Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Žuto tijelo

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Žuto tijelo

Da vam opišem ovaj moj slučaj sa zadnje stimulacije jer me još uvijek nekako kopka kako i zašto se to desilo
    Dva dana prije punkcije sam imala 8 folikula, vadila sam estradiol po nalogu dr. koji je iznosio 2200, meni je to izgledalo kao visoka brojka i ponadala sam se da ćemo imati j.s. a kad tamo nakon punkcije na moje iznenađenje bile su samo 2
    Kad sam upitala bilologicu kako tako malo rekla je da su ostalo bila žuta tijela :?
    E sad nije mi jasno što se točno dogodilo da li kod stimulacije folikul ne puca nego se j.s pretvori u žuto tijelo ako se ne punktira na vrijeme?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

2200 nije visoka brojka, naime svaka zrela jajna stanica nosi brojkicu 800 - 1000 jedinica estradiola, dakle, 2 jajne stanice je bio očekivani ishod ovog nalaza

nisam čula da se jajna stanica može pretvoriti u žuto tijelo već da zrela jajna stanica proizvodi žuto tijelo kao podršku i hranu embriju to da....

vjerujem da će ti se javiti neki veći znalci

u svakom slučaju u mojoj povijesti bolesti od 5. tjedna trudnoće kaže: gestacijska vrećica 5, 7 mm, žuto tijelo 17 mm (dakle, žuto tielo po veličini odgovara folikulu, a i oblikom sliči na njega).

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam negdje pročitala da estradiol po zreloj j.s. iznosi 250 jedinica, i kad bih zbrajala tj množila uvijek je nekkao ispalo po toj računici onoliko jajnh stanica koliko sam i dobila, ali možda je razlika u laboratorijima :/ , a ovo za žuto tijelo nemam pojma.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    Ja sam negdje pročitala da estradiol po zreloj j.s. iznosi 250 jedinica, i kad bih zbrajala tj množila uvijek je nekkao ispalo po toj računici onoliko jajnh stanica koliko sam i dobila, ali možda je razlika u laboratorijima :/ , a ovo za žuto tijelo nemam pojma.
    Ovo sam i ja zapamtila, ali mislim da sam izašla iz štosa. Ono što bih ja možda promislila da sam ti, i bez nekog istraživanja na netu za koje sad nemam vremena, je da su te prekasno punktirali tj. da j.stanice popucaše prije punkcije i odoše u ž. tijela.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo s wikipedie - piše da umjesto folikula ostaju ž. tijela:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Menstrualni_ciklus

Evo i za estradiol - dr. R piše 250:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...f99e8872192d6e

Za guglanje na Rodi najbolje je ne koristit u stvari Rodin pretražnik nego ukucat, npr., u google pojam "vrijednost estradiola zrela jajna stanica Roda" i onda iskoči brže nego da se koristi pretražnik na Rodi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pardon, ovo gore sam krivo napisala "da jajne stanice popucaše", htjedoh reć da "folikuli popucaše"...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    ovisno o ref.vrijednostima laba.meni je na VV ispalo da je bilo 16 JS i estradiol oko 16000.tako da su po JS vrijednosti prije 800 nego 250 ako je bilo još par malih nezrelih.
    tako je na VV u mom slučaju bilo a za druge labose neznam .nisma imala HS ili bar je nisam skuzila(a vjerojetno bi da je bilo) tako da mi se čini u stimuliranom oko 800-1000 je 1 JS.mozda i grijesim :/

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

a za nepuknuti folikul sam čula da se pretvara u cistu mada je curi s Cita u DBK rečeno da ima cistu a kad je dosla do dr Šparca oni su rekli da je zuto tijelo ili cista žutog tijela...tako da i tu ima logike...

btw ,čini mi se da se nikad neću maknuti od istraživanja MPO

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bit će ipak sretna u pravu, gledala sam sad svoje brojke za stimulaciju u kojoj je bilo 9 jajnih stanica - visina estradiola je negdje oko 7500 tisuća bila.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imate dvije jedinice za mjerenje estradiola a to su pg/ml i pmol/l!
    Kada je nalaz iskazan u jedinicama pg/ml onda je vrijednost za jednu zrelu jajnu stanicu oko 250, a kada je iskazana u jedinicama pmol/l za jednu zrelu jajnu stanicu vrijednost bi trebala biti oko 600-700.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad folikul pukne na njegovom mjestu bude zuto tijelo. Dvaput mi prilikom "ručnog" pregleda dizali frku da imam cistu na jajniku pa bi se onda pokazalo na UZV da je rijec o zutom tijelu.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpisujem rikikiki i kikicu.Faktor s kojim se mnoze pg/ml da bi se dobilo pmol/l je oko 3,7 .I zuto tijelo nastaje na mjestu prsnutog folikula.
    Ali evo mog primjera iz zadnjeg postupka, dosta je slican.Imala sam isto 8 folikula, a estradiol dan prije stoperice (znaci 3 dana pred punkciju) 2590 pg/ml, dobili smo 7js, 5 se oplodilo a 3 nastavile dijeliti i one su mi vracene.Znaci sa jos visim estradiolom sam imala bolji rezultat pa ne znam gdje traziti uzrok.Ocito pravila nema.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na UVZ dr. A mi je rekao da ovaj ciklus folikul nije puknuo ..

vidjelo se žuto tijelo - valjda veće..

Što to znači ? da su js i žuto tijelo prerasli u nekakvu cistu ?

osim nekih hipoehogenih cisti(i na lijevom i na desnom jajniku) piše i LUF 41,9* 36 mm.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tema je i meni zanimljiva i možda objašnjava moj prošli ciklus u kojem sam imala 3 folikula od 10 5DC, nakon toga pojačala menopuraima kad ono 8 DC dr. kaže da imama jednu cistu od 25, bilo mi čudno gdje su druga dva folikula a nakon što sam ovo pročitala ja mislim da su oni pukli (moje punkcije inače od 8-11 DC) jer mi je soc.dr na kontroli 14dc rekao da ima cistu žutog tijela

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma meni je dr. A rekao kako po nalazu estradiola bi trebalo biti oko 7 zrelih folikula, radila sam u vanjskom labaratoriju...nakon punkcije sam ostala prilično zbunjena jer mi je on punktirao sve folikule, osjetila sam više uboda i to mi je kasnije i rekao da je ispunktirao sve folikule koji su bili i da su u zadnjoj epruveti bile samo 2 j.s. a onda me zbunilo ovo što mi je rekla biologica ( ona koja pročita nakon punkcije rezultate) da su ostalo bila žuta tijela pa me zbubnjuje pa ne bi valjda to punktirao?
    I ja mislim da mi je zakasnio s punkcijom, i samo bih htjela razumjeti što se dogodilo

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja imam jedno pitanje: ako smo primjerice imali dva ili više folikula, to znači da ćemo imati isto toliko i žutih tijela. Hoće li u tom slučaju i progegsteron biti viši ili to nema veze?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •