Već sam ranije zaključila da je moja L. alergična na čokoladu u tragovima koja se manifestira na naš vječni osip u preponama. Po točkica dvije. Kad kad i po nekoliko. Od vlažnih smo imali velike komplikacije od 4-5 mj njenog života kad smo prešli na platnene i sve se je povuklo na kratko, do kravljeg mlijeka i čokolade. Nikad, ali baš nikad je nisam napila niti najela. Možda sam joj svega par puta dala da proba i dokazala sama sebi da je na to alergična i složila se i pedica.
Jučer, koji je crni vrag ušao u mene, ne znam. Ja sam sebi otvorila kinder čokoladicu. I vidim je da me gleda i sra me je niti pisati ovo, dala sam joj i toliko mi je bilo lijepo što joj se je jako sviđala i pojela je cijeli štapić. Sad mi suze cjede niz obraze kako sam mogla biti tako glupa i tako pogriješiti.
Jučer popodne je počelo sa blagi osipom po leđima, pa nogice. Prvo sam mislila da su V.kozice. I onda u 3 u noći, teško disanje, plač, sva natečena...dupla. Kad sam upalila svjetlo u sobi to nije bilo moje djete. Ručice, nožice, lice, sve crveno, natečeno.
Zvala sam mamu (med.sestra i patronažna) da odmah dođe dole, i naravno odmah na hitnu. Inekcije, infuzija. Sva sreća sve je dobro prošlo.
Osjećam se tako glupo, i tako ne marno, i samu sebe osuđujem. Kako sam mogla biti tako glupa. Istina je da pedica rekla da smo mali i da ćemo na alergo test nakon godine, i da nikad nije bilo konkretnih dokaza u obliku dijagnoze, ali ja sam znala da je na neki način alergična.
Kazali su mi kod doktorice i da te alergije nisu trajne, da će se izgubiti. Kada...?
Još ne mogu vjerovati, da sam znala da će to biti tako nikad ne bih to napravila, ni sama ne kužim šta mi je bilo u glavi. Skoro sam ubila svoje dijete.
Užasan topic i post, ako je bed neka se briše, ali voljela bih čuti ima li tko sličnih problema sa alergijama i do kad će nas to mučiti. Za ubuduće me je strah bilo što joj dati jesti. Sada par dana ne smije ništa osim mlijeka i banane i jabuke i čaja. Pit će sirup za alergiju 6 dana i kad sve prođe idemo na alergo...
A tako smo maji za topikanje![]()