Citiraj Serpentina prvotno napisa
Okej, ali ako se dvoumimo između gorenje i beko
onda ću radije uzet beko ako će se oba raspast u skorije vrijeme
a razlika u cijeni se osjeti
nismo niti željeli naći nešto super super
Končar nismo niti našli.
Ja nikako ne bi u isti koš trpala Gorenje i beko,jer,nije samo razlika u cijeni bitna.Ono što je bitnije je dostupnost rezervnih dijelova,servis,realizacija garancije...Sad je velika moda da se "daje" po 5 godina garancije na aparate,ali što to u praksi znači?Zapravo ništa,jer je jako teško bilo šta isposlovati na tu garanciju.Uvijek će ispast da ste vi krivi za kvar,a tada garancija ne vrijedi.Također,što uopće nije nevažno,moji roditelji su prije nekoliko godina kupili u Merkatoneu klimu,onu veliku od 5 i nešto kw,jer nigdje drugdje nisu mogli naći takvu jaku,po toj cijeni.I što se događa;klima radi mjesec dana i otpadnu vratašca,ona pomična kroz koja struji zrak.Zove,sad već pokojni tata Merkatone i oni mu vele kak oni s tim nemaju ništa,nek zove uvoznika,a uvoznik u Osijeku.Uvoznik više ne uvozi te klime i nitko drugi to ne radi,ali ajde pošto je radila samo mjesec dana budu oni ipak naručili ta vratašca.Vratašca su došla,ali za 300kn,jer sigurno ih je netko metlom lupio :shock: pa su se raspala-to je bila njihova teorija.Moj tata je to platio i bio sretan da je uopće dobio vratašca.Sljedeće godine klima nakon par dana rada rikne totalno,lokalni serviser ju ppregleda i veli da je izgorio motor i prematanje takvog motora košta oko 2000kn.....i da ne duljim klimu smo bacili i kupili novu,eto,pa sad nije problem koliko je zapravo moje roditelje koštala "jeftina" klima.
Ponavljam,ne smatram da je Beko loša kupovina,ali svakako treba provjeriti dostupnost dijelova i servisnu mrežu,jer nije nevažno da recimo Gorenje vešmašinu zna popraviti svaki serviser,a za npr.Amstad,Beko...masa njih nisu nikad ni čuli i kako će je onda popraviti i kakve dijelove u nju staviti?
I još jedan najfriškiji primjer:frendica kupila Bosch perilicu-sušilicu za 5000 kn,stara je dva mjeseca,a do sada je već dva puta riknula i dva puta je popravljana.