Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: razgovor pri upisu u školu

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno razgovor pri upisu u školu

Imamo još dosta do škole, ali me zanima tko sve pregleda dijete za upis u školu, pedijatar, psiholog? Tko razgovara sa djetetom i kakva su pitanja (znam samo da se crtaju ljudi)?
    Čula sam od jedne poznanice da su njenog malog pitali "Šta se nalazi ispod parketa?"
    Kad sam to pitala svoje dečke, odgovori su bili sljedeći:
    Karlo: Ispod parketa su mravi! (znaju nas posjetiti preko ljeta )
    Filip: Ispod parketa je susjedova glava! 8)
    O kakvim se to pitanjima radi?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bundevice, nemam pojma o pitanjima, ali mislim da i ovo spada pod bisere

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bundevice, vjerojatno nije bila poanta u parketima, već u onome ispod .
    Naime, na upisu u 1. razred zna se propitivat pojam o različitim odnosima i relacijama: ispod - iznad, lijevo - desno; veće - manje; više- niže; ispred - iza....itd.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    ma znam, samo mi je pitanje bilo malo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Naime, na upisu u 1. razred zna se propitivat pojam o različitim odnosima i relacijama: ispod - iznad, lijevo - desno; veće - manje; više- niže; ispred - iza....itd.
    Tako je... Dijete se mora snalaziti u prostoru, a to se ispituje na takav način: Što je iza onih vrata (kroz koja si ušao)? Odgovori koji "prolaze" su npr. čekaonica, moja mama, druga djeca... i slično. Uvijek bude bisera!Pitaju gore-dolje, lijevo-desno, ispred-iza, ispod-iznad itd.

Na pitanje što je ispod poda, moj mlađi je odgovorio PODRUM! I to je bilo to! Ne mogu točno reproducirati, jer to mi je ON pričao. Roditelj nije prisutan cijelo vrijeme... liječnik i drugi članovi komisije ispituju dijete djelomično bez prisustva roditelja, a djelomično u njihovom prisustvu.

I da, ima puno bisera! Moja kolegica sjeća se da su nju prije ~40 godina pitali što je tvrđe, jaje ili kamen. Ona je odgovorila JAJE, jer je zamislila kamen te debljine kao ljuska jajeta...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moju mlađu sestru je pitala doktorica da li ima brata ili sestru, pa je rekla da ima 2 sestre. Onda ju je pitala da li su starije ili mlađe, a ona veli da je jedna starija a druga mlađa. Poslije ju pita mama kaj je rekla da ima mlađu sestru jer smo obje starije, a ona zbunjeno veli: Pa A. je od J. starija, a J. je od A. mlađa.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako je moju sestru na upisu pitala liječnica isto dali ima još koga, a ona totalno ozbiljno da ima mene (stariju sestru) i brata koji je samo mjesec dana mlađi od nje, radilo se o našem bratiću...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo je OT ali meni je moja kćer rekla u ljutnji da će na razgovoru reći sve krivo da me osramoti Sad sa strepnjom čekam dan D

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U školi smo bili na testiranju kod pedagoga.
    Nije trebao crtati čovjeka, samo je ispunjavao radne zadatke.
    Bilo je pitanja o iza, naprijed, iznad ispod, dani u tjednu, godišnja doba...
    Smijala sam se na godišnja doba.
    Pita ga koje je god. doba kada je jako toplo. Kaže S. ljeto.
    Kada je toplo ali ne jako? Proljeće.
    Kada je jako hladno? Zima.
    A kada nije baš ni toplo ali ni jako hladno? Kaže S: Rano proljeće
    Jedino mi je ostalo nejasno pitanje da li bi radije da učiteljica ima nalakirane ili nenalakirane nokte :?
    Kada je rekao nenalakirane, pitao ga je: A tvoja mama?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda koriste razgovor pri upisu za usputno istraživanje. Pa će uskoro objavit rezultate: na uzorku 157 budućih prvašića utvrđeno je da...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •