Evo ni sama ne znam kako da sve ovo sročim.
Moj sin koji ima 5 godina ,osim što ide u vrtić ide i na engleski,koji je u sklopu vrtića za njihov uzrast,strašno ga voli i upija sve kao spužva.
međutim,prošli put kad su imali sat,teta je htjela s njima izaći van s loptom,međutim pokraj dvorišta je more i sin je počeo panično vikati da neka se vrate unutra jer da će lopta past u more i da neće on tu...
Kad sam došla po njega ,ona me dočekala s tom informacijom i rekla da ona zbog njega nije mogla održati sat u prirodi i da ga kaznim zabranom dolaska na sljedeći sat.
Nakon nekoliko dana ta me ista sretne na ulici i kaže kako ona nezna kako s njim i da bi bilo dobro da potražimo stručnu pomoć.
naravno da me to zabolilo.Prilično sam realna osoba ,a da stvar bude jasnije pokušat ću u nekoliko natuknica okarakterizirat svoje dijete:
-izrazito bistar,ogromna memorija
-strašno voli priče ,knjige opčenito
-poprilično osjetljiv.lako se i brzo rasplače
-ne voli gubiti,voli u svemu bit najbolji
-gubitak smatra kao poraz i burno reagira
-nebaš druželjubljiv
-uredan,pedantan
-prekida starije u razgovoru jer hoće nešto reć
-nema strpljena čekati svoj red
-tvrdoglav u svojim naumima
-strašljiv
nesiguran u sebe
-ono što ne voli raditi to i neće(ako mu se ne crta nema šanse da ga natjeram)
-želi u svemu sudjelovat
-užasno vezan za mene
I sad,tolika mi je zbrka u glavi.Zahtjevno je dijete,to znam od 1.dana,ali da mu treba pomoć to nikako nisam mislila.Pa on je rođen zdrav,bez ikakve dijagnoze.Gdje sam ja to pogriješila i što mi je promaklo.
[b]Dali teta smije reć da ga ne dovodim na engleski jer ona s njim ne može???[/b
Pa zar ako je djete aktivnije od drugih,treba li ga odma izolirat i izbacit...
kome se obratit...
Ako treba ja ću i otić kod dječijeg psihologa!!!Naravno,kod nas ga nema,možda netko zna nekoga dobrog u Splitu ili Dubrovniku???
Što mislite o svemu ovome??
Znam sve sam zbrkala,ali loše se osječam zbog toga već par dana.
pozdrav