Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Omega 3 dječiji sirup

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Omega 3 dječiji sirup

Prijateljica pedica mi je za mog živog dječaka preporučila omega 3 sirup . Kaže da pomaže djeci kod postizanja veće koncetracije, djeluje na razvoj moždanioh stanica, imunitet i općenito za zdravlje, ali baš je naglasak da je dobar za hiperaktivnu djecu. Šro mislite i jeste li čuli takvo što?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da je Mim preporučivala preparat od ChildLife-a, ulje jetre bakalara, zbog visokih koncentracija. Kako sam zainteresirana molim Mim da se javi i objasni nam koje su količine (koncentracije) nužne da bi stvar funkcionirala. Gledala sam razno-razne "bočice", omega 3 , omega 6...ima li još koja opcija osim te Childlife jetre bakalara jer mi je jako skupa ispalo bi oko 300kn mjesečno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

evo proguglala sam , ovdje smo pričali o tome:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...dde2885e5f2e92

Mim, zanima me koja bi bila doza (broj žličica) tog ulja jetre bakalara za 5g/18kg?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    evo proguglala sam , ovdje smo pričali o tome:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...dde2885e5f2e92

Mim, zanima me koja bi bila doza (broj žličica) tog ulja jetre bakalara za 5g/18kg?
    Eto me. Btw, Child life Cod liver oil pije moja kćer i ne bih joj ništa drugo dala. Toliko o preparatima za djecu i njihovoj čistoći .

Ako dijete od 5 god. ima dijagnozu ADHD treba mu dosta omega. Minimalna doza koja se računa kao terapijska je 1400 mg omega-3, a to je upravo doza u jednoj čajnoj žličici. Dakle-cijela žličica. Ako neće popiti dobrovoljno onda se ulje može umiješati u nešto kašastog soka. Nije fino, ali je jako daleko od onog The ribljeg ulja koje su pile naše bake. Klincima je veći problem kaj je to masno nego sam okus. Dakle, u sok, čvrsto promiješati da se napravi emulzija i brzo popiti. Sve nepedagoške metode mitologije kockicom čokolade kod ovog preparata su dobrodošle jer je zaista djelotvoran. Doza se može povećati ako dijete ima jako izražene simptome. Predozirati dijete ne možete jer je preparat baziran na DHA koja djeci jaaaaaako treba i u prehrani je nikad nema dovoljno. Kao primjer, moja mala bez simptoma, samo za bolju koncentraciju pije skoro cijelu jušnu žlicu (15 ml). 12 god, 52 kg.

Omega-6 i omega-9 se ne daju hiperaktivnoj djeci. Njima treba čista omega-3, većinom DHA. Pratit ću temu ako negdje zapnete s davanjem .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gdje se to kupi, u običnoj ljekarni?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    gdje se to kupi, u običnoj ljekarni?
    Koliko znam-svaka ljekarna ga ima. Ako nema mogu naručiti. Doziranje piše na bočici, ali je dosta individualno i doza se određuje na osnovu tjelesne težine djeteta, dobi, postojanju simptoma, vrsti dijagnoze...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Napomena : pod čajnom žličicom se misli na 5 ml, ali rijetko koja č. žl. ima toliko, obično je 3-3,5 ml. Pa je bolje uzeti žličicu iz nekog sirupa koja je točno 5ml.

Ni ja ne bih svom djetetu dala ništa drugo tog tipa, ponajprioje zbog čistoće.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Napomena : pod čajnom žličicom se misli na 5 ml, ali rijetko koja č. žl. ima toliko, obično je 3-3,5 ml. Pa je bolje uzeti žličicu iz nekog sirupa koja je točno 5ml.

Ni ja ne bih svom djetetu dala ništa drugo tog tipa, ponajprioje zbog čistoće.
    E, to sam zaboravila. Dakle-doza je 5 ml, a ne mala čajna žličica. Martina, hvala.
    (mi to dozramo odokativno )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je i za djecu bez dijagnoze?
    čisto za poboljšanje koncentracije?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    to je i za djecu bez dijagnoze?
    čisto za poboljšanje koncentracije?
    Ukratko-da.

Najviše se isplati davati školarcima i djeci s dijagnozama jer za njih inače na tržištu ne postoje preparati koji imaju dovoljno visoku pojedinačnu dozu omege-3. Ovaj jedini to može tako da ga se ne mora davati više puta dnevno, a i što se čistoće tiče zadovoljava sve parametre.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •