Nadam se da neka iskusna mama ima savjet za mene. Moja malena muku muči sa šlajmom zapravo cijelu zimu. Ima godinu i pol. Čim vidi aspirator počinje plakati, već je i nama dosta i inhalatora i aspiratora i sterimara. Već mi je zaista teško gledati ju takvu. Završili smo dva puta na Srebrnjaku na inhalaciji i čok-čoku, pa smo tako i kupili "alat" za doma.
Pedijatrica ima teoriju da nije ništa strašno, budući da nikad nije imala temperaturu, upalu uha isl. i kaže da joj zapravo inhalacijom sprečavamo upale.
U vrtiću pak druga priča, ispadam nemajka jer ne vodim dijete doktoru kad ima šmrkavi nosić. Stalno traže potvrde da je zdrava, i traže da napravimo bris nosa.
Svo ovo vrijeme bila sam sklona vjerovati pedijatrici s kojom inače imam super odnos, ali već sam umorna od stalnog brisanja i čišćenja, da sad razmišljam jesam li u krivu i da li bi trebalo nešto drugo poduzeti. Odgovor pedijatrice na zahtjev za bris nosa je da masa djece ima bakterije u nosu i da eventualni bris i antibiotik ne bi ništa pomogao. U nekoliko navrata sam ju ostavila doma par dana i stanje bi se popravilo, čim je ponovno u vrtiću, sve isto.
Napominjem da je ona odličnog općeg stanja, nju to previše ne smeta, vesela je, jede dobro i spava.
Da li da ipak napravim bris nosa ili da se nadam da će proljeće odnijeti sa sobom i šlajm?? :? :?