-
Alopecija areata
MM muku muči s dotičnom iz naslova.
Posjetio je dermatologa, zubara, napravio brdo pretraga i svi nalazi pokazuju da zdravko dren. Dermatolog mu je dao vitamin A međutim ne samo da kosa neraste nego se prave i nove rupe.
Što se tiče same kose biti ćelav mu i nije neki problem no bojimo se da bez obzira na nalaze kosa neopada sama od sebe i da se ipak nešto događa u njegovom tjelu.
Njegova doktorica je napravila valjda sve što je u znala, dermatolog isto tako no njemu nije bolje.
Netko neko iskustvo, preporuku, savjet?!
-
Ja imama alopeciu areatu od svoje 12-13 godine. Prošla sve pretrage, sve je bilo u redu, vadili mi krajnike zbog toga jer su oni bili "uzrok" i svaki specijalist je imao teoriju da je uzrok nešto iz njegovog područja. Pila vitanime, minerale, mazala losionima...
Ništa nieje pomoglo - kosa padne u krugovima, pa naraste, pa se dogodi da dvije godine ništa ne padne, pa onda opet... i tako u krug. To je dosta veliki estetski problem, više nego zdravstveni, jer ljudi su (bar na mene, pogotovo kad sam bila mlađa) znali reagirati kao da imam u najmanju ruku šugu. S obzirom da ja imam dugačku kosu, usoijevam prikriti.
Najvjerovatnije objašnjenje koje sam ja čula je da je to zbog stresa. Odnosno, da osoba koja ima alopeciju drži nešto u sebi, nema ispušni ventil... Netko će dobiti gastritis ili čir na želucu, nekome će pasti kosa
-
Vrlo vjerojatno stres, pogotovo što mnoge pretrage nisu ni na što drugo ukazale. Meni se isto dogodilo prije nekoliko godina, a ispadanje kose se poklopilo s jednim vrlo stresnim razdobljem. Sva sreća bio je to samo jedan krug iza uha, a kosa je ponovno narasla nakon nekih 8-9 mjeseci, bez posebne terapije, jedino što se sjećam da sam u to vrijeme pila i tablete cinka, ne znam postoji li tu kakva veza.
Nadam se da će proći i tebi.
-
Ma i ja se nadam, samo kosa sve više i više opada.
Jel netko to riješavao homeopatijom, kakvi su rezultati?
-
Meni nihomeopatija nije pomogla. Apsolutno ništa nije pomoglo
-
Od prijatljice sestra se slično dogodilo i ona je išla u nekog privatnika u Zd-u koji joj je pomogao. Uzrok je bio najvjerojatnije stres uzrokovan prekidom dugogodišnje veze+ pomanjkanje vitamina u organizmu, ako se dobro sjećam. Inače, ja bih bih krenula nekim alternativnim putem, ako ništa drugo ne šljaka.
-
Još ćemo dati jednu šansu zubaru koji ima nekih novih ideja.
Njegova doktorica je uvjerena da je kombinacija stresa i alergija uzrokovala to opadanje.
Ja sam za alternativne puteve ali on je ljenguza kojem je tlaka sjest u auto i otići za Zg ili negdje dalje....vidjet ćemo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma