Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Čarobna juha! Mršavljenje.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Čarobna juha! Mršavljenje.

Ne radi mi pretražnik danima.

Dakle ja sam od petka na djeti sa ovom čarobnom juhom. Oduševljena sam rezultatima, pa imam potrebu podijelitisa vama.

Djeta se drži u ciklusu 2 x 7 dana. Ukupno 15 dana, nakon toga obavezna je pauza od 4-8 dana i može se ponoviti još jednom.
    Dakle ovako se spremi:

400 grama (3-4 komada) rajčice, najbolje svježe (može i pelati iz konzerve)
    2 paprike
    2 mlada luka
    pola glave kupusa (oko 400 gr)
    1 veliki celer (može i korijen oko 300 gr.)
    1 kocka za juhu
    peršina po želji, ne mora.

Dakle sve navedene namirnice mogu se omjerno povećavati i smanjiti po želji, pa tako i kocka ili dvije, ili ne kocka nego vegeta itd.

Uz nju po danima kako sljedi:

1. dan: Voće, ali NE banane.

2. dan: Povrće sirovo grickati, lisnato (zelena salata, radić) krastavci, mrkva paprika... Za večeru pečeni krumpir začinjen žlicom vrhnja ili maslacem. (ovog dana zabranjeni su grah, grašak, kukuruz, mahunarke općenito)

3. dan samo voće i povrće kao prva dva dana.

4. dan: tri banane sa 3 čaše nemasnog mlijeka ili jogurtom.

5. dan 400 grama pečenog ili kuhanog mesa ili ribe po želji. Ili 3 jaja i do 6 rajčica.

6. dan 400 grama mesa, ribe ili 3 jaja i povrće na žaru ili kuhano. (zabranjeno povrće kao i 2. dan)

7. dan integralna riža, pripremljena sa vegetom ili tikvicom ili rajčicom ili gljivama. Bez masnoće. .[/quote]oćni sok bez šećera.

Juhu sve dane kad god vam padne na pamet, ili ste gladni. Što je više jedete sve je uspješnije.
    Dijetu treba prekinuti u slučaju vrtoglavica i značajnijeg proljeva. Iako treba znati da će do bržeg čišćenja doći.
    Zabranjen je alkohol. Bilo bi dobro šetati.

U prvih 3 dana barem 2 kg manje, a u ostalih 4 dana (ukupno 7) i do 5-8 kg. Ovisno o metabolizmu. Ako ste izgubili 7-8 kg. bilo bi dobro prekinuti djetu na 3 dana do nastavka.

Ja sam krenula, u prvih 3 dana skinula 2 kg. Idem dalje.

Angažirat ću jednu forumašicu koja me pozna da vam kaže za 15 dana kakav je rezultat.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jaooo
    (evo dotične forumašice)
    juha će ti izaći na uši

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I baš ti ko grom iz vedra neba.

Neće ja volim povrće i fina mi je.

Pa zar me ne vidiš, juha ne juha, vrijeme je draga da nešto poduzmem, ide ljeto, a ljudi se boje kitova.

A vole i sunce, pa da ne radim hlad na plaži.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I najvažnije zaboravila, da je lakše jedete SMIKSAJTE JE SA ŠTAPNIM MIKSEROM. Toplu miksati, ako želite da je u verziji krem juhe, a hladnu ako vam ne smetaju komadići.

I kupite paket toalet papira extra, samo za sebe.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure ne pravite se blesave, idemo ruke u zrak.

Kao ja sam jedina ljulji-ljulji tu na forumu.

Imam i slogan "ljulji neće još dugo da žulji".

Čekam, uz ovaj nevjerojatan recept dobit ćete besplatno i savjet kako umotat luk, pabacit po kuhanju. "nazovite 0800..."

Ajmo postrojite se.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam na listi "no vej Hoze"

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Normalno kad kod tebe klepeće...

Ajd idem, jer ako nas moder. ili anchie vide nastradat ćemo.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sjećam se te juhe od prije 7-8 godina kad su moje kolegice sve redom bile na njoj i komentari su bili da im se totalno zgadila. Meni onda dijeta nije trebala ali sad vapim za spasonosnim rješenjem

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a kaj je draga s onim? znaš na što mislim nedavno sam ti poslala pp? odustala?

a što se tiće juhice, očajna sam, ali ne da mi se ić mučit, pa da mi se sve to vrati kad pojedem jednu krafnu ti budi zato pokusni kunić pa bum vidjela

a kaj je sa un? ne paše ti?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh sjećam se te juhe od prije nekih uhuhuhhuhuuh . . . desetak godina
    sad celer više nemrem ni vidjeti, jer u mojem receptu je bilo koliko zelja toliko i celera, bez vegete ili kocke.
    je pomaže! pogotovo kad ponavljaš, jer ne jedeš više ni juhicu
    što jes jes, al nebi je više ni primirisala ( kad nema onog koji riga )

ako me jamčenje služi onda je bilo priče da je to inače dijetna juha za srčane bolesnike koji pod mus moraju puno skinuti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    jaooo
    (evo dotične forumašice)
    juha će ti izaći na uši
    mene još taj miris proganja

nažalost ta dijeta spada u JO-JO ekipu
    skinula sam kile sa njom, ali i vratila ih + bonus kile :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To ti je najbolji način za uništiti krvnu sliku

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    To ti je najbolji način za uništiti krvnu sliku
    potpisujem, uz priznanje - nemam osobnog iskustva, jer ni jedna tako drastična dijeta ne da nije uspjela kod mene, nego nije došla ni u razmatranje :brrrr:.
    Jedino što zbilja pomaže je uklađivanje namirnica i izbjegavanje slatkog i rafiniranog. To sam iskusila. I nije nimalo teško.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

juha je prvi dan fenomenalna.
    drugi dan je fina.
    treći dan je podnošljiva.
    četvrti dan bacaš i juhu i lonac i sve što te imalo podsjeća na nju. čim digneš poklopac i osjetiš taj miris... ajmeeeeeee...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    drugi dan je fina.
    četvrti dan bacaš i juhu i lonac i sve što te imalo podsjeća na nju. čim digneš poklopac i osjetiš taj miris... ajmeeeeeee...
    x
    ...dovoljno da ti više nikad ne padne na pamet ponoviti tu dijetu!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam knjigu recepata o toj čarobnoj juhi sa 10ak varijacija na temu pa se može mijenjati. Inače, jednom sam ju radila sa crvenim zeljem pa su svi sastojci u juhu (uključivo i krumpir koji se tamo nalazio za ostale ukućane) - poljubičastili!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Ja imam knjigu recepata o toj čarobnoj juhi sa 10ak varijacija na temu pa se može mijenjati. Inače, jednom sam ju radila sa crvenim zeljem pa su svi sastojci u juhu (uključivo i krumpir koji se tamo nalazio za ostale ukućane) - poljubičastili!
    mislim da krumpir ne smije unutra, poanta je da budu samo ovi "lagani" ugljikohidrati.
    Ali to s varijantama juhe zvuči malo humanije, još da je ubaciti neku ribicu ili šniclu sa strane...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Krumpir je bio za ostale ukućane, ne za mene (gladno-zavidan smajlić)

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    uh sjećam se te juhe od prije nekih uhuhuhhuhuuh . . . desetak godina
    sad celer više nemrem ni vidjeti, jer u mojem receptu je bilo koliko zelja toliko i celera, bez vegete ili kocke.
    je pomaže! pogotovo kad ponavljaš, jer ne jedeš više ni juhicu
    što jes jes, al nebi je više ni primirisala ( kad nema onog koji riga )
    Potpis k´o kuća! (i meni je čarobna ogadila celer za sva vremena...)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam bila na toj istoj dijeti ali bez juhe, samo ove ostale namirnice po danima. Uz to sam bila na akupunkturi. Skinula sam 10 kg u 2 mjeseca i stvarno mi nije bilo pretesko. Trebala sam pazit na prehranu jos 4 mjeseca da se kile nebi vratile. Ali...bio je Bozic, pa kolaci, pa francuska...i ja zaglibila! Ali nisu se vratle sve kile! Samo 5. Al stvarno sam si sama kriva za to, nije bio jo-jo efekt.

Ova juha mi je bila fuj samo dok sam citala popis namirnica! Paprika! Fuuuj!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nenaa,ne želim ti nikako uzimati volju, ali po meni ništa čarobno nema u toj juhi.
    Da jedeš bilo kakvu juhu bez masnoće i mesa,smršavit ćeš, jednostavno ne unosiš dovoljno kalorija, samo voda s min. ugljikohidrata i nešto vitamina i minerala.
    čarobna
    jednom sam je skuhala, moja je sadržavala repu i toliko mi se kuća usmrdila da sam odmah bacila
    s druge strane,moja sestrična ju je jela i njoj je ( navodno) bila fina...pala je doduše nešto kila, ali ih ubrzo i vratila,čim je počela jesti ostalu hranu

nema čarolije, ja sam smršala kad sam začepila gubicu i pomaknula guzicu , to je jedina čarolija svih dijeta

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma sve te kratkoročne čarobne dijete su jo-jo, samo izbaciš višak vode iz tela :/

Da bi se nešto postiglo i održalo mora se otkriti razlog zbog kojeg se gojimo a onda ga eliminisati ili modifikovati - moja sveki se goji od masnog i nekretanja, ja od ugljenih hidrata i bespotrebne kasne večere, mm od loše raspoređenih obroka...Ja sam trenutno na dijeti koja ne sadrži hleb i peciva i po kojoj večeram narandžu ili jabuku umesto toplog sendviča od dva parčeta belog hleba sa 100g šunke i majoneza između. Za doručak ovsene pahuljice+mekinje+lan+kim+jogurt, za marendu voćka ili intengralna pločica, za ručak bareno meso/riba+tona salate. Za napadaje gladi 'stiropor' od žitarica i malo mleka ili presan krastavac/šargarepa. Jedino se ne mogu naterati da povećam unos vode - ne pređem 1l nikako :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj, pokopat ćete sav taj entuzijazam s kojim je krenula!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa
    da bar. Ne odustaje ta samo tako

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dvi stvari su tu sigurne :
    1. izgubiti ćeš nešto kila
    2. zgaditi će ti se ta juha

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eh da je meni neko umeo i želeo reći da nešto radim uzalud, mislim da bih sebi uštedela godine mučenja :/ . Pritom ne mislim samo na izbor dijete

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    dvi stvari su tu sigurne :
    1. izgubiti ćeš nešto kila
    2. zgaditi će ti se ta juha
    Pod 1: Nije 100% sigurno . Naime, moja frendica je shvatila juhu kao jednokratno jelo pa je SVE što je skuhala pojela u jednom obroku. I tako danima. .

Pod 2: to je 100% sigurno
    Naročito nakon ovog pod 1.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="pomikaki"]
    Neće, neće, dont vori, ja sam ti nevjerni Toma. Dok sama ne vidim vodu u žilama NEEEE ODUSTAAAJEEEM....

da bar. Ne odustaje ta samo tako
    Zna pomikaki. Zar i ostavljem takav dojam.

Drage moje ja sam na UN-ki bila 2 mj. I prvih mj dana -5 kg, a nisam odstupala ni korak. Onda sam prestala, a i sljedeći mj. ni koraka odstupila.

Evo danas mi je 5 dan ova juhe i -3 kg. Osjećam se normalno. Prvi dan sam imala glavobolju zbog nedostatka kofeina, a onda sam kao i na svakoj djeti do sada odlučila DA NE DAM SVOJU B.KAVU UJUTRO.

Ako mi pozli, u torbici je uvijek nešto malo (milka 300 gr. ) za hitni spas.

Sad ozbiljno, ja se nekako u životu tješim da je bolje pokušavati pa makar i često sa odustajanjima, nego čekati i očajavati.
    Ne volim u djetama tražiti mane dok ih ne isprobam, jer nisu svi org. isti.
    JO_JO efekt se pojavljuje kad nakon djete jedemo kao da smo bili u logoru, jer ako izgubim 5 kg i NORMALNO se hranim ne bih ih trebala vratiti. A često nakon djete se vratim žderačini od prije djete i tješim se "pa jedem normalno".

Za sada sam dobro i vidjet ćemo. Plan mi je ispuniti 15 dana djete kako je opisano u papirima na kojima sam je dobila.
    U međuvremenu idem još na fitnes, koristim kućni orbitrek i idem na anticel. tretmane. Pa ćemo vidjeti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj me zezat da ti cijelo vrijeme nosiš milku u torbi :shock: E pa to se zove volja koju ja nisam nikad u životu posjedovala.
    Nego kad si se već uhvatila tih 15 dana, ok, ali nakon toga se daj prebaci na uravnoteženu prehranu. Evo ja ću ti napisati jelovnik.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemoj me zezat da ti cijelo vrijeme nosiš milku u torbi :shock: E pa to se zove volja koju ja nisam nikad u životu posjedovala..
    Pa šta misliš čemu veeeliiika torba. Za labelo?

[/quote="pomikaki"]Nego kad si se već uhvatila tih 15 dana, ok, ali nakon toga se daj prebaci na uravnoteženu prehranu. Evo ja ću ti napisati jelovnik.[/quote]

Može, ali milku ne vadim.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da se i ja pridružim
    inače sam na drugom forumu...
    viška kg imam, juhu probala jesam i to je to
    ostala sam i na jednom i drugom
    što znači kg ostaju, juhe su tamo gdje trebaju biti
    treba mi samo puuuno discipline i što manje boravka u kuhinnji i to je moj čarobni recept, ha ha

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

smartina nisam shvatila, ideš na juhu sa mnom ili ne?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

svaki dan odlučim sutra ću, naravno
    evo ako ćeš ti, onda ću i ja, kada počinjemo?
    uzmi u obzir da ja sada nemam sve potrebne namirnice, i da je za nekoliko dana uskrs, znaš ono, sjedi, pojedi...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ko ima volje nađe način. Ko nema volje nađe razlog

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj smartina prvotno napisa
    svaki dan odlučim sutra ću, naravno
    evo ako ćeš ti, onda ću i ja, kada počinjemo?
    uzmi u obzir da ja sada nemam sve potrebne namirnice, i da je za nekoliko dana uskrs, znaš ono, sjedi, pojedi...
    Ja već jesam na 7. danu. Ajde poslje uskrsa mi se pridruži.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Ko ima volje nađe način. Ko nema volje nađe razlog
    nekad je i bolje tako :đavoljiodvjetnik:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

S tom dijetom se mogu skinuti kile (ja probala u par navrata), ali se bogme i vraćaju . Ja sam kuhala navedenu juhu bez kupusa jer mi je kuhani kupus odvratan .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Eh da je meni neko umeo i želeo reći da nešto radim uzalud, mislim da bih sebi uštedela godine mučenja :/ . Pritom ne mislim samo na izbor dijete
    Meni se nekako više sviđa ovaj Nenaain pristup, iako ga, barem što se tiče dijeta, ne primjenjujem. Osobno imam ogroman višak kg, ali i njih ću pobijediti kada dođe za to pravi trenutak, znam i kojom dijetom - ili Monti ili Zona, jedine koje "drže vodu", ja sada još nisam spremna za to - jedina je istina, dakle, pokreni se i stalno se hrani kako treba, nema čarobne juhe, kocke, tablete ni kreme...To može djelovati na one sa 2-5 kg viška, koji ne vidi nitko osim njih (one koje nose br. 38, a htjele bi nositi dva broja manje).
    Što se drugih stvari u životu tiče - iskreno vjerujem da ništa što radimo nije uzalud, tj. da se iako možda ne vidimo odmah rezultate i oni nisu onakvi kakve smo očekivali, ipak stvari na kraju "poslože", onako kako je trebalo. Što bi bilo da nismo učinili neke pogreške ne možemo znati, jer se iza brda možda krije nešto do čega ne bismo došli da smo išli prečicom. I uzaludan nas je trud učinio takvima kakvi smo, a možda baš takvi trebamo biti (uh, baš sam ga zapilila).
    Dakle, nadam se da će ta juha ipak Nenaai biti čarobna.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ili Monti ili Zona, jedine koje "drže vodu", ja sada još nisam spremna za to - jedina je istina, dakle, pokreni se i stalno se hrani kako treba, nema čarobne juhe, kocke, tablete ni kreme...
    stvar je u tome da Monti i Zona nisu dijete nego načini prehrane koje bi čovjek trebao primjenjivati na neodređen rok, da sad ne kažem kroz cijeli život.
    Ja sam izrazito slab karakter, pa teško sređujem svoje životne navike, ali ako bih kretala u akciju sređivanja svog života svakako bi mi bilo dobro, s više aspekata, pridržavati se recimo zone. Ali ove dijete na ho-ruk su zapravo naglo izgladnjivanje organizma nakon kojeg tijelo čim vidi kalorije sprema ih za crne dane Tako da im prije svega nisam sklona jer nisam sposobna za samonametnutu patnju, ali i jer ne vjerujem u njihov trajni učinak (a nisam jedina )

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a koja je uloga one kocke za juhu u receptu? Da ne usfali tijelu konzervansa?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Uloga je u okusu. Zamisli taj bućkuriš bez nje.

Konzervans? 15 dana te djete neće nikoga ubiti. Kad smo debeli sve nam je glupo. Ova djeta ima konzervansa, pa ova nije zdrava jer je samo bjelančevina zastupljena, pa ova nije dobra jer tako kaže frendica, ali super je mast koju nemilice unosimo.

Takvo razmišljanje me je i dovelo u ovu situaciju. Ništa nije valjalo, a ja sve deblja. Da sam pazila o konzervansu ne bih niti razmišljala.

Anvi ovo nema veze sa tobom osobno nego komentiram kako ljudi najčešće razmišljaju, i kako je teško sebi priznati da je bilo kakvo poduzimanje koraka, bolje od nikakvih.

Ovo je djeta od 15 dana. I definitivno je svima jasno da može biti kao poticaj ili korak za dalje. Samo za dobiti motivaciju. Ja sam tip koji dobiva volju kad vidi rezultate, pa za mene one djete u kojima vidim -2 kg nakon prvih mj. dana koliko god bile divne i krasne, nisu poticaj. Sad ima -3 kg manje u 7 dana i to me gura napred. Za još 7 možda će biti još -2 kg. Onda blaga pauza pa opet nešto.

I ne bojim se ja bolesti, u mojem organizmu ima toliko zalihe, daleko sam ja i od blage nesvjestice, a bolnica je samo san.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    .
    pa ubaci komad juneće kosti
    uza sve začinsko bilje koje se nalazi u juhi, totalno nepotrebno je još ubacivati otrov E620

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

.
    uza sve začinsko bilje koje se nalazi u juhi, totalno nepotrebno je još ubacivati otrov E620
    I ja to radim bez kocke. I nije mi fuj... Jede tu juhu povremeno cijela obitelj (jer im je fina - ne možete vjerovati!) a ne samo ja! Sad nakon Uskrsa i blagdanskog obilja bit će pravo vrijeme za juhicu! A na placu ima finog mladog zelja.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

.
    Kad ja ne volim meso i nečije kosti. Rađe ću ja taj E nešto, na 15 dana.

Do danas, nakon 7 dana točno -4 kg. Zadovoljna sam. I čini mi se čak i previše. Možda ću izabrati sad neku sporiju djetu.

Uostalom pomikaki mi je obećala neki program po zoni, jeli?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jesam, moram se sjesti uz svog osobnog nutricionista i tu knjigu da ti nešto složim
    baš me zanima hoće li ti pasati

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Neće, ali ne paše ni juha pa ono :/

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da nisi sama i ja ću za koji dan krenuti na tu dijetu. meni je ta juha fina, a i ostalo mi odgovara u njoj.
    koliko si do sad smršavila s njom ili bez nje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja tu juhu skuham povremeno (naročito ako je za vikend neka teža hrana) bez obzira na dijetu...

Kad smo kod dijete, je li tko probao onu japansku s bananom ujutro i mlakom vodom?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    drugi dan je fina.
    peti dan se naždereš do besvijeti i tako nastavljaš nekoliko dana nakon dok ne samo povratiš sve kilograme koje si u prva 4 dana izgubila, već nabiješ još koji, onak usput.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja čula da je žena skinula 20 kg s tom juhom
    naravno uz pauze, mislim da za 6 mj.
    ma meni je bitno da nisam gladna a ovdje mi sve namirnice pašu
    a kad prođe dva tjedna ionak treba pauzirati dva tjedna, pa se možda malo sredim i krenem na montija ili neko drugo kombiniranje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •