o. sa djecom koja imaju zdravstvenih problema
2. di smjestiti takvu djecu da bi i mogo ići raditi
jer po tome naša djeca nemaju prava da se hrane i sve što im treba za njegu a s jednom plačom to jednostavno nije izvedivo ..................
e pa ja izgleda imam baš taj problem; dakle dok sam bila trudna sa mojim trećim (prvo zdravo, drugo umrlo u dobi od 2 god.i2mj.) djetetom sam dobila otkaz (ugovor na određeno). Po rodjenju stvari su se zakomplicirale, prošli transplantaciju u Francuskoj, 13mjeseci u bolnicama. Vec tri mjeseca smo doma i tada sam počela predavati dokumentaciju za bilo što u našem CZSS. Živimo u provinciji, pa se zna i za slucaj mog drugog djeteta za kojeg sam primala samo uvećani dječji, za drugo nisam imala pravo jer je u bonici i umrlo. E sad je naš mali anđeo doma i sad je lakše, prošli smo komisiju (pošto je utvrđeno da treće dijete ima vrlo rijetku bolest, dvoje živih u ovom dijelu Europe), dijete je težim oštećenjem zdravlja. Sad smo u fazi predavanja papira za uvećani dječji i invalidninu, a za njegu djeteta ????...Na termin za vještačenje smo čekali malo više od 2 mjeseca, a na rješenje ( danas stiglo) točno mjesec dana. Samo da napomenem da on ima 16mj., sreća naša da suprug radi u državnoj tvrtki,pa imamo redovita (iako nedovoljna + moj minimalni porodiljni, kad oduzmemo kredit = ca 4000). Nikakva prava dosad nisam mogla ostvariti. A dalje cemo vidjeti jos i ovo s njegovateljicom.