Danas u čekaoni kod doktora par starijih žena mi je reklo neka malom (13mjeseci) skuham kupinovo lišće sa malo šećera i da će mu proljev proći ! Dali je ko to isprobao, i jeli 13mjesečno dijete premalo za takav čaj!?
hvala
Danas u čekaoni kod doktora par starijih žena mi je reklo neka malom (13mjeseci) skuham kupinovo lišće sa malo šećera i da će mu proljev proći ! Dali je ko to isprobao, i jeli 13mjesečno dijete premalo za takav čaj!?
hvala
http://www.kupinko.com/kupina_lijek.htm
Između ostalog piše ovo:Obzirom da dijete ima već 13 mj, mislim da ne bi trebalo bit problema, ali što se tiče šećera u čaju - meni je med. sestra koja radi kod moje pedijatrice kad sam zvala zbog proljeva rekla nikako ništa slatko.Pripravci od lista kupine ( čajevi i ekstrakti ) imaju nekoliko ljekovitih djelovanja, prije svega glede liječenja probavnog – crijevnog sustava. Čaj od lišća kupine se preporuča pri krvavim proljevima dojenčadi i male djece, odnosno za saniranje svih upale u crijevima. Na djelotvornost toga čaja ukazuju alternativna i oficijelna medicina.
super, hvala, idem ga sutra odma brat, samo dok se posuši treba vremena, do tad se nadam da će mu proljev i proć!![]()
pa zar je kupina već toliko olistala?
imaš u apotekama.
možda bi se našlo, kod nas su počele biljke pomalo izbijati, sad baš nisam gledala kupine. Ali ja sam u malo toplijim krajevima.
Ako nađeš, mislim da ni ne moraš sušiti. Rekla bih da to služi samo za potrebe čuvanja čaja za zimske dane. Pa logično je da više korisnih sastojaka ima u svježoj biljci.
To je nama najbolji lijek protiv proliva :D
Na otocima južne dalmacije proljeće je u punom jeku, beru se odavno šparoge i dr. biljkeapricot prvotno napisa
![]()
pomikaki puno hvala![]()