Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Noćni rad

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Noćni rad

Prema Zakonu o radu piše da je noćni rad onaj između 22 i 6 sati ujutro.
    Ima li negdje definirano koliki je koecijent u odnosu na redovan rad? Dal je to uopće pravno definirano? Jasno je da mora biti posebno plaćen,ali koliko?
    Meni je konkretno određen Kolektivnim ugovorom rad subotom, subotom poslijepodne, praznikom...., ali noćni dosad nismo niti imali. Sad je nešto iskrsnulo i radit ćemo neko vrijeme duže pa se želim znati postaviti prema šefovima.
    Hvala unaprijed!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod nas je noćni plaćen 30% vise ali je to ovisno o firmi?uglavnom neradni dan 25%,noćne smjene30%,blagdani i nedjelja 35 %

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislim da je po nekom zakonu noćni rad plačen 30 % više, nedjelja 50 % a praznici 100 %. Tako bi barem trebalo biti a sad koliko se toga poslodavci pridržavaju :/ teško je istraživati.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, curke! Bar mogu početi od nečeg konkretnog.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod mene u firmi je to riješeno kolektivnim ugovorom i noć je plaćena npr. bolje od nedjelje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas bilo 30% i za nocne i za vikende i za praznike tj. za prekovremene opcenito.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Opet malo podižem temu.
    Dal bi trebao noćni rad subotom biti više vrednovan od noćnog rada u radnom danu?

Meni je logično da je, ali mi nešto šefovi tupe da je to isto. Kako može biti? :? Muljaju nešto...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama je bilo isto tj, placalo se kao prekovremeni rad ali je prekovremena satnica bila ista kao i za nocnu pa nam je bilo svejedno koji je dan u tjednu...

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Osnovna plaća službenika i namještenika uvećat će se:
    za rad noću 40%

za drzavne sluzbe

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koliko ja znam zakon o radu samo kaže da se noćni rad ekstra plaća ali ne i koliko:

Pravo na povećanu plaću

Članak 92.

Za otežane uvjete rada, prekovremeni i noćni rad te za rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi, radnik ima pravo na povećanu plaću.

Ali koliko je to povećanje ovisi o kolektivnom ugovoru ili nekom drugom dokumentu.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    koliko ja znam zakon o radu samo kaže da se noćni rad ekstra plaća ali ne i koliko:

Pravo na povećanu plaću

Članak 92.

Za otežane uvjete rada, prekovremeni i noćni rad te za rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi, radnik ima pravo na povećanu plaću.

Ali koliko je to povećanje ovisi o kolektivnom ugovoru ili nekom drugom dokumentu.
    Da, to sam i ja pročitala. Stvar je u tome da mi nemamo tako nešto u kolektivnom ugovoru jer nitko dosad nije radio noćnu. A i ovo je samo privremeno. Nema druge nego se probati "dogovoriti" sa nadređenima.
    Hvala svima na odgovorima!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Noćni rad subotom bi trebao biti više plačen zato što se nakon ponoći računa kao nedjelja. znači ako u subotu dođeš raditi navečer od 22 do ponoći se plača noćna satnica a od ponoći nedjeljna. Tako je barem kod mene na poslu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Noćni rad subotom bi trebao biti više plačen zato što se nakon ponoći računa kao nedjelja. znači ako u subotu dođeš raditi navečer od 22 do ponoći se plača noćna satnica a od ponoći nedjeljna. Tako je barem kod mene na poslu
    Kod nas toga nije bilo. Jednom smo dosli raditi na praznik rada u nedjelju u nocnu i nista vise nismo dobili. Sve ovisi o poslodavcu tj. o ugovoru i koliko ga se on drzi. U nasem su cudesa pisala al kolko od toga je on postivao...otom-potom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •