Results 1 to 9 of 9

Thread: izlazak DA/NE...

lidać2's Avatar

Default izlazak DA/NE...

prvo ispricavam se sto otvaram temu a ima ih slicnih ovdje...
    stavljala sam postove na te teme ali ocigledno su vec toliko dosadne da ih niko ni ne gleda tako da odgovora i nema...

probala sam naci na predhodnim par tema ali nitko nepise ZASTO TOCNO DIJETE PRILIKOM VODENIH KOZICA NESMIJE VAN????
    neki pisu da je STROGO ZABRANJENO neki zasto ne ,itd...itd...
    cak i neki doktori govore moze neki nemoze tako da sam vise ludaaaa :? :? :?
    svi samo znaju rec nesmije A ZASTO???(osim zaraze drugih)
    a mojoj malenoj je ovo 5dan kozica,nema temperaturu (nije ni imala),u stanju je super zivahna i vesela,ne svrbi je i ima ih svega 20-25,sve su suhe i samo jedna vodena...i ne kuzim zasto nesmije malo van na dvoriste??????

sada je toplo a u kuci je vec pomalo tmurno i zagusljivo koliko god su prozori i otvoreni...

Tashunica's Avatar

koliko je meni poznato, osim opasnosti od zaraze drugih, zato što kod kozica dolazi do jačeg pada imuniteta i postoji veća vjerojatnost da se još nešto zakači.

Mima's Avatar

"Virus vodenih kozica ima izraziti afinitet prema nervnom sustavu, pa se smatra da je podražaj meninga (iako najčešće klinički bez značenja i neregistriran) vrlo čest. Stoga, jako sunce, vrućina i trening nisu dobre "situacije" u kombinaciji s anergijom koju ta bolest ostavlja. Oporavak je individualan, ali u prosjeku oko mjesec dana bilo bi dovoljno za "odmaranje" i vraćanje snage kod "klasičnog" tijeka bolesti. Ne treba žuriti; većina ljudi misli da je bolje biti za nijansu više oprezan nego manje oprezan, te nešto prepustiti prirodi i vremenu."

Koliko sam čula, navodno izlaganje mjehurića suncu povećava vjerojatnost nastajanja ožiljaka.

i ja sam tako čula

osim toga, mlada koža koja se radi nakon krastica puno lakše izgori na suncu pa postoji mogućnost da ostanu smeđe fleke,
    nama je dr. posebno napomenula da tu godinu po ljeti posebnu pažnju pridamo redovnom mazanju s visokim SPF

a u fazi češkanja - ionako nije dobro da je dijete na toplijem i da se znoji, to još pojačava svrab

lidać2's Avatar

sve to razumijem ali ona ima totalno blagi oblik,mjehuric jedan je na nozi tocnije na stopalu.krastica nema na vidljivom mjestu jer su sve ispod odjece a sto se tice lica ima dva mala pristica koja su jos od pocetka vodenih kozica tako da nisam ni sigurna dali su pristici ili vodene...

imam jos jedno pitanje posto su sve vec krastice smijem li oprati kosu i tjelo samponom???
    naravno bez jakog trljanja...

Za izlaske možda bolje pričekati, jer je imunitet izrazito oslabljen navalom kozica.
    A mi smo šamponiranjem započeli mislim da cca deset dana nakon sušenja, al nisam sasvim sigurna, znam da je prošlo neko vrijeme

Mima's Avatar

A zašto BI išla van?

lidać2's Avatar

zato sto je vani postalo ljepse nego unutra...

ljepsi zrak nego unutra ,untra je zagusljivo iako luftamo svako malo iako se ni ne osjeti...a i gledam toliko je dobro ,raspolozena i zivahna,koliko god se igramo s njome ona bi vani..