Citiraj pinocchio prvotno napisa
zadnjih mjesec dana druge trudnoće sam imala slobodno popodne što je obično značilo 2-3 sata odmora bez ikoga. pretpostavila sam da ću rađati noću pa sam dogovorila s mm-om da svako poslijepodne jedan dio šetnje i parka on odradi s ladom, a ja sam za to vrijeme uživala u kupki, lješkarenju, čitanju i spavanju. to me beskrajno opuštalo i punilo energijom za noćno bdijenje. imala sam pravo: rađala sam cijelu noć! ali sam zato u trudove krenula odmorna i opuštena.
Mudro

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
Pada mi na pamet da opustiti se (u trudnoci i inace) je ustvari smanjivanje aktivnosti novoga mozga (neokorteksa) i omogucivanje primalnom da se malo "otkaci"
Slazem se! Malo off-topic, ali mozda ce nekom biti zanimljivo: transkript govora neuroznanstvenice JB Taylor, u kojem opisuje svoj "la-la" dozivljaj svijeta u trenucima kad joj je zbog rijetke vrste mozdanog udara bila izvan funkcije lijeva mozdana hemisfera, i zakljucak koji na kraju donosi: "I believe that the more time we spend choosing to run the deep inner peace circuitry of our right hemispheres, the more peace we will project into the world and the more peaceful our planet will be."