X
Treba dobro slušati što kaže stručna služba. Nisu to kritike i ne treba tako to shvatiti, nego razmisliti o tome što govore i zašto. Imaju vrtićke stručne službe iskustva. Meni su rekli isto za starijega da nije baš komunikativan i to se poslije pokazalo kao debela istina - taj je imao tak dugačku adaptaciju da sam već mislila odustati. Da nije bilo najdraže tete S.

koju moj sin i dan danas zove za BOžić i Uskrs i posjećuje, ne znam kako bi to završilo - morali bi ga ispisati...A iskusna psihologinja ga je "skinula" u roku par minuta i odmah mi je rekla kakve probleme mogu očekivati. Nisam baš vjerovala, ali pokazalo se točnim. Bilo bi još teže da ga nismo to ljeto privikavali na druge osobe (da ostaje s kumom, malo dulje s bakama i dedom i tak).
Mlađi sin mi je imao manje od godinu dana kad smo išli na inicijalni razgovor, a za njega su mi rekli da nema nikakvih problema sa socijalizacijom, a točno tako je i bilo. Njegov problem bio je druge vrste - on je bio palčić, nije još hodao kad je sa 13 mjeseci krenuo u jaslice. Iako su ga rasporedili u drugu po redu skupinu (prema dobi), morali su ga u roku tjedan dana premjestiti u najmlađu jer je bio nehodač valjda još do Božića. Ali socijalizacija - kako su mi rekli, tako je i bilo.