Evo ovo pišem na izmaku snaga i pred živčani slom, slomljena i preumorna od svega. Ne znam jesam li pogodila grupu, ako ne, prebacite.
Moja curica ima godinu i pol, dečko tri. On je divan, nikad nije bilo nikakvih problema, ali ovo s njom je previše čak i za mene koja sam uvijek bila beskrajno strpljiva.
Od samog njenog rođenja sve je bilo po AP: dojenje, spavanje s nama, puno nošenja, ljubavi, igre, ma sve. Međutim, ovo što se događa u zadnjih pola godine i više čak, stvarno polako ali sigurno kida sve moje živce.
Naime, Saru nikad nitko nije uspavao osim mene, jer je to bila vriska i ja nisam dopuštala da se ona tako maltretira. Rijetko ide u dide i bake, jer oni uglavnom uzmu Filipa, da bi mi olakšali (što meni ne olakšava, ali to im se ne može objasnit). Ja izađem dnevno na 2 sata poslom i tada je ona ok. Ali, dok sam u kući, ona doslovno visi po meni. Ja ne mogu na wc, ne mogu kuhati, a moram, ne mogu ama baš ništa jer je ona stalno oko mene i viče "nositi mama". Postaje mi napor biti doma.
Pa da ja tom djetetu ne posvećujem pažnju, pa bi stvarno shvatila, ali zajedno smo po cijeli dan. Idemo vani, igram se s njom, plešemo, pjevamo, skačemo. Čak joj puno više pažnje predajem nego Filipu jer osjećam da joj treba.
Uspavljivanja traju po sat i pol ( nakon nje moram i njega uspavat), moje večeri ne postoje, moja jutra ne postoje. Mužu posvećujem tek mrvicu pažnje. Nakon takvog uspavljivanja koje je dva puta dnevno (popodne i navečer), meni dođe da ozlijedim sama sebe od frustracije.
Ona je sposobna satima plakati ako mene nema tu, a ona me poželi. Baka živi s nama, pa se i ona brine za nju, ali ja ovako nešto nisam nikad vidila. Dođe mi da odem na tri dana i da ne čujem i ne vidim šta se događa.
Probala sam sve metode uspavljivanja, zabavljanja, odvlačenja pažnje. Nikad je nisam udarila (niti Filipa) i to u mojoj obitelji ne postoji, ali lagala bi kad bi rekla da mi nije došlo. Viknem i onda se malo smiri. I plačem nakon toga zašto sam vikala. Borim se sama sa sobom i rastrgana sam.
Evo sad plače ispred vrata, ali ja sam morala ovo napisati jer više ne znam kome da se obratim.
Molim vas za savjete i pomoć.
P.S. Kad budete čitali, zamislite malo veću privrženost mame i djeteta, pomnožite je sa 10 i takva je Sara.
Unaprijed sam zahvalna na svim prijedlozima i savjetima.