Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: agresija u jednogodisnjaka

ZVRKI

Početno agresija u jednogodisnjaka

Ma imam jedno pitanjce.
    Da li su vasi malecki agresivci kada im nesto nije po volji?
    Moja malena je prije bila malo slatko mirno dijete, a od prije kojih par miseci unazad (ima 20mj) kada joj nesto ne dam ili odmah ne udovoljim pocne se derati, lupati me sakama, nogama, a kada joj kazem da cu ja nju udariti (iako je ne bi ni u snu udarila), tek onda se smiri. Ne volim joj to niti govoriti, tako da vas molim, ako vi znate nekakvo alternativno rjesenje. hvala!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemoj joj govoriti da ces ju udariti, to nema nikakvog smisla, a nece nista ni pomoci. samo njeznoscu i blagoscu naucit ces ju da se tako treba ponasati. umijesto da podviknes na nju, podragaj ju, zagrli, a pokusaj i zabrane svesti na minimum. kad joj nesto zabranjujes, svakako joj ljubazno i njezno objasni zasto to cinis, to je vec velika curica i puno razumije, a takav pristup djeluje i sa sasvim malim bebama.
    ako je agresivna, mozda je to negdje vidjela, u vrticu ili negdje drugdje, a za njenu dob je normalno da sve vise pokusava "istjerati svoju volju". stavi se u njenu situaciju, zamisli da si malen i ovisis o velikima, nesto silno zelis, oni ti to ne dozvoljavaju ili ne daju, a ne razumijes zasto.
    treba u njima postovati osobu i covjeka bez obzira na to koliko su mali, jer oni jesu male osobe.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, slatkica malena!
    Nemoj joj govoriti da ćeš je udariti - to nije lijepo, znaš i sama.

Slažem se s puhovima, , zagrli je, objasni joj s osmijehom na usnama... malena je, istražuje svijet oko sebe, načine na koje može doći do onoga što želi... agresija je faza i proći će.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, a kaj je pak smijesno?!? pa puhovi su vrlo pametne i umiljate zivotinjice i svi se s njima slazu.
    ispravak netocnog navoda: djeca nisu male osobe, nego velike osobe kao i mi odrasli, ali u malom tijelu!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i D je mene mlatio baš u tom periodu, i bome sam dobro dobila .
    šalu na stranu, proći će. objašnjavala sam mu kako to mamu boli i da je ružno se tuć. često bi napravila tužnu facu i onda bi me zagrlio. rekla sam mu da to nesmje radit jer mamu boli i mama će onda plakat. prošlo je, sad smo frednovi

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Smijem se deklinaciji tvog nicka.
    Puhove obožavam!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo prosli tu fazu. doduse i sad nekad zna protestirati kad nesto ne dobi sto hoce, ali kod nas pali da paznju na nesto drugo skrenemo i pocnemo nesto drugo raditi. nekad mu isto objasnjavam da to mamu boli, da to nije lijepo, da ne smije to raditi ali vidim da me ne slusa uvijek vec i dalje protestira i galami. a pomaze i cvrst zagrljaj i iskren osmijeh od srca kod grljenja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj sin od godinu dana se također udara i vuče za kosu sve oko sebe....kako da mu objasnim da to ne radi?da li je to normalno u njegovoj dobi ili?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj luce23 prvotno napisa
    moj sin od godinu dana se također udara i vuče za kosu sve oko sebe....kako da mu objasnim da to ne radi?da li je to normalno u njegovoj dobi ili?
    Luce, aj baci pogled naviše od tvog posta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Puhove obožavam!
    puh, puh!

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I kod nas isto tako, samo što se ovaj moj još baci na pod i udara svom snagom sa glavom, ne moram ni govoriti kakvo mu je čelo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Puhove obožavam!
    puh, puh!

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i mi smo nedavno usli u tu, iskreno se nadam, FAZU odrastanja.
    iako je on najmladji od troje djece, mi smo na cudu s njim jer ovo dvoje starijih nikad nisu bili u toj agresivnoj fazi. mali tuce sve oko sebe, rasplace sestru koja zna da ga ne smije udarit, tuce mene, mm, a i ostale klince. ja stvarno ne znam kako se postavit.
    ne zelim prelazit preko toga i praviti se da je to ok,jer naravno da nije. on je vec dovoljno velik da razumije, a ako je imalo bistar, bar je sad shvatio da je to nesto ruzno, koliko smo rijeci potrosili na to.
    ma stvarno mi dodje da poludim , pogotovo kad s cereka dok lupa.
    sto radi nasem psu i maci, ne moram ni pricat. mi ne cuvamo zivotinje da ne bi klince povrijedili, vec ih cuvamo da ad njih ne povrijedi.
    drage mame, pisite o svojim iskustvima, molim vas, jer mi smo na cudu sa tim nasim malim razbojnikom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj ponekad tuce mene, ali kad ja kazem da me boli a on je i dalje ljut, prede na stvari, tj. na razbacivanje svega do cega dode. Ja ga obicno pustim tih par sekundi kad je najjace ljut, pa kad vidim da se smiruje, zagrlim ga i tako smirim. A onda mu objasnim da ne moze dobiti to sto je htio iz tog i tog razloga.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Možda da ga u početku ignoriraš (minut-dva), on to vjerojatno radi kako bi pridobio pažnju. Mene uvijek ljuti kad vidim dijete u trgovini kako hoće čokoladu, igračku (nebitno što), a mama kaže nemože, zatim se on počme tući, bacati po podu i mama na kraju popusti... od tog mi skače kosa na glavi. Pa kakvu mu poruku time šalje... kad ne možeš nešto dobiti udaraj se, viči i popustit ću. Budite dosljedni, naučite ih da ne znači ne. Zanimljiva mi je izreka koja kaže ´Djeca gotovo nikad ne slušaju, ali zato uvijek oponašaju´.
    Mislim da je Koksy dobro rekla, pusti ga par sekundi da se ispuše, a kad vidiš da se smiruje zagrli ga i pokušaj mu objasniti zašto je to ružno.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma pustimo mi njega da se ispuse. jucer je lezao na setnici dok sam pricala sa svojom prijateljicom. na kraju je vidio da ga ne fermam, digao se i nikom nista. pa cak i kad uhvati neku stvar da je baci, i tu nekako mogu razumjet da bi bilo bolje ignorirati, ali kad udara, tu ne mogu ostat mirna. smeta me jer cesto izabere ami pa "tambura" po njoj jer zna da mu nece vratit.
    u zadnjih par dana pokusavamo taj "problem" rijesit poljupcima, zagrljajima i lijepim rijecima, ali ne znam kakvu mu poruku time saljem?! malo me zbunjuje to jer ne zelim da to protumaci kao neku pohvalu...ja cu udarit, a mama ce me ljubiti?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imaš pravo. Ni sama nisam pametna. Valjda je samo faza pa će ga proć. Možda da mu kažeš da će sjedit 5 minuta na kauču ili u sobi ako nekoga udari.
    Prošlo sam ljeto bila na moru i pored nas se kupao otac sa sinom. Mali mu je svašta govorio, udarao ga, otac bi ga udario, ali on nije posustajao. Bilo nas je nekoliko pa smo komentirali...ja ga ne bih udarila, rekla bih mu ´ako to još jednom učiniš danas se više nećeš okupat´ i taj se dan sigurno ne bi okupao, pa bi vidili kome bi prije dosadilo. Ma ljudi moji ne možemo im sve pustit. Moji susjedi imaju sina koji muca, vode ga logopedu, a mali je katastrofa. Sve su mu pustili. Ima 8 godina, a pije bocu. Udara drugu djecu, jednoj je curici bocom razbio glave, ali njihov je izgovor da muca.
    Mislim da moraju znati što rade i što je dobro a što nije, a mi smo tu da im na to ukažemo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u zadnjih par dana pokusavamo taj "problem" rijesit poljupcima, zagrljajima i lijepim rijecima, ali ne znam kakvu mu poruku time saljem?! malo me zbunjuje to jer ne zelim da to protumaci kao neku pohvalu...ja cu udarit, a mama ce me ljubiti?
    mislim da je to dobar pristup. time mu primjerom pokazuješ kako se treba ponašati, a to je najdjelotvornije. usput ga smiruješ i iskazuješ mu ljubav. pretpostavljm da mu u isto vrijeme objašnjavaš da ne smije udarati seku, možda i nju uzmes u zagrljaj u isto vrijeme kad i njega - naravno da to neće uroditi plodom odmah, ali kad - tad hoće.
    ja bih ga, osim toga, svako toliko podsjetila i zamolila da obeća da više neće udarati sestru, ni ikog drugog.
    koja je alternativa? vikati na njega, kažnjavati ga? mislim da bi to bilo puno gore i sasvim sigurno bez učinka. važno je uvijek dati do znanja da takvo ponašanje nije prihvatljivo i dati im mogućnost da sami to shvate i dobrovoljno prihvate kao dio svoje savjesti, a ne se služiti zastrašivanjem. ni ignoriranje po meni nije dobro rješenje, a još gore je ako roditelji na takve ispade reagiraju smijehom jer im je mali harambaša sladak.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, i mi smo u toj fazi, 21 mjesec. Ako sve ne ide po njenom zamišljenom scenariju iz male slatkice se pretvara u malog bijesa. Na sreću mene ne tuče, a ni druge (bar ne još) ali protestira deranjem, mahanjem glavom (opet na sreću, ne lupa glavom o pod, kao npr.njena rodica u timgodinama) i sl. Nekad mi je stvarno smiješna dok tako drami pa se moram suzdržavati da joj se ne smijem, ne želim povrijediti njene osjećaje. Zasad to rješavamo ignoriranjem (ako smo doma i ako je razlog stvarno banalan - npr. danas joj none nije dala da cijedi krpu za brisanje poda dok su njih dvije čistile taracu, malo je histerizirala, nitko je nije fermo i prošlo je ) ili grljenjem i beskrajnim objašnjavanjem i ponavljanjem (kad npr. kad vanka davi tuđe bebe, pse i sl.).
    Nekad ove metode pale, nekad ne, proći će (do nove runde u pubertetu ).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Post mi je prepun tipfelera, ali mislim da je razumljiv

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •