-
Odbija desnu cicu ?!
Evo mi u problemima sa punih 11 mjeseci. Zadnjih par dana Maša odbija desnu cicu. Naravno počelo se jaaako smanjivati mlijeko, uspijem izdojiti tek kap-dvije.
Sa tom cicom smo imali i u početku problema , uvučena bradavica, ali smo se "uhodali" nekako i sve je funkcionalo super, usppješno isključivo dojili 6 mj, počeli sa dohranom, velika je izjelica ali nismo smanjili dojenje ni za kap- do prije koji dan (tjedan dana možda?).Ne uspijem joj ni noću "podvaliti" u polusnu je skuži i počne vrištati, mahati glavom "ne", ljutiti se i tražiti drugu. Uz sve se opet počela i bradavica uvlačiti. Mene hvata skoro pa očaj, ne kužim u čemu je stvar. I još me jedne stvari strah, ne znam je li opravdan. Naime u obitelji s mamine strane (a i tatine) se pojavljuje rak dojke (i ne samo dojke) i sad sam ja to sve iscrnjavila (oduvijek mi je desna d. sumnjiva, jednostavno moj subjektivni osjećaj).
Imate li takvih/sličnih iskustava? Paničarim li suvišno (ne smatram se nekim paničarom inače)? Kako stoje stvari sa pregledima dojke za vrijeme dojenja? Imam osjećaj kao da ona "njuši" da nešto nije ok :/ .
-
moja uglavnom sisa desnu dojku...
lijevu nekako slabo.
valjda je to tako,opredijele se za neku stranu
-
-
Jesi li mu pokušala dati desnu u položaju za lijevu?
Inače, ne znam zašto bi odbijao :/
A pretražnik ne radi tak da ne možemo iskopati neku već postojeću temu.
-
Svašta pokušavamo, danas sam je nagovorila na dva-tri gutljaja, nego se počela ćapati za uši, možda to ima veze?
-
Pa kod upale uha sisanje navodno izaziva bol, možda je stvarno nešto sa uhom :/
Ali mi nema logike da samo jedna dojka. :/
Vezano uz pregled dojki za vrijeme dojenja - mislim da možeš ići na sve, nije ništa kontraindicirano.
Mislim jedino mamografija, ali nisam sigurna.
Možeš do dr. opće prakse pa vidjeti što dalje.
Sretno i javi nam
-
Evo kopam malo, citiram:
"Ako je vaša beba do sada dojila podjednako na obje dojke, a sada odjednom odbija jednu dojku, to može biti posljedica upale uha zbog koje dijete osjeća bol ako doji u određenom položaju ili infekcije na dojci koja mlijeko na toj strani čini drugačije okusom. U oba slučaja treba se posavjetovati s liječnikom. "
Evo cijeli tekst
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1437
-
hvala ti!
-
Ma ništa, samo da vi riješite problem.
~~~~~~~~~~~~~~~
-
Evo nakon par dana ipak cicka malo i na desnu :D , nije to još kako treba (ima malo mlijeka još uvijek) ali niti onako kategorički odbija. Umeđuvremenu krenuo i zubić pa valjda ima i drugih briga
.
-
Super!
Navuči će se mlijeko bez brige, samo neka sisa
-
-
Thanks corny, tako je bilo i kod nas na početku, isto je htjela veću (ovu kao i sad) ali smo uspjeli prebroditi. Ovo sad nas je spopalo sa 11 mj
. Jedan dan hoće - drugi neće, ali ipak guramo.
Btw, bila kod ginekologa, kaže ništa od pregleda dok dojim :/ .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma