Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 87

Thread: Priče, preporuke

Mima's Avatar

Default Priče, preporuke

Imate li za preporučiti kakve zgodne zbirke priča za 4.5 godišnjakinju?

Nekako su nam priče najzgodnije za čitanje prije spavanja u zadnje vrijeme, a ne znam više što da uzmem.

Lei su hit svih vremena Pospane priče koje čitamo već skoro tri godine, pročitali smo Čarobne svjetiljke 1 i 2 kao i Buddhu za laku noć i to joj se jako sviđa, posebno Buddha. Klasične bajke baš ne voli, imam jednu zbirku Grimmovih i tek ih zadnjih par dana čitamo (inspirirana sam Trnoružicom, međutim ne sjeda joj to baš). Posudila sam recimo u knjižnici jednu zbirku bajki Sanje Lovrenčić ali preteške su i nisu nam se svidjele. Lea najviše voli priče o životinjama. Ja se iz djetinjstva sjećam nekih zbirki priča o životinjama (npr. Vinipeški vuk ) ali to je bilo u biblioteci Vjeverica i ne znam koliko je primjereno za njenu dob.

Od starijih izdanja probaj:
    Svetlana Makarovič: Mišica spava
    (ovu knjigu sam ja obožavala, doduše u dobi od 6 godina, ali pričice su jako zgodne i mislim da su prikladne i za mlađu djecu, sve su o životinjama)
    Bakica priča - zbirka slovenskih narodnih bajki i priča, isto jako, jako zgodne i kratke
    Ela Peroci: Djeco, laku noć (ima i novije izdanje "Priče za laku noć", ali te su skraćene)

E sad da ne ispadne da samo reklamiram slovensku književnost jeste li čitali "Etno priče" Sanje Lovrenčić? To nisu zbirke priča, nego pojedinačne priče u slikovnicama, ali jako su dobre i lijepo ilustrirane (ok, ja sam i inače fan Sanje Lovrenčić, sve što ona napiše meni je super).

Mi smo inače prošli tjedan čitali jednu jako zgodnu i otkačenu knjigu, nije zbirka priča nego dječji roman, ali kratak. Autorica je Ana Đokić, a knjiga se zove "O zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo". Preporučujem

A za dodatne izvore dječje literature i sama tražim preporuke.

Mama Dada's Avatar

Trenutno smo u fazi vježbanja pisanja, pa čitamo samo prije spavanja. Po danu samo labirinti i slova!!

Inače nam je završila faza svih 8 Jakova - na gradilištu, u školi, u parku.....

Nikada nam neće dosaditi: Maca Papučarica (Ella Peroci), Zubić vila (F. Wilhemi), Heidi (Forum Zadar).

I grozota od Munjevitog Jurića kojeg stalno traži da mu se čita....

Sa zakašnjenjem sam se sjetila još i Priča Beatrix Potter. Jest da su to konzervativno-viktorijansko-engleske priče o dobrim i zločestim zečićima i da ima u njima svega (i fizičkog kažnjavanja ), ali Andreju se sviđaju, a i jako su lijepo ilustrirane.
    Samo, to je podeblja knjižurina, pa ju je za početak bolje posuditi u knjižnici, da vidite hoće li vam uopće "sjesti".

Vidim da Grimmove bajke baš i ne voli - kod nas dobro prolaze i ruske bajke (ima jako zgodnih, o životinjama, nisu sve dugačke), a i izbor iz 1001 noći (samo tu knjigu ja ne volim, em su ilustracije psihodelične, em su bajke čista krvavica).

Mima's Avatar

Ne znam tanja jesi li vidjela Sunčev sjaj, zbirku bajki Sanje Lovrenčić, to su, recimo, moderne bajke i preteške su za Leu (a čini mi se i za djecu općenito). Beatrix Potter sam opet zaboravila, to bi se Lei sigurno sviđalo, u zadnje je vrijeme posebno luda za zečićima.

Nedavno sam posudila Lei u knjižnici slikovnicu Dućan kod svrake, prema priči Sunčane Škrinjarić, to joj se jako svidjelo, a sigurna sam da bi joj se svidjela i Plesna haljina žutog maslačka, ali ne mogu se sjetiti u kojoj su zbirci te priče, zna li tko? Jesu li sve te priče u Kaktus bajkama?

Quote Originally Posted by Mima
    Nedavno sam posudila Lei u knjižnici slikovnicu Dućan kod svrake, prema priči Sunčane Škrinjarić, to joj se jako svidjelo, a sigurna sam da bi joj se svidjela i Plesna haljina žutog maslačka, ali ne mogu se sjetiti u kojoj su zbirci te priče, zna li tko? Jesu li sve te priče u Kaktus bajkama?
    Ne znam, meni je S. Škrinjarić oduvijek išla na živce (još i u djetinjstvu)
    Bajke S. Lovrenčić koje spominješ nisam ni vidjela ni čitala. Mi smo zasad opet na Hlapiću. Naime, osim priča kod nas jako dobro prolaze i romani koji imaju numerirana poglavlja

Angie75's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b
    kod nas jako dobro prolaze i romani koji imaju numerirana poglavlja

Kod nas priče baš ne prolaze, osim kad ih prepričavam u krevetu, bez knjige. Ako čitamo iz knjige, nema strpljenja slušati puno teksta nego želi listati i gledati slike... Tako da su mi idealne slikovnice, osobno mi je najbolji omjer slike i teksta u "Juhi od bundeve" i pričama Julie Donaldson.

Anci's Avatar

Hlapić je i kod nas dobro prošao. Nakon prvotnog čuđenja što su Hlapić i Gita dječak i djevojčica , lijepo je prihvatila. I ovo malo 2.5godišnje je sasvim dobro pratila priču. Čitali smo nekih 4, 5 večeri.

Eh, kad je o pričama riječ, sjetila sam se još jedne knjige, zove se "Priče o zmajevima", a izdavač je Profil (knjiga je prijevod s engleskog, zaboravila sam ime autorice). Sadržajno je to možda više za dečke (naročito za one fascinirane zmajevima ), ali bez obzira na sadržaj, mislim da su priče loše - tj. možda originali nisu loši, ali ovo je prepričano nekako zbrda-zdola. Svejedno, možda se nekom i svidi.

I još jedna koja bi vam se mogla svidjeti.
    Kestutis Kasparavičius: Budalaste priče

Pričice su kratke, jako su simpatične i sa odličnim ilustracijama (samog autora). Za svaku preporuku :D

Mima's Avatar

Budalaste priče sam vidjela na Interliberu i sigurna sam da bi se Lei svidjele ali nije bilo baš nekog značajnog popusta pa ih nisam kupila, a od tada nigdje nisam na njih naletjela. Djelovale su mi jako zabavno, doduše stvarno su kratke, nama treba puno teksta.

MM je tražio onu veliku knjigu sa pričama B. Potter u knjižnici, ali to je za našu knjižnicu too fancy knjiga, pa je ne posuđuju Posudio je zato male slikovničice o Tomici Macanu i sl. i sa tim smo i Lea i ja totalno oduševljene. Baš smo večeras čitale Tomicu Macana i ja sam se smijala kao luda, a Lei se više sviđa gospođa Mišredić. Moram naći tu veliku knjigu sa pričama negdje, ne znam ima li je još za kupiti po knjižarama.

Danas sam zamalo kupila neke Profilove Priče sa svih strana svijeta ili nešto tome slično, ali drago mi je da nisam jer ću radije investirati u Beatrix Potter ako ju pronađem.

Izdavač za Beatrix Potter je Mozaik knjiga, pa ako se raspituješ, probaj u njihovoj knjižari u Bogovićevoj, oni bi trebali znati ima li knjige još u prodaji.
    A Budalastih priča ima u Profilu na dječjem odjelu, vidjela sam ih neki dan. Jesu kratke, ali ima ih dosta, pa možete pročitati više njih odjednom.
    (nama pašu i kratke priče, jer na svaku rečenicu dođe 1000 zašto uz opsežna objašnjavanja )

Sanja Brbora "Kakav će ti biti dan odlučiti možeš sam"
    http://www.alinea.hr/9531801061.htm

Mony's Avatar

L. voli vise neke edukativne iz pravog zivota, pa pricanje traje barem sat vremena jer on postavlja niz pitanja. (sada smo ponovno na: Imas li tajnu i Ako se izgubis)
    Od prica prolaze jedino kratke. I to ne uvijek.
    Cak mu je i Jezeva kucica
    No, jako mi se svidja ova: Kakav ce ti biti dan odluciti mozes sam. Bas cu mu je nabaviti.

I ovu volimo - Vendolin iz krojačke ulice, Sanja Lovrenčić.
    http://www.profil.hr/knjiga/vendolin...ke-ulice/6318/

Dobra je i Čarolija dvorca, Ljiljana Kondić.
    http://www.alinea.hr/9531800820.htm

Mima's Avatar

Priča Beatrix Potter nema :/ Kaže prodavačica u knjižari Mozaik knjige da su još lani rasprodane. Kupila sam Budalaste priče, opet sam ih tražila pol sata dok nisam shvatila da u Profilu postoji Info pult tj. da ne postoje prodavači koji šeću okolo. Pričice su zgodne i zabavne (ali stvarno vrlo kratke).

Nama su zgodne "Petminutne Medine Priče" Nicola Baxter, u izdanju Egmonta, "Ježeva Kućica" i "Grubzon" Julia Donaldson, izdanje Ibis grafika, (mene neodoljivo špodsjeća na Ježevu kućicu).

Priča Beatrix Potter nema :/ Kaže prodavačica u knjižari Mozaik knjige da su još lani rasprodane.
    Šteta. Možda se pojavi novo izdanje, iako sumnjam. Ili se pojavi u nekom antikvarijatu.

opet sam ih tražila pol sata dok nisam shvatila da u Profilu postoji Info pult tj. da ne postoje prodavači koji šeću okolo.
    Po mojem iskustvu, prodavači na Info pultu često ne znaju što imaju u knjižari, da ne govorim da često ja njima objašnjavam tko je izdavač knjige koju tražim (ako ne tražite neku knjigu s top-liste)
    Profil jest najveća knjižara u gradu, ali u zadnje vrijeme sam njome sve više razočarana (ovo je mali OT, ali nemam gdje drugdje).

Mima's Avatar

U međuvremenu smo pročitali Priče sa svih strana svijeta ili whatever, Profilovo izdanje, i jako su dobro prošle, sve si mislim da ih kupim jer smo ih imali iz knjižnice.

U stvari nema toga što se Lei ne sviđa samo da se čita.

Čitali smo i Bakica priča po tanjinoj preporuci - isto super.

Onda sam skužila da postoje klasične bajke u slikovnicama tipa jedna priča jedna slikovnica (pa tu ima više slika), pa smo čitali Ružno pače i Snježnu kraljicu (moja najdraža bajka iz djetinjstva) - pun pogodak.

Nadalje, isto tako postoji slikovnica Bajka o ribaru i ribici (Puškin) - sličnu priču je čula u Ogulinu na Festivalu bajke, jako joj se sviđa.

Ali najveći uspjeh požnjela je Heidi (nisu doduše priče), potpuno oduševljenje. Jedino što su moji pokušaji identifikacije sa ženskim idolom još jednom neslavno propali, igra se da je kozica, a kad ju ja ne vidim da je Petar kozar

Kod nas je najnoviji hit - Kiplingova Knjiga o džungli. I to ona prava (ne Disneyeva slikovnica), biblioteka "Stribor", integralna verzija.
    Mislila sam da je to preteška literatura za njega, naročito s obzirom na jezik (pomalo je arhaičan), ali sam je uzeo knjigu s police i navalio da mu čitamo. Oduševljen je! Za svu djecu koja vole životinje - preporučujem!

Mima's Avatar

Baš sam gledala jučer u knjižari Knjigu o džungli, moram još malo vidjeti kako je pisano pa da procijenim da li bi to bilo za Leu. Naime, Disneyev film i to prvi i drugi dio joj već dugo ne silazi sa trona najdražeg crtića, no uz to je vezana i najveća ludost a to je da ima plišanog medu Balooa kojeg tata ne smije vidjeti, pa ga skriva u tabureu.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

I A. se jako sviđaju "Priče iz cijeloga svijeta" (Profil), mislim da ću ih kupiti (sad smo ih posudili).
    Također se raspametila na "18 priča o vilama i princezama" (francuski autori)
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=20783
    Poneka priča jest doduše budalasta, ali ima ih i vrlo zgodnih.
    Svakako ne preporučam curicama koje u bliskoj budućnosti nemaju u planu potragu za princom i vjenčanje kao A.

U knjižnici smo "otkrili" knjigu s pričama pod naslovom "Dinosauri u dalekozoru", autor je Mirro Radnich. Priče nisu baš prepametne ali je zato u uvodu svakoj priči velika (na dvije strane) slika nekog dinosaura ili prasisavca ili nečeg sličnog izumrlog, uz kraću bilješku o tom stvoru - tako da preporučujem malim ljubiteljima dinosaura i sličnih bića, a roditeljima preporuka da se ne uzrujavaju zbog bedastog, nemotiviranog i loše ispričanog sadržaja priča koje slijede

bucka's Avatar

koji dobar topic!! :D

Peterlin's Avatar

Izbor priča ovisi jako jako i o karakteru djeteta... Moj stariji ima obje noge čvrsto na zemlji i njega su u toj dobi zanimale dječje enciklopedije, knjige tipa "Uradi sam" gdje su bili opisi kako napraviti vrtnu stazu i slično...

U knjižnici smo posudili krasnu knjigu Božidara Prosenjaka "Vrijedne ruke" (o zanatima, baš za ovaj uzrast) koju smo na kraju kupili jer ju je moj stariji obožavao... Bajke mu nisu puno značile, ALI volio je dječje pjesmice i basne, pa smo s tim krpali rupe...
    Mlađi maštoviti dječak je druga priča - taj je u dobi od 4 godine apsolvirao cjelokupne Priče iz davnine (i dan danas zna napamet dijelove npr. bitku junaka Relje i zmaja ognjenog koja ide u epskim stihovima). Od tada voli priče o zmajevima, ali dinosauri mu nisu špica filma...

Oba su voljela Ježevu kućicu i znaju je napamet i dan danas.

Grimmove priče prolazile su dosta dobro (moje i muževe stare knjige), a posebno vole priču Brat veseljak, a bogme i Andersenove bajke (imamo debeeeelu knjigu koja je prijevod izvornika, a ne obrada, pokazalo se odličnim kad smo došli do lektire u 1. razredu). Vole i Pipi Dugu čarapu, posebno neke odlomke koje su godinama uvijek iznova tražili da im se čita.

Nisu ih se doimale priče o životinjama, ali su zato voljeli neku debelu slikovnicu (mislim da je original talijanski) pod imenom "Ispričat ću ti puno bajki". Meni nije nešto (priče su bedaste, a neke i dvojbene), ali djeca su se zapalila.

Samostalno čitanje u ranoj dobi krenulo je uz Pikove priče za igru i zabavu, Pikove priče za laku noć i tako... Piko im je bio zakon! Znali su tekstove napamet, pa su slijedili prstom po slovima i prije nego su aktivno naučili čitati. Sad smo već dobar dio tih slikovnica proslijedili u vrtić, ali neke još uvijek čuvamo...

Skuplja izdanja brstimo iz knjižnice - knjige o piratima, o zmajevima... Tamo smo otkrili i dječje kuharice (i kasnije neke kupili).

Trenutno im za laku noć čitamo Hobita - mlađi je oduševljen, a stariji ne baš (oni si sam čita što on želi i baš se vidi kako u njegovoj desetoj godini polako prestaje potreba da mu mama i tata čitaju... ).

Kad je već riječ o lektiri općenito za uzrast 4-5 godina, da spomenem tri dječja romana koji su nam ljetos (i sad) bili jako atraktivni:
    G. Rodarri: Čipolino
    H. Lofting: Pripovijest o doktoru Dolittleu
    E.B. White: Šarlotina mreža

(u druge dvije knjige glavni likovi su životinje, u prvoj su voće i povrće, pa je shodno tome prva bila i malo manje interesantna , recimo da mi se Čipolino čini prikladnijim za nešto stariju djecu)

Peterlin's Avatar

Da da.... Čipolino!

Jako lijepa priča je ' Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom'( ŠK), osobito za ljubitelje životinja i one koje vole za vrijeme čitanja gledati u predivne ilustracije. Možda ste gledali i predstavu (scena I.B. Mažuranić)? Preporučam i jedno i drugo.

Mima's Avatar

Ja sam Lei prestala čitati Čipolina kad je došlo do vješanja :/
    Čarobnjaka iz Oza ona nije htjela više čitati - bilo joj je dosadno.
    Pipi Duga Čarapa je prošla tak-tak.

Ostale knjige 'za velike' - tu mislim na biblioteku Vjeverica iz mog djetinjstva - su jako dobro prihvaćene:

Šegrt Hlapić - pročitali smo desetak puta, obožava ga i to joj je najdraža knjiga.
    Družba Pere Kvržice - prvo smo gledali film pa sam joj pročitala knjigu i jako joj se svidjela.
    Heidi - već sam napisala, pun pogodak
    Zadnje smo čitali bajke IBM i to joj se isto jako svidjelo, premda je za Lutonjicu Toporka priznala da ništa ne razumije

Sad baš razmišljam što da joj slijedeće čitam, gledala sam knjigu o doktoru Doolittleu, to bi joj se moralo sviđati; onda vječno razmišljam da li bih joj čitala 'pravog' Winnie Pooha ali se bojim da se u toj knjizi otkriva da su Pooh i ekipa u stvari igračke a Lea si to ne želi priznati :/

bucka's Avatar

u nasoj knjiznici imaju samo 1 primjerak budalastih prica, pa ih nerado daju van (kazu da im trebaju za studente)!
    posudili pospane priče i bakica priča!

onda vječno razmišljam da li bih joj čitala 'pravog' Winnie Pooha ali se bojim da se u toj knjizi otkriva da su Pooh i ekipa u stvari igračke a Lea si to ne želi priznati :/
    Već sam napisala negdje kako se kod nas proveo "pravi" Winnie Pooh. Nikako. Disneyeve slikovnice i ilustracije učinili su svoje, i dijete nije htjelo ni čuti za knjigu pod naslovom "Medo Winnie zvani Pooh", jer da to nije onaj pravi
    Zapravo, što dalje razmišljam, sve manje mi se sviđaju Disneyeve adaptacije dječje književnosti, pa ih sve više zaobilazimo. S Winnie Poohom smo se zeznuli, ali bar su klasične bajke i Knjiga o džungli našli svoj put.

Mi jučer pročitali "Šarlotinu mrežu" i jako mu se svidjela, knjiga je stvarno lijepo pisana, topla i s porukom - svakako preporučujem
    (imamo i crtić, ali taj još nije pušten u promet )

A ovo mi je malo nakaradno:

u nasoj knjiznici imaju samo 1 primjerak budalastih prica, pa ih nerado daju van (kazu da im trebaju za studente)!
    Dječju knjigu ne daju djeci da posuđuju jer im treba za studente :?

Peterlin's Avatar

Budalaste priče nisam čitala. Potražit ćemo... ako moji dečki nisu to prerasli.

KOd nas je dobro prošla knjiga "Ja magarac" Zvonimira Baloga. Sjetila sam se toga kad se moj mlađi nije želio umivati, a unutra ima neka priča o medenoj i mliječnoj zemlji i slični štosevi... I danas ponavljaju fraze iz te knjige i valjaju se od smijeha...

A s druge strane obvezna lektira (npr. Horvatić - Stanari u slonu) mom starijem je bila ... Nema on tu vrstu mašte! Bolje su upute od printera!

O, da, Zvonimir Balog je već antologija, iako, njegove igre riječima možda su primjerenije školskoj djeci. "Ja magarca" (hm, trebam li i zamjenicu deklinirati, pa napisati: "Mene magarca" ) smo čitali djelomično, za ovu dob su najbolje prolazile priče "Razgovor zida i šešira", "Razgovor šešira i stropa", i sl. (dobre su i za vježbanje govora i artikulacije pojedinih glasova )
    Imamo doma i Balogove "Zelene mrave", zgodne su priče, dosta kratke, ali i prilično otkačene.

U zadnje vrijeme top "knjiga" za čitanje prije spavanja je "Uputstva za perilicu rublja gorenje"

Peterlin's Avatar

Zaboravih Kästnera - Blizanke, Emil i detektivi (naročito omiljena, moj mlađi je Emil), a trenutno je aktualan 35. svibanj (ima novo Profilovo izdanje, nisam uspjela naći svoju staru knjigu iz biblioteke Vjeverica, kad se još zvala 35. maj). Dečki se valjaju od smijeha, iako nije baš sve smiješno u toj knjizi.

Ali to su knjige za prvašiće i dalje...

bucka's Avatar

pospane priče nam se jako sviđaju! :D

mio-mao's Avatar

Ovo ljeto su nam naj hit bile "Priče o zmajevima" već spomenute, kao i onaj romančić o zmaju i kokicama (savršen recept za princez krafne ), a trenutno završavamo Japanske priče za djecu (Mozaik Knjiga, mislim), zanimljive, taman dužine za prije spavanja.
    Ipak najviše se obožavaju priče sa gusarima i princezama, pa u nedostatku napisanih, izmišljamo svoje... e sad, već lagano gubim inspiraciju pa ako ima tko kakav prijedlog, knjigu, priču, autora, za klince od 4 i 5 godina... samo nabacite!!!

Quote Originally Posted by bucka
    I nama su, u početku, kasnije su nam prisjele
    (mislim da sam negdje svojedobno pisala o njima )

andrea's Avatar

nama su trenutno "čarobne svjetiljke" hit; bojanu se jako sviđaju, sav se unese, pa se po dva dana ne može iščupat iz "filma"

Moj T. obožava Kraljevsku pusu od Davida Mellinga :D, a zgodna je i knjigica Tko rodi rodu - Branke Horvat Anić.

Evo najnovije preporuke:

Ilustrirana knjiga bajki, prepričao Neil Philip, ilustracije Nilesh Mistry, izdavač Znanje, Zagreb. Kupljeno u Profilu. Cijena - 160 kn. Nije malo, ali ako obična, tanka slikovnica koju pročitaš za 10 minuta, košta 60 kn, onda 160 kn za knjigu od cca 150 stranica nije ni tako puno.

Knjiga sadrži preko 80 bajki iz različitih dijelova svijeta (srednjeeuropske, ali i slavenske, nordijske, eskimske, indijanske, afričke, itd). Ilustracije su zanimljive (ni blizu slične simplificiranim ilustracijama izdanja "Naše djece"), dobro prate priču, priče su dobro prepričane, ne predugačke, ali sažete na inteligentan i suvisao način.
    Malo nas je u prvi mah odbilo to što su neke od opće poznatih klasičnih bajki (Crvenkapica, Pepeljuga, itd) preuzete iz verzije Ch. Perraulta, koja se ponešto razlikuje od verzije braće Grimm na koju smo navikli. Ali to je zapravo nebitno, jer se ne radi o "okljaštrenim" bajkama ili bajkama s izbačenim bitnim detaljima (kako to rado čine u mnogim popularnim izdanjima bajki za djecu), nego jednostavno o drugoj verziji iste priče koja je svojedobno kružila Europom.
    Ima i nekih bajki za koje sam čula, ali ih nikad nisam upoznala (npr. Rumpelstiltskin, Ljepotica i zvijer, Tri čarobne naranče, Žar ptica, itd.). Sve u svemu, zanimljivo štivo i za djecu i za roditelje!

Mima's Avatar

Zvuči dobro, ali obzirom na cijenu pričekat ću Interliber

ja išla guglati tu tanjinu knjigu i već je stavila na popis za Interliber, koji btw. počine 11.11. ako niste znali, i učini mi se nekak poznato
    i gledam u V ormar s knjigama i vidim da je tu knjigu V dobila za rođendan
    kako smo tad čitali nešto drugo, nju smo odložili u ormar i zaboravili
    hvala tanjab na preporuci i podsjećanju

Peterlin's Avatar

Mi smo tako zametnuli (pa nam je bila nova kad smo je našli) Veru Zemunić - Ljubavi obične i neobične

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Obzirom da su Profilove Priče iz cijelog svijeta rasprodane, ako ih netko putem susretne neka mi javi. Može i rabljeno.
    http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/pr...jeloga_svijeta

Mima's Avatar

Evo, ja sam ih bila vidjela u Pothodniku u tiskovoj knjižari 15.4. , ali tko zna imaju li ih još uvijek. Pogledat ću kad budem tamo na gablecu.

bucka's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b
    Quote Originally Posted by bucka
    I nama su, u početku, kasnije su nam prisjele
    (mislim da sam negdje svojedobno pisala o njima )
    jucer sam joj citala pricu o pijetlu koji se tako napio u gostioni kod pere (ili tako nesto) da je zaboravio zakukurijekati i dozvati jutro??!! :shock: :shock: :? :?

Mima's Avatar

O Kukuriću Meni je Kukurić mrak

Quote Originally Posted by čokolada
    Obzirom da su Profilove Priče iz cijelog svijeta rasprodane, ako ih netko putem susretne neka mi javi. Može i rabljeno.
    http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/pr...jeloga_svijeta
    Kako rasprodane, ja sam ih u subotu listala u Profilu :?

bucka's Avatar

O Kukuriću Meni je Kukurić mrak
    meni bas nije fora da se napio!! :/
    mogao je recimo biti bolestan ili jednostavno zaboraviti dozvati jutro!!

Page 1 of 2 12 LastLast