Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: neće nigdje piškiti...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno neće nigdje piškiti...

...osim naravno doma, kod dede i bake i odnedavno u vrtiću (prije je trpio)!

I to mi je za poluditi!

Jer sada, kako dolaze lijepi dani, biti ćemo vani non stop...a on trpi...
    i nema šanse da ode kod nekog drugog na wc, ili da vani zalije koje drvce

Evo šta nam se redovno događa: Vani smo, npr. sat vremena i onda idemo recimo u goste kod frendova koji imaju frendića za Jana..i njih dvojica se igraju i Jan odjednom "ajmo doma" i drži se "dolje"! Odmah znam da mu je sila...i nema šanse da tamo ode na wc (jednom je otišao ali na kahlicu)..
    i danas kad smo bili na jednom ročkasu je bilo "ajmo doma" jer mu se pripiškilo...
    i to je tako već skoro godinu dana, otkad je skinuo pelene!

a toliko je tvrdoglavo čeljade da ja više ne znam kako da mu objasnim, nacrtam, dubim na glavi...

ima još jedna opaska...Jan naime doma još uvijek piški na kahlicu...iz nekog razloga neće na wc (a kad smo se odvikavali iz pelena prvo je bio wc)...i kod dede i bake na kahlicu dok je u vrtiću na wc-u...

ako netko ima dobar savjet-pucajte!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam savet, samo moram da izrazim ocaj da to moze tako dugo da traje :shock: . Mishica piski iskljucivo u tutu i u stanju je trpeti satima dok do iste ne dodje. Pelenu je skinula pre 15ak dana i mislila sam da su to neki pocetni problemi ali sada vidim da mozda ipak ne prodje tako brzo. Mi za sada tutu nosimo gde god mozemo i to ok funkcionise.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sta bi se dogodilo da mu kazes da ti ne zelis ici doma?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa par puta sam to napravila...doduše nismo išli istog trena nego za cca pol sata...on stvaaaarno može dugo da izdrži (npr. prije u vrtiću od 9 do 15 sati nije piškio, a bilo je i dana kada bi samo ujutro i navečer piškio).

Hm...šta bi se dogodilo?
    Počeo bi skakutati, unevorzio bi se..i onda ja posustanem i odem s njim doma :/

ne znam..možda fakat da probam ne ići pa makar i pocijenu da se upiški u gaće...

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemam ništa pametno za savjetovati, još smo daleko od tih problema, nego sam se sjetila "zgode" jednih prijatelja. Malac se skinuo iz pelena na ljetovanju, brzo se odučio jer su cijeli godišnji bili na barci ili u prirodi pa je piškio gdje bi se našao. Kad su došli doma nastavio je i trebalo je ponešto vremena da se oduči

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A ako ponesete svoju kahlicu? Bi li se htio popiškiti u svoj kahlicu, ali u tuđem stanu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uh, mikka, mislim da si jednim jedinim pitanjem dosla do sustine problema .
    Mi mishici definitivno povladjujemo po pitanju tute jer jako retko piski pa se pomalo brinem da joj ne bude nesto sa besikom ako jos i trpi tako dugo. Place ali ne pusta ni kap dok ne sedne na tutu.
    Sada si me navela na razmisljanje jer kod nas zaista nema granica po tom pitanju. Svi se lomimo da gospodjica sto pre sedne na "presto".

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

možda da mu proba reći netko drugi, malo stariji od njega, pojasniti na drugačiji način- da je i to u redu, ali da ne možete svaki puta otići jer ste možda ponekad i daleko... ili neka dođe piškiti sa njima- velikim dečkima!
    Laina mala frendica koja je upravo prije neki dan skinula pelenu, izluđuje svoje roditelje jer na svako pitanje mora li na wc- odgovara negativno, a onda se popiški nakon dvije minute... I tako sve dok je na jednom rođendanu nisu dvije curice (Laia i frendica) odvele da piški zajedno sa njima, a one će joj pomoći! i tako je malena sve uredno obavila, a njih dvije su se skoro upiškile dok su je dočekale !!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pitaj ga zašto mu se ne sviđaju drugi wc? možda ti otkrije problem. ili ga pitaj dali bi mu pomoglo da ti stojiš pred vratim dok bude gotov... ili da pjevaš dok on obavlja nuždu.. možda ti se ovo zadnje čini smiješnim ali neki imaju psihičku blokadu ako znaju da bi ih netko mogao čuti dok obavljaju nuždu, pa im buka pomaže!! sretno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to si i ja gruntam u zadnje vrijeme. mi pak imamo 2 "problema": sa tim da su njemu skoro uvijek gace mokre kad (i ako) me trazi na wc. ja ga uglavnom skuzim da mu je sila po cupkanju i nervozi. tako da sam danas rekla--ok, idem ga pustiiti da se sam brine za svoju potrebu, ak se popisa u gace--popisa se. ako ne--super. druga stvar je da hoce da ga samo i iskljucivo ja odvedem na wc. e, a meni to nekad ne pase, jer npr. uspavljujem malu, ili bilo sta drugo.

tako da, posto mi je stvarno dosta toga, i smeta mi i frustrira me, razmisljam da napravim rez i pustim ga, pa da vidim sta ce biti. pa i nije sad neki big deal ako se popisa u gace, a mogla bi profitirati od toga

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hm, kad se samo sjetim koliko mojih velikih prijateljica ne odlazi u wc nigdje osim kod svoje kuće... za njih je svaki izlazak izazov! a tek problemi na putovanjima...

u razgovorima su otkrile uzroke njihovih problema (one pretpostavljaju da su uzroci):
    1. roditelji su im je govorili da su drugi wc-i prljavi, da ništa ne diraju, i općenito su jako paničarili oko toga
    2. netko tko ih je čuvao, branio im je odlaske u wc-e izvan kuće radi
    vlastitog komoditeta u tom trenutku
    3. sram da ih netko sluša dok obavljaju nuždu
    4- slušanje drugih ljudi dok obavljaju nuždu pored njih
    5. xy nedoumica oko higijene...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ko sto mudro veli MartinaP ponesite svoju tutu gdje god idete. To nije nikakav problem. On sigurno ima neki svoj ruksacic pa mu stavi tutu neka ju nosa za sobom. Imas one sasvim jednostavne, pero lagane tute.

Mejra jedno vrijeme nije htjela kakati u solju znaci ako nismo bili kuci nije htjela kakati. Dobro, sada smo svugdje nabavili tute, kod nane i tetke, ostali poznanici imaju djecu tj. tute. Ali prije nabavke uvijek sam tutu imala u gepeku u plasticnoj vrecici...

sretno

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ista stvar, koma mi je kako dugo može trpiti :shock:

Mi isto rješavamo nošenjem svoje tute/kahlice
    Nadam se da će se to uskoro promijeniti jer ide ljeto, izleti u prirodu, ko će stalno vući plavu tutu sa sobom :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    hoce da ga samo i iskljucivo ja odvedem na wc. e, a meni to nekad ne pase, jer npr. uspavljujem malu, ili bilo sta drugo.
    da ti ne govorim koliko ovo može trajati

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ko sto mudro veli MartinaP ponesite svoju tutu gdje god idete. To nije nikakav problem. On sigurno ima neki svoj ruksacic pa mu stavi tutu neka ju nosa za sobom. Imas one sasvim jednostavne, pero lagane tute.
    Gdje? Gdje ima tih pero laganih-odmah kupujem!

naša je neka poprilično glomazna...

Inače, nosili smo ju svugdje...piškio je on na tutu u autu kada smo bili na putu i tak...ali i to je bio problem. Nekada neće ni doma. Ne znam, ne da mu se ili što već.

Vidim da ima još djece koja uspijevaju trpiti tako dugo...hm...svaka im čast!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    A ako ponesete svoju kahlicu? Bi li se htio popiškiti u svoj kahlicu, ali u tuđem stanu?
    Ovo je i meni odmah palo na pamet da ti velim

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Godinu dana smo nosili tutu svagdje sa sobom a onda se odlučio

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Mi imamo putnu kahlicu, i već nam je nebrojeno puta olakšala život... Kupila sam ju u Nami zajedno s vrećicama koje se na nju namontiraju. Sklapa se i zauzima malo mjesta. A i nekako mi je draže da dijete sjedne na nju nego da ide na javni wc.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sjetih se istoga pa evo i link na putnu kahlicu

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa

naša je neka poprilično glomazna...

Inače, nosili smo ju svugdje...piškio je on na tutu u autu kada smo bili na putu i tak...ali i to je bio problem. Nekada neće ni doma. Ne znam, ne da mu se ili što već.

Vidim da ima još djece koja uspijevaju trpiti tako dugo...hm...svaka im čast!
    I ovdje su tute grozne...mi smo bili predprosle god. u Bosni i maksuz sam poslala MM na pijacu. Kupio je 3 tute za 5 km. :shock: super su bez ikakvih zavrzlama. Super se ciste...

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uf, sad mi je lakše, a ja mislila da samo moja mala neće piškiti po vani!
    Mi cijelo vrijeme nacukavamo njenu glomaznu i tešku tutu (u obliku pravog wc-a) jer veli da ju sve druge žuljaju :/ .
    Kako mi se čini na ovoj putnoj ju nema kaj žuljati. Stvarno izgledaju praktično.

Spajalica !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •