Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako pronaci posvojenu bracu?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Kako pronaci posvojenu bracu?

Helou! Imam 2 brata i sestru,dvoje mladih i jednog starijeg imam 19god.Ovo dvoje mladjih su posvojeni prije 5 god tada su imali 4, ja sam bila u domu a stariji brat je zivio sam on je bio punoljetan. Zanima me kako mogu zapoceti pretragu Hrvatske za blizancima (bratom i sestrom)? Znam samo da su posvojeni zajedno. Nadam se da netko zna nacin kako da ih nadjem!!! bila bih jako zahvalna ne nekoj informaciji! I ako nije problem moze li odg. na dzonny@net.hr hvalajavascript:emoticon('')

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim nekaj
    ti si bila u domu kad su oni posvojeni, a gdje su bili oni prije posvojenja?
    isto u domu?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možeš se raspitati u CZSS gdje su posvojeni, a s njima možeš stupiti u vezu jedino ako to dopuste njihovi roditelji.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a s njima možeš stupiti u vezu jedino ako to dopuste njihovi roditelji.
    Vis to opce nisam znala...

Zdenka, bi li ti dozvolila svojima?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mukice, imaš pp.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovako javno mogu odgovoriti da je moguće da bih dozvolila, ali bi to ovisilo o okolnostima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I oni su bili u domu u nazorovoj! Mama (nazovimo je tako) je samo morala potpisati usvajanje! Dom je to predlozio jer nije brinula o njima,nama svima pa i sebi! A u CZSS sam pitala ali mi ne zele reci jer kao nesmiju i kazu bolje ne. Soc radnica vodi nasu obitelj vec preko 15 god. Nekad imam osjecaj da zbog toga sto sam i ja bila u odgojnom domu u koji me ona strpala!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mamica20, nije zato, sigurno nije zato nego zbog toga što stvarno ne smiju. Oni to ne smiju učiniti bez dopuštenja roditelja tvoje braće. Tajnost podataka je zakonom zajamčena i tako mora biti, jer posvojenje stvara novu obitelj. S punoljetnošću će tvoja braća steći pravo uvida u svoj dossier i onda će oni moći potražiti tebe. Drži se,

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mamica20, probaj predložit soc radnici da pita roditelje bi li dopustili susret.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni bi bilo znatno lakse kad bi samo znala gdje su. Oni su jos mali pa nebi sve razumjeli pa iz mozda nebi ni odmah posetila,sigurno bi trazila dopustenje posvajatelja da ih vidim!! Cak da ih oni malo pripreme objesne i takoo..... Hvala na odg.!! Ako se netko jos necega sjeti javite!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mamice20, pokušaj ostati u kontaktu s Centrom - oni ne mogu ići protiv volje roditelja, ali mogu ih kontaktirati i prenijeti tvoja pitanja i želje. Nemoj optuživati Centar, jer je to sve tako regulirano zakonom. Budi s njima u dobrim odnosima. Ako ne uspiješ doći do braće ne znači da moraš zauvijek odustati - javi se od vremena do vremena, ponovi svoju želju. Možeš zamoliti u Centru da prenesu roditeljima tvoje braće tvoje pismo. Ali, moraš znati da je zadnja riječ njihova, za sada. U svakom slučaju, ako se budeš interesirala za svoju braću, oni će znati da si ih tražila, pa će, kad budu punoljetni, potražiti oni tebe. U međuvremenu nastoj što više misliti na sebe i kreni dalje sa svojim životom. Ne znam što vam se sve događalo, ali svakako znam da nitko od vas djece za to nije kriv. To što ti se dogodilo moraš prihvatiti, ali nemoj ostati u prošlosti. Mlada si, odi sa svojim životom dalje. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •