Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Priče, preporuke

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tanja, stvarno ima u Profilu?
    Prije dva tjedna su mi rekli da je naklada rasprodana i da ne znaju hoće li je biti za Interliber ponovo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    O Kukuriću Meni je Kukurić mrak
    meni bas nije fora da se napio!! :/
    mogao je recimo biti bolestan ili jednostavno zaboraviti dozvati jutro!!
    Pa dobro, nije Kukurić neki pozitivni heroj niti uzor, više luzer, a priča je smiješna. Alkohol postoji, ljudi ga piju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Tanja, stvarno ima u Profilu?
    Prije dva tjedna su mi rekli da je naklada rasprodana i da ne znaju hoće li je biti za Interliber ponovo?
    Pa da.
    Ili je to neka druga knjiga vrlo sličnog naslova :? Ali po naslovnici bih rekla da je ista...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala, pogledat ću.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas smo u knjižnici posudili jednu zgodnu zbirku pričica: zove se BAKOMAT , izdao Kašmir promet. Pričice su kratke i ekološkog karaktera: mama peče kruh, curica sadi grah, jako su zgodne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, pročitali smo Menu Winnija ZVANOG Pooh i moram reći da nikad nisam vidjela toliko oduševljenje nekom knjigom kod Lee - neprestano se hihoće od sreće i zadovoljstva dok joj čitam, komentira, jednom rječi - uživa. Nije skužila da su njeni omiljeni junaci igračke, ili to uspješno ignorira. E sad, znam da postoji još jedna knjiga o Winnie Pooh-u ali mislim da nikad nije prevedena kod nas, jesam li u pravu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo imali neku božićnu, čak i ne znam je li još doma ili smo je poklonili dalje....ali to je bila neka obrada, nije od istog autora nego Disney... :/
    Izvorni Winnie je prastara knjiga i to je neponovljivo. Moji dečki su osim te izvorne voljeli časopis Winnie. Mislim da to još postoji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imamo mi puno diznijevih, o originalu sad govorim. Ima još jedna knjiga od istog pisca osim prve, ta druga se zove The House at Pooh Corner.
    ali mislim da kod nas nikad nije prevedena. Našla sam ju na netu, jako je smiješna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imamo mi puno diznijevih, o originalu sad govorim. Ima još jedna knjiga od istog pisca osim prve, ta druga se zove The House at Pooh Corner.
    ali mislim da kod nas nikad nije prevedena. Našla sam ju na netu, jako je smiješna.
    Da, Kuća na Poohovom uglu. Ja sam imala tu knjigu u djetinjstvu, u srpskom prijevodu, a knjiga je prastara, još iz djetinjstva moje mame. Nemam pojma više gdje je, inače bih ti je ponudila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj pa baš sam pomislila da bi ti to mogla prevesti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima i sad na srpskom, košta 789 dinara.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja jako voli "Oh kako je lijepa panama" od Janosch-a (dobila je nagradu njemačke), o medi i tigru, a čitamo i sve druge od njega

Al apsolutni hit je "Poznajete li pipi dugu čarapu", koju mi je neugodno više posuđivati, a ne mogu je nabaviti.

"žganček i ara" onako ZG knjiga

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo, pročitali smo Menu Winnija ZVANOG Pooh i moram reći da nikad nisam vidjela toliko oduševljenje nekom knjigom kod Lee - neprestano se hihoće od sreće i zadovoljstva dok joj čitam, komentira, jednom rječi - uživa. Nije skužila da su njeni omiljeni junaci igračke, ili to uspješno ignorira. E sad, znam da postoji još jedna knjiga o Winnie Pooh-u ali mislim da nikad nije prevedena kod nas, jesam li u pravu?
    mima, jel se knjiga stvarno tako zove?
    našla sam samo Medo Winnie zvani Pooh na google-u! :?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Najljepše kineske i tibetanske priče za djecu (Biovega, Zagreb)- jako lijepe i ne preduge.

Velika knjiga ruskih bajki i priča - ima svašta, a najviše pravopisnih pogrešaka :shock: (izdavač Begen). Zna se naći lijepih , ali velik broj ih je naporan, užasno dugačak i teško razumljiv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi kupujemo i čitamo knjige koje izlaze uz Jutarnji, tako da sada imamo dosta literature

Pročitale smo Pinokia, oduševila me ta knjiga, uopće se ne sjećam jesam li ju čitala kad sam bila dijete. Jako je zabavna i duhovita, a Lea je na nekim scenama oduševljeno vikala da je Pinokio baš kao ona (npr. kad treba popiti gorki lijek). Možda je malo previše okrutna za naše današnje kriterije - jer u tim 'starim' knjigama zli likovi su zaista zli, a ne zločesto-simpatični.

Čitali smo i dr. Doolittle-a, to je o životinjama pa se Lei automatski jako sviđa. To joj je sad najdraža knjiga, uz Hlapića. Jučer smo počele čitati Bambija.

Inače je za Božić dobila knjigu '17 Božićnih priča', koju je ilustrirao isti čovjek koji i Pospane priče. Pričice su zgodne, ali ništa posebno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas katastofa, počela sam joj čitati Knjigu o džungli i rasplakala se kao kišna godina jer medo Baloo nije tako dobar i sladak kao u filmu. Mislim da ju je najviše pogodilo što medo tjera Moglija učiti, to je valjda totalna izdaja. Eto, kaže da ne želi čitati tu knigu i da sam dala novce za bezveze.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. se navukla na "Anicu", progutali smo 4 knjige u 4 večeri, svaka obrađuje neki problem (problemi s prijateljstvom, maltretiranje od strane vršnjaka, smrt kućnog ljubimca i sl.).
    Pitko i poučno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Danas katastofa, počela sam joj čitati Knjigu o džungli i rasplakala se kao kišna godina jer medo Baloo nije tako dobar i sladak kao u filmu. Mislim da ju je najviše pogodilo što medo tjera Moglija učiti, to je valjda totalna izdaja. Eto, kaže da ne želi čitati tu knigu i da sam dala novce za bezveze.
    Nisi dala novce bezveze. Odloži knjigu na policu i čekaj da dijete doraste, za koju godinu bit će ok... Ja nisam ljubitelj tih crtića upravo zato jer iskrive djeci sliku o klasičnoj literaturi. Treba s tim biti oprezan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha pa znam ja da nisam, to su njene riječi.

Istina je, Diznijevi crtići snimljeni prema klasičnim djelima poprilično iskrivljavaju djeci sliku, kod nas je to do sada prolazilo bez problema, no medo Baloo je Lei zaista posebno drag lik i ima posebno mjesto, a sviđa joj se naravno zato što je trapav, nespretan i neozbiljan, zato što je samo igra sa Moglijem i ima 'hakuna matata' filozofiju. Tako da ju je to što je medo u knjizi ozbiljni učitelj silno pogodilo, to je valjda doživjela kao pravu izdaju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj uglavnom nece nikakve bajke, ni price iz onih nekoliko zbirki koje imamo. Vec pol godine nisam ni pokusavala, mozda sad probam opet. Kako je lijepa Panama sam pokusala dici u knjiznici - nije htio, kaze gledao je predstavu, nece pricu. On uglavnom dize neke kratke djecje-bebi, pogodi ovo, koliko ima nogu, tko se skriva i one sliko-price. Pred spavanje citamo nesto, on izabere od svojih, a zadnjih mjeseci iskljucivo bira J. Jovanovica Zmaja "Riznica pesama za decu" (najbolje mi je kad sam srice naslov, pa lijepo procita za D-E-C-U, malo se zbuni i procita "za djecu").
    Ljetos je u komadu odslusao Hobita (strip verziju), ja se nadala da ce zaspati na plazi, a zavrsilo je maratonskim citanjem od 3 sata na plazi i jos 2 po povratku s plaze. Navecer nisam mogla govoriti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U nas upravo vrlo uspješno prolaze "Hrvatske bajke" u obradi Sanje Lovrenčić. Izdavač Leykam International.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A. se navukla na "Anicu", progutali smo 4 knjige u 4 večeri, svaka obrađuje neki problem (problemi s prijateljstvom, maltretiranje od strane vršnjaka, smrt kućnog ljubimca i sl.).
    Pitko i poučno.
    i mi to čitamo. sviđa joj se.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo uzeli jednu Anicu u knjižnici, ali je još nismo čitali.

Zato sada čitamo sjajnu izvrsnu knjigu Sanje Lovrenčić "Četiri strašna Fufoždera i jedan mali Fufić" i odlično se zabavljamo.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi trenutno čitamo "366 i još više priča o prirodi" to su kratke priče za svaki dan po jedna, o životinjama i biljkama plus dodaci što nam donosi proljeće/ljeto/jesen/zima.
    knjiga je još iz djetinjstva mm-a, ali je trenutno idealna za malo dijete koje ima moć koncentracije moljca , a i za veliko koje je opsjednuto tematikom.
    a uhvatimo se povremeno i "kad bi drveće hodalo" od nazora, pa moram glumatat Plavu boju snijega.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jooj i ja sam ju odglumila već desetak puta, i već su svi plišanci bili u glavnim ulogama

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjetila sam se ove teme a i one druge o strašnim pričama jer sam Lei upravo pročitala knjigu Blizanke (izašla je uz Jutranji), i evo na primjer ta knjiga uopće nije za nju. Nije strašna nego je baš neprimjerena tj. ona uopće nije bila u stanju pratiti i pohvatati sve te odnose-rastave-ženidbe. Meni je mama isto čitala tu knjigu prije nego što sam krenula u školu i ja sam je obožavala od prvog trena (kasnije sam ju sigurno još sto puta pročitala, to mi je bila jedna od najdražih).

A što se tiče priča jako je zavoljela Andersenove bajke pa sam u potrazi za nekom knjigom koja bi ih sadržavala puno. Imam jednu iz svog djetinjstva ali je u raspadu, a Lei sam sad kupila jednu malu knjižicu sa par priča - ali fali Slavuj koja joj je omiljena.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vidiš, ja joj se baš spremam čitati Blizanke. Doduše već smo na jednom primjeru bili detaljno provarili pitanje rastave i života u jednoroditeljskim obiteljima.

Jedno je vrijeme bila inzistirala na Pričama iz davnine (Potjeh i Palunko), ali jezik je toliko arhaičan da mi ide na živce vršiti simultani prijevod.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

vidjela sam u profilu u Bogovićevoj prije nekih dva tjedna složene te knjige bajki - ima i andersen, grimm, perault, imaju i ezopove basne... cijena neka ultra povoljna. pa pogledajk tamo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sjetila sam se ove teme a i one druge o strašnim pričama jer sam Lei upravo pročitala knjigu Blizanke (izašla je uz Jutranji), i evo na primjer ta knjiga uopće nije za nju. Nije strašna nego je baš neprimjerena tj. ona uopće nije bila u stanju pratiti i pohvatati sve te odnose-rastave-ženidbe. Meni je mama isto čitala tu knjigu prije nego što sam krenula u školu i ja sam je obožavala od prvog trena (kasnije sam ju sigurno još sto puta pročitala, to mi je bila jedna od najdražih).
    Ma kad su Blizanke izašle uz Jutarnji??? Promakle su mi!
    Ja sam inače jako voljela Kaestnera u djetinjstvu, ali sjećam se da sam Blizanke čitala sama, u dobi od 7-8 godina, i da uopće nisam kužila te obiteljske odnose, osim da su dvije sestre razdvojene i da su se slučajno susrele. Očito nekima od nas međuljudski odnosi i shvaćanje istih nisu jača strana

Mi inače upravo dovršavamo Pipi Dugu Čarapu (isto izašla uz Jutarnji), i Andreju se jako sviđa. Razmišljam i o drugim djelima A. Lindgren, pa ako je netko već sa svojim djetetom prošao tu literaturu, molim preporuke!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    vidjela sam u profilu u Bogovićevoj prije nekih dva tjedna složene te knjige bajki - ima i andersen, grimm, perault, imaju i ezopove basne... cijena neka ultra povoljna. pa pogledajk tamo
    Kupila sam u Profilu neku malu tanku knjižicu sa par bajki (ima Kresivo, to je bio uvjet), a gledala sam i velike ali nije mi se baš neka dopala (radi izbora priča). Najradije bih neku sa puno priča, kakvu sam ja imala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kad su Blizanke izašle uz Jutarnji??? Promakle su mi!
    Ja sam inače jako voljela Kaestnera u djetinjstvu, ali sjećam se da sam Blizanke čitala sama, u dobi od 7-8 godina, i da uopće nisam kužila te obiteljske odnose, osim da su dvije sestre razdvojene i da su se slučajno susrele. Očito nekima od nas međuljudski odnosi i shvaćanje istih nisu jača strana

Mi inače upravo dovršavamo Pipi Dugu Čarapu (isto izašla uz Jutarnji), i Andreju se jako sviđa. Razmišljam i o drugim djelima A. Lindgren, pa ako je netko već sa svojim djetetom prošao tu literaturu, molim preporuke!
    Prije jedno dva tjedna, btw. opet izlaze knjige uz Jutarnji ali apsolutno nigdje nisam vidjela popis, pa recimo uopće ne znam što je bilo prošlu nedjelju. Blizanke su bile pretprošlu.

Pipi smo čitali među prvim knjigama, nije bila fascinirana i mislim da bi mogli slobodno ponovo.
    Za druge knjige AL ne znam, niti ja ih nisam čitala.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Meni je ovo super: Razmo u skitnji.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Danas u moju knjižnicu stigao "Dnevnik dobrih anđela" Sanje Polak, imamo čast prvog čitanja, jako nam se sviđa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj vidjela sam to, ne volim te anđele i gotovo.

Mi smo zadnje čitali Hobita, da mi je više takvih knjiga za djecu baš sam uživala. Bila sam zaboravila koliko je ta knjiga duhovita i napeta - prava pustolovina. Lea je oduševljena, stalno se sad toga igra.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je pravo oduševljenje izazvala knjiga Maje Gluščević "Tišina, snima se!" - opis snimanja filma "Vuk samotnjak".
    Nakon čitanja knjige "Vuk samotnjak" i gledanja filma, ova knjiga je izvrsna nadopuna cijelom tom sadržaju, a pisana je simpatičnim, dopadljivim stilom, jednako privlačnim i djeci i odraslima. Svakako preporučujem!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj vidjela sam to, ne volim te anđele i gotovo.

Mi smo zadnje čitali Hobita, da mi je više takvih knjiga za djecu baš sam uživala. Bila sam zaboravila koliko je ta knjiga duhovita i napeta - prava pustolovina. Lea je oduševljena, stalno se sad toga igra.
    Imaš još Tolkienove Pripovijesti iz opasnih predjela. Mi smo to pročitali čak i prije Hobita jer su kraće. Pun pogodak!

http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=11755
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.12.2010. at 09:22

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Podizem usnuli topic, iako smo prije par mjeseci otisli iz ove dobne skupine . Mlađa haharica ne dozvoljava previse citanja starijoj pa smo debelo usporile ili se vratile na prozvakanu light literaturu koju razumije i mlađa. Neki dan smo ipak uspjele zavrsiti Sretne price M.Zeljeznak, vrlo kratke i skroz neobicne i otkacene. Mala vjestica i Mali vodenjak (Preissler) jedva su se dovukli do kraja.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •