Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 81 od 81

Tema: Učenje engleskog u vrtiću

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja smoram komentirati taj "nesklad" u cijeni. 2x45min je 270kn, a vrticka grupa je 300.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas je 150. I nije vrtic 300 kn nego 2000.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja smoram komentirati taj "nesklad" u cijeni. 2x45min je 270kn, a vrticka grupa je 300.
    Nije to nikakav nesklad... U vrtiću (državnom, tj. gradskom) ne plaćaš ekonomsku cijenu nego je taj program na gradskim jaslama, a roditelji samo participiraju. Ako dijete ide samo na jezik 2x45 minuta, to plaćaš kao školu stranih jezika i nema nikakve gradske potpore pa zato toliko košta.

Moj sin je išao u jezičnu grupu običnog gradskog vrtića. Plaćali smo 400 kn normalan vrtić + 300 dodatnih kuna jezični program.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.10.2012. at 09:26

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    fakat, koja mafija

i jos upisnina 270kn

ljudi, zasto pristajete na takvo muzenje, ne kuzim

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Aleksandra_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu. Kod nas u vrtiću je počeo engleski. 2x45 minuta, 270 kn upisnina i 270 kn mjesečno. To bih nekako pregrmila, no u grupi će ih biti najmanje 11, a vjerojatno i 13 (na popisu). Kažu mi da po MInistarstvu grupa smije imati do 15 djece, pa mi ni je jasno kako se tu uopće može izvoditi nastava. Molim za mišljenje nekog s iskustvom.
    nikako
    moje dijete ide 2x45 tjedno za 200 kn, ali ne u vrtić. i u grupi ih je 5. to je super i stvarno su puno naučili prošle godine

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dodatak: kolega plaća za sina jezični privatni vrtić nekih 1500 kn mjesečno, ako se ne varam... s tim da i taj vrtić ima neki udio potpore od grada, ali manje nego gradski vrtići.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to nikakav nesklad... U vrtiću (državnom, tj. gradskom) ne plaćaš ekonomsku cijenu nego je taj program na gradskim jaslama, a roditelji samo participiraju. Ako dijete ide samo na jezik 2x45 minuta, to plaćaš kao školu stranih jezika i nema nikakve gradske potpore pa zato toliko košta.

Moj sin je išao u jezičnu grupu običnog gradskog vrtića. Plaćali smo 400 kn normalan vrtić + 300 dodatnih kuna jezični program.
    pa da, i oni koji idu u eng. grupu i koji idu u obicnu, pa placaju 2x45min placaju 400 (sada 300)kn.
    ovo je sve ekstra, tako da je cijeli dan, svaki dan 300kn, a 2x45 270.

iako ako se dobro sjecam, u starom vrticu je i kod nas bilo 150. mislim da su sve aktivnosti jednako kostale: ritmika, engleski, kosarka, piramida.
    no mozda se varam

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

.
    kako nema gradske potpore. mozda ne direktno finakcijski, ali indirektno...dobivaju prostor koji pretpostavljam ne placaju, dobivaju ulazak u vrtice jer ne moze bas svaka skola to organizirati jer se sjetila itd, dobivaju sigurnu klijentelu koja ne mora trositi vrijeme na dolazak pa je prema tome manja mogucnost od odustajanja, ne moraju se reklamirati itd, etc.

podvala samo takva

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima na mišljenju. Malo sam istraživala, pa shvatila da nema nikakvog propisa kojim je uređen maksimalni broj polaznika za jezične grupe (dodatni program). To me je podsjetilo na prošlo godinu, kad su dečki koji vode sport došli na ideju da jedna grupa vježba u dvorani, a druga u pretprostoru kroz koji za to vrijeme prolaze roditelji i djeca, i k tome svaki čas otvaraju vrata. Kad smo im objasnili da to tako ipak ne može, odlučili su imati grupu za grupom.
    Danas je na jeziku bilo samo jedanaest klinaca, tako da je i to bar nešto. A kako se formira cijena, to samo nebo zna - u jednom vrtiću za jednu satnicu jedna, u drugom za istu satnicu druga cijena (je li to ovisno o lokaciji, pitam se?), a najsmješnije je što od prošle godine škole stranih jezika ne smiju izvoditi nastavu, već samo registrirane udruge. Pa neka me netko uvjeri da je udruga kvalitetnija od registrirane škole stranih jezika!!!
    Ima li pilota u avionu????

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Društvo, možete li me informirati koji vrtići u zapadnom dijelu grada imaju grupe s integriranim engleskim (Rudeš i okolica)? Po mogućnost još i da imate dobro miljšenje i o vrtiću i o programu. Hvala!

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi idemo u englesku grupu u Prečkom. Od srca preporučujem. Oduševljena sam tetama.
    Grupa je miješana 3-6 godina, upisano ih je 19, ali nikad nisu svi.

Ja bih radije da je neki drugi jezik, ali ima samo engleski.

Ako te još što zanima, pp-aj.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    kako nema gradske potpore. mozda ne direktno finakcijski, ali indirektno...dobivaju prostor koji pretpostavljam ne placaju, dobivaju ulazak u vrtice jer ne moze bas svaka skola to organizirati jer se sjetila itd, dobivaju sigurnu klijentelu koja ne mora trositi vrijeme na dolazak pa je prema tome manja mogucnost od odustajanja, ne moraju se reklamirati itd, etc.

podvala samo takva
    naravno da placaju. pa nisu to neprofitne udruge.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

freja ima i u sunčanoj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Društvo, možete li me informirati koji vrtići u zapadnom dijelu grada imaju grupe s integriranim engleskim (Rudeš i okolica)? Po mogućnost još i da imate dobro miljšenje i o vrtiću i o programu. Hvala!
    Našla sam ovo: http://www.dv-kustosija.hr/citanjem-...og-jezika.html

Nemam iskustva s tim vrtićem, ali moj mlađi sin je bio u takvom programu u DV Cvrčak (za svaku pohvalu).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cowgirl prvotno napisa Vidi poruku
    Mi idemo u englesku grupu u Prečkom. Od srca preporučujem. Oduševljena sam tetama.
    Grupa je miješana 3-6 godina, upisano ih je 19, ali nikad nisu svi.

Ja bih radije da je neki drugi jezik, ali ima samo engleski.

Ako te još što zanima, pp-aj.
    kolko plačaš?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sorry, tek sad vidim. 350 kn je engleski. Gradski vrtić.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam za zapad, al kod posla ti je odlična eng. grupa

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bok! zanima me, ima li koji roditelj ovdje cije dijete je pohadjalo ili pohadja integrirani engleski u DV Izvor? kako ste zadovoljni? kakve su odgajteljice? kako pricaju, kakav im je naglasak? kako to u praksi izgleda, jel fakat pricaju sa njima, ili ih nauce osnovne stvari za 300kn/mjesecno?
    jel mozda netko usporedjivao ono ucenje 2 puta tjedno sto im vanjska skola dolazi sa ovim sto tete pricaju i pijevaju sa njima?

meni je malo bed da ona promijeni grupu i obje tete, a zapravo, da budem iskrena, frka me potpisat ugovor jer jednom kad se udje u tu grupu, kao "nema izlaska"
    (sto mi je koma sa ovim poskupljenjima...mi smo u "najskupljoj kategoriji", pa kad dodam tih 300kn, to i nije malo)

i jel ima netko prakse, da daju da se dijete upise sa 5,5 godina (dakle, onu godinu pred skolu) u tu grupu?
    ili je to sada, sa 3 ili nikad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo i u klinčevoj grupi se otvara engleska grupa, bit će poludnevna, još nisu rekli kolko je to sati dnevno/tjedno učenja, vodit će njihova teta koja lesto ide u Englesku.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jelena, koliko plaćate za poludnevni program?
    I mi razmišljamo da je upišemo u poludnevni program, cijena je u našem vrtiću 200 kn mjesečno, ali roditelji vidim uopće nisu zainteresirani. Pretpostavljam da je to zbog promjene grupe pa time i teta, i kad se jednom upiše, nema povratka.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moje mišljenje uopće ne mogu sročiti jer sam jako frustrirana našim engleskim..
    Zanima me kako biste reagirali da vašeg klinca teta udalji sa sata engleskog jer je nasmijavao druge, bez da sam obavještena o tome i da sam to saznala od malog. Radi se o predškolcu i o kraćem programu od 2x45min sa 10-ero klinaca? i to se ponovi više puta?

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Trebalo bi pitati tete što se u stvari dogodilo, a dijete bi mi dobilo poštenu jezikovu juhu. I ako bi se ponavljalo ispisala bih ga jer mu je to očito neinteresantno.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je nezainteresirano očito, jer je program dosta površan, on ide sad 4-tu godinu, otvorila sam i novu temu, nema kod nas jezikovih juha jer on je inaće malo sramežljviju i fali mu samopouzdanja pa ga ne želim rušiti još više na taj način, ali jako dobro zna što je bilo i da se ne tolerita takvo ponašanje. Ali izbacivanje imto pred 10 drugih klinaca a nije on jedini koji se smiulji, i to zato što se djete smije mi je n razini stajanj u kutu i s pedagoškog stajališta ne nepadagoški nego.... Mislim da postoji način a i znam da postoji jer funkcionira svugddje. Znam da u koli nema mogučnosti udaljavanja s nastave ,čak niti u situacijama koje su puno ozbiljije od ove a u vrtiću...??
    kožda zvučim nadobudno i povrno,ali to je tema o kojoj bi se dalo raspravljati satima zbog načina rada u vrtiću,ali baš sam bila jadna kad se dogodilo i znam da je bio jadan i on,ali ovo ima samo kontarefekt

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U pravoj skoli nema udaljavanja sa nastave , ali ima odlaska na razgovor sa pedagogom.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naravno, samo sam povukla usporedbu jer se radi o vrtićancu, na drugoj temi više

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, koliko plaćate za poludnevni program?
    I mi razmišljamo da je upišemo u poludnevni program, cijena je u našem vrtiću 200 kn mjesečno, ali roditelji vidim uopće nisu zainteresirani. Pretpostavljam da je to zbog promjene grupe pa time i teta, i kad se jednom upiše, nema povratka.
    isto bi trebalo bit 200 kn

mislim da uvijek ima povratka ako ne hoda

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na žalost nema povratka, provjerila sam. I logično mi je da nema, jer će na njeno mjesto u grupi koju napušta biti upisano neko drugo dijete do popunjenja kvote.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kvota je ?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Najveći broj djece koji je dozvoljen u pojedinoj grupi.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pitanje, koliko djece može max biti u grupi za učenje engleskog?
    Kod nas cijela grupa uči engleski, nekih 25 djece

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači li to ipak brojka do 30 i kusur ovisno prema godini života?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •