Citiraj čokolada prvotno napisa
evo proguglala sam , ovdje smo pričali o tome:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...dde2885e5f2e92

Mim, zanima me koja bi bila doza (broj žličica) tog ulja jetre bakalara za 5g/18kg?
Eto me. Btw, Child life Cod liver oil pije moja kćer i ne bih joj ništa drugo dala. Toliko o preparatima za djecu i njihovoj čistoći .

Ako dijete od 5 god. ima dijagnozu ADHD treba mu dosta omega. Minimalna doza koja se računa kao terapijska je 1400 mg omega-3, a to je upravo doza u jednoj čajnoj žličici. Dakle-cijela žličica. Ako neće popiti dobrovoljno onda se ulje može umiješati u nešto kašastog soka. Nije fino, ali je jako daleko od onog The ribljeg ulja koje su pile naše bake. Klincima je veći problem kaj je to masno nego sam okus. Dakle, u sok, čvrsto promiješati da se napravi emulzija i brzo popiti. Sve nepedagoške metode mitologije kockicom čokolade kod ovog preparata su dobrodošle jer je zaista djelotvoran. Doza se može povećati ako dijete ima jako izražene simptome. Predozirati dijete ne možete jer je preparat baziran na DHA koja djeci jaaaaaako treba i u prehrani je nikad nema dovoljno. Kao primjer, moja mala bez simptoma, samo za bolju koncentraciju pije skoro cijelu jušnu žlicu (15 ml). 12 god, 52 kg.

Omega-6 i omega-9 se ne daju hiperaktivnoj djeci. Njima treba čista omega-3, većinom DHA. Pratit ću temu ako negdje zapnete s davanjem .