Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 136 of 136

Thread: Kolac od mrkve

  1. #101
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Meni je od svih najfiniji ovaj originalni recept na početku. Mljac. Samo glazuru uvijek stavim od abc sira.

  2. #102
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Koji recept nađeš da je dobar uzmi ga i samo zamijeni jaja prema nekoj od ovih smjernica:
    http://zdravakrava.24sata.hr/clanak/...amjena-za-jaja
    Ja obično koristim lan, sok naranče ili bananu, ali ne uspije uvijek super, ko sa jajima.

  3. #103

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    372

    Default

    Hvala žuta.
    Evo neki sam pronašla pa dijelim
    30dag brašna
    30dag šećera
    30dag mrkve
    1 prašak
    1dl ulja
    1dl mlijeka(ja ću probat sa zobenim,idem ga sad smiksat)

    sam ne piše priprema,pa vjerojato se sve zmješa i stavi peć

  4. #104
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    To mi se čini kao ubitačno puno šećera. Ja bih prepolovila.

  5. #105

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    372

    Default

    da naravno šećer smanjiti.
    stavit ću tek toliko

  6. #106
    Ribica 1's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    719

    Default

    Ovaj recept s pocetka sam radila i super mi je ispala uz malo preinaka. Salicu brasna zamijenila salicom przenih ljesnjaka i smanjila secer u pola. Prelila s ganache (200g cokolade i 200g vrhnja za kuhanje). Pekla sam je u silikonskom kalupu za kuglof. Nitko ne vjeruje da je od mrkve.

  7. #107
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Nisam citala cijelu temu, mozda ima ovaj recept. Pisem za cure s druge teme i dizem ovu
    Tijesto:
    500g mrkve
    4 jaja
    1 dl ulja
    250 g secera
    250 g brasna
    1 prasak za pecivo
    100 g oraha
    1 zlicica cimeta
    10 zlica mlijeka (80g)

    Mixati zumanjke i 200 g secera, dodati mlijeko i brasno s praskom za pecivo. Lagano umijesati snijeg od bjelanjaka i 50 g secera. Dodati ulje, naribanu mrkvu, cimet, orahe. Izmijesati i staviti na namazani i pobrasnjeni lim (ja samo stavim papir za pecenje). Peci na 200 C 30-40 min. Na ohladjeno tijesto vrucu glazuru od cokolade. Rezati na kocke.

    Glazura se radi od 100 g cokolade i 60 g putra. Rastopiti cokoladu na pari (ja samo u debeloj rajnglici na slabom plinu) i umijesati listice maslaca.

    Ja si za tijesto sve pripremim pa miksam bjelanjke sa secerom da ne moram metlice prati, upalim pecnicu i izmijesam ostalo, taman mi se pecnica zgrije. Ako imate hydrobaking opciju, ta je najbolja, al dobro je i na obicnom programu.

  8. #108

    Default


    prije sat vrremena sam išla guglati recept za tortu od mrkve
    sjećam se da sam je jednom radila i da je bila prefina
    koliko se sjećam, radila sam po receptu ane ugarković
    http://forum.roda.hr/threads/62718-T...tortu-od-mrkve
    godinama je se nisam sjetila
    i večeras pomislim kako bih mogla opet napraviti
    i ti digneš temu

  9. #109
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    To je Mojca kriva na "4 kutka naseg doma" il kak se vec zove pdf. Kupila je sjeckalicu pa je njezina tema uobicajeno prosirena

  10. #110
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Ma najfinija je ona u koju ide pola kg mrkve, a svi drugi sastojci se mjere u šalicama. Nema oraha ni ikakvih bakrača. Čisto mrkvastvo božanstvo

  11. #111
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    Ma najfinija je ona u koju ide pola kg mrkve, a svi drugi sastojci se mjere u šalicama. Nema oraha ni ikakvih bakrača. Čisto mrkvastvo božanstvo
    Meni to nije ista kategorija. Kao mramorni/kakaosnite ili brownies.

  12. #112
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Moja je iz kuharice dr. Oetker mogla bi biti ova https://www.coolinarika.com/recept/t...i-ljesnjacima/

    Uglavnom, idu prženi lješnjaci, ja napravim glazuru od bijele čokolade, ne volim glazuru od šećera u prahu.

  13. #113
    martincius's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    ZG
    Posts
    367

    Default

    Jel ide ostro brasno u ovu tortu od mrkve?

    Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

  14. #114
    martincius's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    ZG
    Posts
    367

    Default

    Hm, jel bih mogla to ukalupit u kalup.za torte ili da smanjim kolicine? Tek sad kuzim da je kolac a ne torta...

    Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

  15. #115
    pirica's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sesvete
    Posts
    2,873

    Default

    ja se spremam ovaj vikend prvi put radit kolač od mrkve ali u LCHF verziji :D

  16. #116
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    a po kojem receptu?

  17. #117
    pirica's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sesvete
    Posts
    2,873

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a po kojem receptu?
    https://www.coolinarika.com/recept/lchf-torta-od-mrkve/


    eritit koristim ne steviju
    Last edited by pirica; 06.03.2018 at 11:43.

  18. #118

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,765

    Default

    Ja bih filala tortu od mrkve s nečim kremastim.
    Imam mascarpone u hladnjaku.
    Molim ideju za kremu.

  19. #119
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    mascarpone, šećer u prahu (količina po ukusu) i žlicu-dvije slatkog vrhnja izmiksaj i namaži tortu.

  20. #120
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    pirica, ovaj recept ću svakako probati. Ne pečem ništa sa šećerom, a ne bih baš ni brašno. Jedino se pitam bi li mogla iskoristiti pulpu mrkve nakon cijeđenja u sokovniku.

  21. #121
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    Ja bih filala tortu od mrkve s nečim kremastim.
    Imam mascarpone u hladnjaku.
    Molim ideju za kremu.

    mmmm meni je summer otkrila super nježnu kombinaciju mascarpone + limun-šećer, ali to je fina nježna kremica koja bi meni super išla kao preljev na tortu od mrkve, ali nije dovoljno čvrsta za deblji sloj, ako to želiš možeš u mascarpone dodat otopljenu bijelu čokoladu ili želatinu, ja bih radije ovo prvo

  22. #122
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Kolko čokolade na kolko marscarponea?

  23. #123
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Maskarpone i vrhnje za šlag daju čvrstu kremu. Ako pretjerano miksate, i prečvrstu
    Ja stvaljam pola-pola (isto recept od summer, što ta voli mascarpone...)
    Last edited by vertex; 17.01.2019 at 10:48.

  24. #124
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    zar nebi i samo vrhnje dalo čvrstoću dovoljnu za mazat i da stoji

    ajde još jel režete taj kolač uzduž da dobite 2 kata?

  25. #125
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Maskarpone i vrhnje za šlag daju čvrstu kremu. Ako pretjerano miksate, i prečvrstu
    Ja stvaljam pola-pola (isto recept od summer, što ta voli mascarpone...)


    čekaj, jel staviš išta drugo osim mascarpone i vrhnje?

  26. #126
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    ja bi odgovor i na svoje pitanje, ajmo po redu

  27. #127
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    koje, koliko čega?
    nemam pojma, ja radim dosta odoka, nekad pogodim
    na 250g mascarponea bi vjerojatno stavila 100g otopljene bijele čokolade

  28. #128
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post


    čekaj, jel staviš išta drugo osim mascarpone i vrhnje?
    Tu kremu radim za summerin kolač s jagodama, i tada stavim još samo malo šećera (vanilija bourbon super paše). Podloga je biskvit ili piškote, krema, sjeckane jagode, krema i na vrhu ribana bijela čokolada.
    Jednom sam je radila kao premaz za tortu, ali ne od mrkve, i tako je, ne treba ništa više osim malo šećera, ali ovaj tvoj limun bi sigurno pasao.
    Za tortu od mrkve radim kremu od krem sira, šećera u prahu i malo maslaca. Režem tortu napola, i volim da je tanak sloj kreme.

  29. #129
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    koje, koliko čega?
    nemam pojma, ja radim dosta odoka, nekad pogodim
    na 250g mascarponea bi vjerojatno stavila 100g otopljene bijele čokolade
    ma ne reže li se da de dobiju katovi?

  30. #130
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Ako napravim mrkvastu tortu i nafilam s mascaponeom jel na to može glazura od crne čokolade?
    I da čekam odgovor jel se može rezati tijesto da se dobiju katovi?
    Last edited by jelena.O; 19.02.2019 at 20:49.

  31. #131
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Ok vidla sam odgovor na zadnje pitanje
    Ali kak se slaže sir i preljev od čokolade?

  32. #132
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    I da čekam odgovor jel se može rezati tijesto da se dobiju katovi?
    pogledaš li kad recepte i slike na netu, zašto čekaš odgovor?
    https://gastro.24sata.hr/kolumne/soc...-narance-22319

  33. #133
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Napisala sam da sam vidla odgovor za katove

  34. #134
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    da, nakon mjesec dana

  35. #135
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Napravila ipak recept od trideset tri,klinka ribala mrkvu
    S preljevom od čokolade i kokosa
    Mrvičasto

  36. #136
    Konfuzija's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1,422

    Default

    Pravila fini kolac od mrkve i kokosa davno, odustali od njega jer je zatvorilo dijete (kad nema mjere), ali ludo dobra kombinacija...

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •