Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: molba

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno molba

bokic unaprijed se ispricavam ako je ova teme a vjerojatno je bila imam neku dvojbu oko svega ovog.....
    eto nakon par neuspjeha i stopiranja postupka..ja i moj muz poceli smo pricati o posvojenju djeteta..no od ove male sredine i okoline u kojem zivimo poceli nas svi gusiti...od dvojbi oko posvojenja i ostalih problema...
    najteze od svega bi mi bilo da to djete koje posvojim ode nakon 18g potraziti svoje roditelje i da ga nikad vise ne vidimmm....
    a najgori problem mi je sto od mm otac voli popiti ne cestoi ali onda radi probleme, s obzirom da zivimo u istom kucanstvu iako smo na prvom katu odvojeni nebi htjela da djete jos koje je posvojeno... bude meta....
    a s druge strane nebi htjela da imam zivot bez djeteta a da ga zbog njegvog problema nemam... :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: molba

Dobrodošla!
    Citiraj BLIZU prvotno napisa
    .ja i moj muz poceli smo pricati o posvojenju djeteta..no od ove male sredine i okoline u kojem zivimo poceli nas svi gusiti...od dvojbi oko posvojenja i ostalih problema:/
    Savjetujem vam prijateljski i dobronamjerno da preispitate svoju odluku o posvojenju,da li stvarno zelite izabrati taj put do roditeljstva. Najbitnije je sto o tome mislite vi, to je vas zivotni put i vasa odluka.Pa zar je bitno što kaže selo?!Istina je da je lakse prolaziti kroz nesto ako imate podrsku sebi dragih ljudi,ali ako je i nemate to nije razlog za kolebanje, dajte si vremena da vasa zelja izraste u zrelu odluku, za ne tako jednostavan posvojiteljski put.
    .najteze od svega bi mi bilo da to djete koje posvojim ode nakon 18g potraziti svoje roditelje i da ga nikad vise ne vidimmm....
    Da, vase ce dijete mozda pozeljeti upoznati bioloske roditelje,ono na to ima i zakonsko pravo, a vi mu samo mozete pomoci u tome.Zasto mislis da ga vise nikad ne bi vidjela?!
    .a najgori problem mi je sto od mm otac voli popiti ne cestoi ali onda radi probleme, s obzirom da zivimo u istom kucanstvu iako smo na prvom katu odvojeni nebi htjela da djete jos koje je posvojeno... bude meta........
    Svaki roditelj koji voli svoje dijete, zeli da njegovo dijete odrasta u zdravoj sredini, okruzeno pozitivnim uzorima, tako je nebitno da li je ono biološko ili posvojeno. Mi sami biramo okruzenje svom dijetetu,zasto se ne preseliti iz obiteljske kuce, ako bi to za vase dijete bilo biolosko ili posvojeno znacilo sigurniji i ljepsi zivot. A sto se tice procesa posvajanja, u centrima se jako gleda na okruzenje u koje dijete dolazi.
    .a s druge strane nebi htjela da imam zivot bez djeteta a da ga zbog njegvog problema nemam... :/
    Ako si zelite takav put,vjerujem da cete u tome i uspijeti bez obzira na potencijalne prepreke koje navodis,koje ja osobno i ne dozivljavam kao prepreke.
    [/quote]

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kaj da ti kažem, vidim da smo iz istog kraja, no međutim nas su svi živi podržavali u našoj odluci, od bliže i dalje rodbine, kumova, pa do prodavačica u našem dućanu Ali i da nisu no nikako nebi dovelo u pitanje našu životnu želju. Naš sin sada ima skoro 9 god. usvojili smo ga sa 8,5 mj. od prvog dana je sve šarmirao, tako je i sada, znaju reći mojoj svekrvi bakice kak je B. pristojan, jer kad ide iz škole, pozdravi svakoga, popriča sa svakom bakicom koja ga nešto priupita, onak kod plota... pravo seosko dijete

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bok! Ovoga
    ode nakon 18g potraziti svoje roditelje i da ga nikad vise ne vidimmm....
    neka te ne bude strah, bar ne više nego što bi se bojala da ti dijete ode studirati u inozemstvo i tamo ostane. Posvojena djeca imaju potrebu saznati što više o svojim biološkim obiteljima, mnoga ih žele i upoznati, ali ne provode cijelo djetinjstvo čekajući 18. rođendan da nestanu iz vida svojim roditeljima. Posvojena obitelj je njihova obitelj, i ako žele znati ili vidjeti tko ih je rodio, ne znači da žele ostaviti sve za sobom i preseliti.

A svekar koji zna raditi probleme... Ako se odlučite na posvojenje razmislite o svemu. Prihvaćanje djeteta od strane vaših roditelja nije nužno, ali neprihvaćanje vam može bitno otežati život ako ste u istoj kući.
    Ako se bojite da bi dijete moglo biti meta, trebali biste unaprijed odlučiti što možete tolerirati, što ne, što ste spremni učiniti da zaštitite dijete. Ne bi bilo fer dijete dovesti u kuću gdje noćima osluškuje kako netko urla uvrede na njegov račun...dijete koje možda slična sjećanja nosi iz svoje prve obitelji...

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala vam od srca

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala vam od srca
    samo hrabro naprijed
    vjerujem da ćete zaštiti djete od svih vanjskih loših utjecaja