Ima četri godine i dva mjeseca a čini mi se da prića kao da ima 2. Jako puno iskrivljava riječi i lijen je što se tiće razgovora, tako da na primjer ako traži kakao više kaže samo "kaokao" a rijetko "hoću kaokao".
Da bi stvar bila još gora jako puno voli gledati crtiće i igrati videoigre tako da je zajedno sa hrvatskim počeo miješati i engleski, na primjer nema šanse da kaže "hvala" već samo "tenkju", "neću" je u 50 posto slučajeva "no vej".
Sa njegovim iskrivljavanjem rijeći i dodavanjem iskrivljenog engleskog postaje jako teško razumijeti što želi reći. Obično mi nije problem razumijeti kada kaže samo jednu riječ (nju izgovori dosta čisto) ali čim pokušava komunicirati rečenicama to postaje noćna mora jer tu još doda i poštapalice tipa "eko" tako da mu svaka rečenica počinje sa "eko" i teško ga je razumijeti iz prve što je rekao a to ga onda ljuti (pogotovo ako nešto traži).
Što se tiče razumijevanja riječi tu nema problema. Ali govor je strava.![]()
Mislila sam da je to faza ali sada sam stvarno zabrinuta. Da li da ga vodim logopedu? Ima li netko sa sličnim iskustvom?![]()