Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Opasna alergijska reakcija!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Opasna alergijska reakcija!

Već sam ranije zaključila da je moja L. alergična na čokoladu u tragovima koja se manifestira na naš vječni osip u preponama. Po točkica dvije. Kad kad i po nekoliko. Od vlažnih smo imali velike komplikacije od 4-5 mj njenog života kad smo prešli na platnene i sve se je povuklo na kratko, do kravljeg mlijeka i čokolade. Nikad, ali baš nikad je nisam napila niti najela. Možda sam joj svega par puta dala da proba i dokazala sama sebi da je na to alergična i složila se i pedica.
    Jučer, koji je crni vrag ušao u mene, ne znam. Ja sam sebi otvorila kinder čokoladicu. I vidim je da me gleda i sra me je niti pisati ovo, dala sam joj i toliko mi je bilo lijepo što joj se je jako sviđala i pojela je cijeli štapić. Sad mi suze cjede niz obraze kako sam mogla biti tako glupa i tako pogriješiti.
    Jučer popodne je počelo sa blagi osipom po leđima, pa nogice. Prvo sam mislila da su V.kozice. I onda u 3 u noći, teško disanje, plač, sva natečena...dupla. Kad sam upalila svjetlo u sobi to nije bilo moje djete. Ručice, nožice, lice, sve crveno, natečeno.
    Zvala sam mamu (med.sestra i patronažna) da odmah dođe dole, i naravno odmah na hitnu. Inekcije, infuzija. Sva sreća sve je dobro prošlo.

Osjećam se tako glupo, i tako ne marno, i samu sebe osuđujem. Kako sam mogla biti tako glupa. Istina je da pedica rekla da smo mali i da ćemo na alergo test nakon godine, i da nikad nije bilo konkretnih dokaza u obliku dijagnoze, ali ja sam znala da je na neki način alergična.

Kazali su mi kod doktorice i da te alergije nisu trajne, da će se izgubiti. Kada...?
    Još ne mogu vjerovati, da sam znala da će to biti tako nikad ne bih to napravila, ni sama ne kužim šta mi je bilo u glavi. Skoro sam ubila svoje dijete.
    Užasan topic i post, ako je bed neka se briše, ali voljela bih čuti ima li tko sličnih problema sa alergijama i do kad će nas to mučiti. Za ubuduće me je strah bilo što joj dati jesti. Sada par dana ne smije ništa osim mlijeka i banane i jabuke i čaja. Pit će sirup za alergiju 6 dana i kad sve prođe idemo na alergo...
    A tako smo maji za topikanje

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nenaa
    Hvala bogu da je sve završilo u redu...nekad nam neke banalne odluke toliko toga donesu, da nas poslije to duuugo duuugo drži na iglama, a o grižnji savjesti i neizgovorenim strahovima ( štobibilokadbibilo ) da i ne govorim.
    Neću te kritizirati, kuditi ne pada mi na pamet - znam da ti je teret koji si si natovarila i dovoljno težak i bez da ga netko pritišće.

Sličnih iskustava nemam, znam da neke alergije prođu do 3 godine.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drago mi je da je alergijska reakcija prošla bez posljedica i da si na vrijeme uočila

Hvala ti što si podjelila priču.... ja tupim svima oko sebe da ne daju ništa J što meni ne kažu jer onda neću niti znati na što bi mogao imati reakciju.... obično mi se smiju...

Držite se i poljubi malog anđela

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Opasna alergijska reakcija!

nenaa- , bitno da je sve dobro prošlo. Eto malo da te utješim nama je većina alergija prošla s 3 god.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drži se - teško je. Bez testiranja je jako teško nagađati na što će izreagirati. Recimo ja sam uredno davala Do sirup pčelica Maja ipetrovićev med, a na testiranju se pokazala jaka reakcija na propolis. Dobro je prošlo, valjda je ipak malo propolisa u svemu tome. Jednom sam mu čak dala neprovjerni kolač jer je jako plakao u gostima (njegov omiljeni mađarice), jer mi se činilo! da nema vanilije, pa mu je otekao nosić i sva sreća da su svi alergični, pa se našao claritine u trenu - jer ja nisam imala sa sobom. ( za mene) Sve je dobro prošlo, ali samo srećom. Puno dr je meni reklo da ne isključujemo previše stvari na svoju ruku dok su mali, ok bez čokolade se može, ali ipak -nisi znala.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ono što sam ja shvatila da si napisala i da te muči što si joj dala čokoladu, a uveliko si sumnjala na alergiju i time ugrozila dijete...
    Iskreno, meni si postupila kao čovjek koji kao i svi mi imamo želju da sve bude ok i da želimo da naše sumnje su samo nagađanja.
    Mislila si da će proći samo od sebe, probala si, izbila je jaka alergijska reakcija, više nećeš...i nemoj se uzrujavati više radi toga i gristi!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ono što sam ja shvatila da si napisala i da te muči što si joj dala čokoladu, a uveliko si sumnjala na alergiju i time ugrozila dijete...
    Iskreno, meni si postupila kao čovjek koji kao i svi mi imamo želju da sve bude ok i da želimo da naše sumnje su samo nagađanja.
    Mislila si da će proći samo od sebe, probala si, izbila je jaka alergijska reakcija, više nećeš...i nemoj se uzrujavati više radi toga i gristi!
    potpisujem

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja A ima 10 godina jaku alergiju na kivi i ribu i na puno udisajnih alergena Nosi sa sabom autoinjektor za slučaj nužde.
    Imala je par puta alergijsku reakciju - kontaktnu koja se manifestirala oticanjem očiju. Mi smo joj odmah dali Claritin i oprali je i povuklo se u roku od pola sata. Ali nutritivni alergeni, odnosno oni koji u organizam dođu kroz usta su mnogo opsaniji jer se rašire po čitavnom tijelu.
    I ti bi morala za nju nabaviti autoinjektor, pogotovo kad bude mogla sama nešto dohvatiti i strpati u usta (no da te utješim, alergičari su obično vrlo odgovorni za sebe)

Inače A. je s 2,5 godine išla na testiranje koje je pokazalo jaaako puno alergija i mi smo se toga držali. Još smo 3 puta ponavljali testove i alergije su se smanjivale, osim ovih koje su i na početku bile najjače.

Mislim da bi i ti trebala prihvatiti činjenicu da će ti kćer zauvijek ostati alergična na čokolada u toga se strogo držati. Ako se ipak povuče - super.

I da, za testove ti je još premala.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, prema riječima našeg doktora, ako dođe do alergijske reakcije na nutritivni alergen, mi ne znamo kakav će u stvari razvoj biti.
    U slučaju jake alergijske reakcije adrenalin se mora primiti u roku od 7 minuta - poslije je prekasno. Pa je zato preporuka, da ako poslje uzimanja nečeg na usta, primjetimo da dolazi do oticanja ili osipa treba odmah upotrijebiti autoinjektor, a ne čekati da vidiš kako će se razvijati situacija.

Znam da izgleda prestrašno, ali ovo što se vama dogodilo moglo je biti i puno gore.

Ja uvijek naglašavam da alergijska stanja nisu nešto na što se može odmahnuti rukom ili isprobavati - pa da vidimo.

Ok, ti nisi znala da je alergična na čokoladu - ali sada znaš. Čokoladu pobacaj u smeće!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Opet smo bile danas na inekciji. Bile smo u šetnji na putu, i u autu za natrag je sva nabubrila, evo sad smo došle kući od doctorice, katastrofa.

I rekla mi je da čim se sve smiri moramo na alergotest :/ , a ja ne znam da li je ok taj test dok je tako mala. Pedica kaže da je, a ja sam :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nenaa, ja neznam koliko je stara tvoja mala. Moja je isto alergična, išli smo s godinu dana na testiranje. I nismo bili najmlađi, bilo je i beba od 5,6 mjeseci.
    I mogu ti reći da je to bolje jer vade krv iz prstića, a kod nas iz vene. I još su je naravno bockali "ekstraktima", morala je 20 minuta držati ruku koliko toliko ravno, pa smo joj kupili neku igračku, a ona kad god bi vidjela ispikanu rukicu (bilo je ljeto) oplela bi plakati.

Nemoj se gristi za tu čokoladicu, nisi znala što će biti.

Sretno!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo na prvom testiranju bili s 9 mj. Kad je dijete jako malo testiranje se radi putem krvi a kasnije bockanjem alergena pod kožu ili nešto slično.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Nenaa, ja neznam koliko je stara tvoja mala. Moja je isto alergična, išli smo s godinu dana na testiranje. I nismo bili najmlađi, bilo je i beba od 5,6 mjeseci.
    I mogu ti reći da je to bolje jer vade krv iz prstića, a kod nas iz vene. I još su je naravno bockali "ekstraktima", morala je 20 minuta držati ruku koliko toliko ravno, pa smo joj kupili neku igračku, a ona kad god bi vidjela ispikanu rukicu (bilo je ljeto) oplela bi plakati.

Sretno!
    Fali nam 20-tak dana do rođendana , osjećam se užasno. Slomit će mi se srce od tog pikanja, ne mogu ja to. Mislim moram, naravno, važno mi je da znam na šta je alergična. Ali teško ću to podnijeti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ljudski je pogriješiti ...mislim da smo svi na nekin način,više ili manje svjesno,pogriješili na sličan način...nisi mislila ništa loše i nisi mogla znati da če to baš tak biti...sad znaš...i možda bolje da se to desilo tako nego da ju je netko drugi natrpao sa alergenom ...drži se,glavo da je sve sad ok

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nena, mi smo nedavno bili sa nasim 3-godisnjakom na testiranju.
    Mozda zato sto je on vec veliki, no da te utjesim, sve skupa to testiranje i nije nesto strasno. Ali, nakon sto su mu ispikali rukicu, i nije se pokazala nikakva alergija, uzeli su krv da ispitaju iz krvi. Pa su rekli da je stvar u tome da je test iz krvi puno pouzdaniji, ali skuplji i zato se prvo proba na kozu, ako nema reakcije (a u puno djece nema), onda se vadi krv. Zato po meni mislim da mozes inzistirati na tome da se radi iz krvi, jer je stvarno pre mala za to svo pikanje. Mi smo radili tek sa tri godine, jer nam je pedica rekla da su do trece godine djeca alergicna na mnogo stvari, a onda se alergije povlace, pa nema smisla raditi prije. Vjerovatno u vasem slucaju ima. Uglavnom, mi nismo alergicni na nista( a sumnjalo se na mlijeko prije). Sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Fali nam 20-tak dana do rođendana , osjećam se užasno. Slomit će mi se srce od tog pikanja, ne mogu ja to. Mislim moram, naravno, važno mi je da znam na šta je alergična. Ali teško ću to podnijeti.
    E pa da, vi ćete isto na pikanje. Ma nije ništa strašno, ja sam tako strašljiva, prije sam znala skoro povraćat kad bi netko opisivao porod, , ali sjetim se da je to, hvala Bogu, ništa spram boleština kakve sve više haraju. Sjetim se djece leptira i stisnem zube, tješim mišicu, odvučem joj pažnju, kasnije je obavezno odvedem negdje gdje ona voli, kad dođemo kući sisa i zaspe. Kad ustane kao nova je, nema traga tuzi, a ja je podsjećam gdje smo bili (nakon pikanja naravno).

Nije strašno, drži se, ima puno gorih stvari.

P.s. vjerojatno je mlijeko, kao i kod nas, ali da te utješim- potpuno normalno živimo s tim...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nenna mi idemo sa našim sinom na pikanje od njegovog 5.-og mj. života i meni je teško pa zato sa njime ide tata koji to drugačije gleda. Ivo do sada nikada nije ni zaplakao kada su mu vadili krv (i iz prsta i iz vene) - mislim da je najzaslužniji njegov tata koji ima takav stav da je to normalni i ok. A i tete u Klaićevoj su stvarno nježne (bar bile uvijek prema nama).
    Nemoj se toga tako bojati jer možda bude sve super . I pošalji muža ili baku sa njome unutra da joj ti ne stvoriš paniku koje ne treba ni biti. I budi uvijek pozitivna pored nje.
    Najbitnije je saznati koje su alergije i ukloniti alergene.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, samo da vam se "pohvalim" i našim alergijskim reakcijama.
    Od rođenja dijagnoza AD, bila u bolnici iz istog razloga i eto...sad već cura ima 8. mj., situacija je maaaaaaalo bolja. Nedavno smo završili na hitnoj jer je curka regirala na ovo: http://www.****.hr/proizvodi/read/8/80 i to strašno...u roku par sekundi je sva otekla, počela sirotica jaukat, a meni mrak na oči!

Ni sama ne znam kako dalje, dohrana nam je mučenje i strah (barem meni) i svaku put kad joj dajem bilo šta, strepim od reakcije...Ako imate kakav savjet i primjerak recepata dohrane bila bih zahvalna.
    Usput ću malo pročačkat i po forumu, of kors.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa većinu stvari joj možeš praviti sa rižinim, zobenim ili ako hoćeš okus identičan kravljem mlijeku (za npr.kreme) kozjim mlijekom. Samo ne to gotovo, to je sve s kravljim. Nemoj se brinuti i biti prestrašena, ima puno gorih stvari....

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemas pojma kako te razumijem
    Mi nemamo puno alergena - orasi, lješnjaci i ostalo koštuničavo.
    Jednom mu je usna natekla u restoranu kad je probao ribu, a inače je jede tako da pretpostavljam da su krvac bile školjke...

Ugl. znam jako dobro kako se osjećaš kad daš nešto djetetu svjesno i onda reakcija
    No, sad dalje hrabro, vidjet ćeš kad malo naraste kako su oni sami disciplinirani i kako se nauče čuvati. Najgore je strepiti i ne znati od čega joj prijeti opasnost.

Šaljemo vam poljupce i vibrice da sve prođe sa što manje traume

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure hvala na riječima utjehe.
    znam da nam nema druge nego se boriti sa "zvijeri" i biti strpljiv...nadam se da će s vremenom stvari ići na bolje...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nenaa
    sve je dobro prošlo, to je važno.

Yoda je alergičan na km (nema jaku reakciju, dobije fleke po licu koje se za pola sata povuku). i jednom smo bili kod kumova u gostima, i malo se jelo i bilo je i pršuta i svega, ali on je baš bio zapilio za sir, i neće ništa drugo. i zgrabio je komad i progutao ga. natekla mu je usnica i ja sam se isto prepala i svašta sam si mislila o sobi kako sam to mogla dozvoliti.
    od tada mu uopće ne dajemo ništa što ima km.

inače, moguće da ti je alergična na mlijeko iz čokolade, ne na samu čokoladu. Yoda, recimo, nema reakciju na crnu čokoladu, a na mliječnu ima.

mi još nismo bili na alergo testu, razmišljam o tome da ga uskoro vodim. pedica nam je rekla da se većina alergijskih rakcija povuče do 3. godine.

ono što je sada važno jest da odradite te injekcije smireno i bez puno buke i možda bi vama bilo pametno da odete već sada na alergo test. gledaj na to ovako: to će biti jedno prijepodne muke i plača, ali ćeš nakon toga biti sigurna što joj smiješ dati, a što ne. i puno ćeš ti biti mirnija, a time i curka.

objema.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Citiraj corny prvotno napisa

Sretno!
    prick testovi nisu sigurni do treće godine, tako da bih ti savjetovala da izbjegneš to pikanje. meni je poslije bilo žao ko psu što sam mu to priuštila, a naravno nije pokazalo ništa iako se vodi kao alergičar.
    najbolje je napraviti testove iz krvi.
    drži se nenaa

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kakva je situacija s malenom?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tek sad ovo vidim, neena

nadam se da ce sve bit ok

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Onaj dan kad sam odlazila od tebe mi je sva natekla u autu. Tako da sam morala stati na semaforu u R.S. (valjda kužiš), i nisam znala hoću natrag na hitnu ili u Pazin u ambulantu kod naše pedica. Zvala sam mamu i ona i njen doct. (moj barba) su me smirili i rekli šta da radim. Došle smo pedici u ambulantu i odmah je dobila inekciju. Strašno sam se prepala. Nakon ovog vikenda situacija je super. Sve se je uz redovne inekcije povuklo i pristala sam na alergo test, jer smo skužili da to i nema možda veze sa hranom, a ja očajnički želim znati čega da se pazim.
    Možda i pelud. Ro. je sav u cvatu, a mi smo dosta šetale, a ona nije jela ništa što ne smije. Bo?

Sad je dobro i moram zvati za naručiti se na alergotest.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Onaj dan kad sam odlazila od tebe mi je sva natekla u autu. Tako da sam morala stati na semaforu u R.S. (valjda kužiš), i nisam znala hoću natrag na hitnu ili u Pazin u ambulantu kod naše pedica. Zvala sam mamu i ona i njen doct. (moj barba) su me smirili i rekli šta da radim. Došle smo pedici u ambulantu i odmah je dobila inekciju. Strašno sam se prepala. Nakon ovog vikenda situacija je super. Sve se je uz redovne inekcije povuklo i pristala sam na alergo test, jer smo skužili da to i nema možda veze sa hranom, a ja očajnički želim znati čega da se pazim.
    Možda i pelud. Ro. je sav u cvatu, a mi smo dosta šetale, a ona nije jela ništa što ne smije. Bo?

Sad je dobro i moram zvati za naručiti se na alergotest.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nenaa, ja sam nedavno (u trudnoći :/ )imala groznu alergijsku reakciju. uz svu terapiju i savjete, frendica doktorica mi je rekla da dok traje tako burna reakcija da je čovjek osjetljiv na sve alergene, znači i na one na koje inače nije. zato sam recimo odmah morala na dijetu, bez obzira na trudnoću, i to stvarno strogu. probaj ju sada malo pripaziti i od drugih alergena
    između ostalog to ti može biti i povrče i voće koje je puno pesticida

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj A. je jučer imao alergijsku reakciju na prašinu. Bili smo kod MM-ovih i igrali su se u "škednju". Sav se osipao koprivnjačom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •