Evo, ja ću napisati iz mog iskustva....
Kažu da je salmonela koja se dobije hranom (a to je očito kod vas bio slučaj), ima teže i dulje simptome. Dakle puno stolica u više dana. I to je dobro, jer klice salmonele tako budu brzo i efikasno izbačene iz organizma.
U slučaju da se zaraza desila na drugi način (klica, prljave ruke, ribice isl), simptomi su obično blaži i kratko traju, međutim...klica se toliko učahuri u crijevima da ju je teško izbaciti.
Mi smo konzumirali ProLife pastile, ali ne znam koliko su pomogle, jer kad smo ih prestali uzimati i nalaz je bio negativan. A sad ima li to veze ili ne...ne znam.
Pokušavali smo sa Coca-Colom, kiselim krastavcima, češnjakom (eh, ovo nam baš nije najsjanije prošlo).
Češnjak sa jogurtom i voćem, kao zakamuflirano...... na lepinicama....nije išlo.
Mislim da je sve jako individualno.
I moj P. je isto bio negativan, ali nakon dva tjedna i on je postao pozitivan. Nije da te plašim, već da znaš da postoji mogućnost da se zarazite svi od njega.
Dobro čisti WC i sve površine oko WC a, uključivo zid, nosač WC papira, pipu na umivaoniku i sl (cijelu kupaonu) i obavezno dobro, dobro pranje ruku, mjenajnje ručnika, nikako zajednička kupanja u kadi i sl.