pa ja na to sve skupa gledam ovako:
koristis ono (i onako) sto ti pase uz zivotnu filozofiju![]()
ako je prioritet da bude ekolosko, prirodno, ne-kemijsko - onda znas sto ces koristiti
ako je prioritet da bude dezificirano onako "hospital grade" - iopet znas sto ces koristiti
ako hoces da mirisi - isto
i tako...
recimo - ja
meni je bitno da je cisto.
ne vidim u svom kucanstvu (nek nas ima sestero i nek nismo neki cistunci i dezinficatori) potrebu da koristim domestos da bi tjedno prala s njime wc i kupatilo. jednostavno ne vidim. ocat i soda su mi sasvim dovoljni da bez ribanja i namakanja i rifljanja i klecanja postignem da bude cisto. jednostavno, jeftino, neopasno.
sto se tice robe - probala sam indijske orascice (kao jednu od najprirodnijih alternativa detergentima) - nisu me zadovoljili jer ne operu mrlje koje moji klinci i dalje vrlo seriozno i serijski proizvode po svojoj odjeci. koristim relativno jak detergent. al - nikad ne iskuhavam60 je maksimalno.
eto - sto se tice usisivaca - presla sam na onaj bezvrecni - nisam zadovoljna, cesto ga moram praznit, al eto - potisnem tu ljutnju cinjenicom da ne trosim vrecice i da spremnik mogu lako i jednostavno oprat (i sve filtere na njemu - nema onih koje treba kupovat i mijenjat)...
radim kompromise kod stvari kod kojih ih mogu "provariti" - idem u krajnost tamo gdje mogu, ne radim one stvari koje smatram da ne moram (recimo - nemam uopce peglu u kuci)...
svatko od nas ima drugacije prioritete, ljestvice vaznosti i onih "sitnica" bez kojih jednostavno - ne moze
meni je super kad se o svemu puno prica jer je to fantastican nacin da naucis more novih stvari - koje ne moras sve ni iskusati - al je bogatstvo za njih znati![]()
![]()

) potrebu da koristim domestos da bi tjedno prala s njime wc i kupatilo. jednostavno ne vidim. ocat i soda su mi sasvim dovoljni da bez ribanja i namakanja i rifljanja i klecanja postignem da bude cisto. jednostavno, jeftino, neopasno.
Odgovori s citatom