A jesi li prvi post koji je davno stavila Apricot? Ovaj: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-42613.html (super za klince, ali nisam baš sigurna da bi se oni stariji od 2 godine raspametili...hehe)
Kaj se ovih tvojih ideja tiče, od ovog tvog izbora prva mi je ok. Nije bitno to kaj nećeš maloj davati hladno - ostaviš krišku na sobnoj temp.dok se ne ugrije.
Drugo - isto kaj se tiče brašna, nema veze - nije da dijete hraniš tako svaki dan.
Treće - bojazan ti je opravdana da mali mikser (štapni) ne može samljeti orašaste plodove, ali možeš si pomoći na klasičan način iako je to puno zafrkancije - mlinček za orahe i oderi, a ostalo sasjeckaš i obradiš štapnim.
Ja sam svojima radila torte doma za prvi rođendan - klasičan biskvit, šlag i voće. Nisu se najedali, dali smo im da probaju, a ostatak smo pojeli mi malo stariji. Jedan je imao neku varijantu švarcvaldice, a drugi (ako se dobro sjećam) neku s marelicama ili vinogradarskim breskvama. Biskvit + voće + šlag, kraj priče. Ništa ekstravagantno.