mihim prvotno napisa
slazem se s vama i razumijem kaj hocete rec, al stvarno ima zena koje ne surađuju. ruzno zvuci, al evo primjer, ja gledala zenu koja radja, sve ok, vikala, al nikom nista, podrazumijeva se da zenu boli i svi su bili super prema njoj, bez ikakvih ispada. e a kad je doslo vrijeme da tiska, ona je jadna tolko vikala " ne moguuuuuuuuu" sto puta da je mogla tu snagu za deranje stvarno iskoristit za tiskanje. beba je na kraju jadna izasla ful plava, stavili ga mami na prsa al je presto disat, za minutu sve super nakon sto su ga hitno odnjele sestre. samo hocu rec, to njeno " ne mogu " i plava beba mi je tolko ostalo urezano u sjecanje da sam znala da cu tiskat kad mi to kazu. al sam pretjerala, tolko jako sam stisla da sam pukla unutra, i kapilare od vrata do mojih crvenoocnica

, u glavu sam jer sam ga htjela vidit cim izađe pa nisam oci zatvorila, al jos sam samo 2 puta tiskala - glava, tijelo. meni je ona stvarno pomogla, ta zena. al nazalost ocito ih ima jos, al vecina ne ostavi zivotni primjer ko meni, nego dignu vjerojatno zivac osoblju...
Žao mi je što tako misliš.
Pogotovo ovaj dio da netko to radi namjerno.
Sebe smatram vrlo razumnom osobom i nimalo sklonom konfliktima,ali porod nije mjesto gdje prevladava naš razum.Tu su u igri neke sile jače od nas.
I nisam surađivala sa osobljem,to je bilo jače od mene.
Ali da je osoblje(koje je bilo na domačem terenu,ne u jakim trudovima,ne u strahu,ne polugolo...)možda surađivalo samnom ,možda bi mi bilo lakše.
Možda bi se opustila,možda nijhove postupke ne bih osječala kao silovanje i možda bih se osjećala kao ljudsko biče.
A teorija da su žene krive jer ne surađuju je tako poznata.
Nismo li je već čuli npr.u slučaju obiteljskog nasilja?
A prije je i to bilo normalno,samo su se stvari u glavama promjenile.
Ali razumijem tvoje mišljenje,jer tvoja i moja percepcija načina poroda,mjesta poroda i super ponašanja osoblja pri porodu sigurno se razlikuju.