Pitanje.... da li se beta i dalje dupla ukoliko se radi o anembrionalnoj trudnoci? Konkretno, u slucaju da se jos ne vidi plod, da li bi vadjenje bete bio znak da ce ipak sve biti ok??
Pitanje.... da li se beta i dalje dupla ukoliko se radi o anembrionalnoj trudnoci? Konkretno, u slucaju da se jos ne vidi plod, da li bi vadjenje bete bio znak da ce ipak sve biti ok??
nisam siguran za betu...mislim da bi je morala vaditi dva tri puta da se vidi da li se vrijednosti pravilno povecavaju.
mislim da ti je najsigurnije otici na uzv pregled, jer sada bi se vec trebali cuti otkucaji. ako ih ima - sigurno je sve ok.
sretno!![]()
vrijednost bete je 4133 IU/ml , sta to znaci??
Iva, trebalo bi provjeriti da li se pravilno dupla. Znači trebaš još jednu vrijednost za usporedbu.
Ili UZV nakon 7-8. tjedna trudnoće kad bi se već trebali čuti otkucaji.
Pokušat ću naći tablicu s referentnim vrijednostima pa stavim link.
Naravno da ce biti sve OK, beta je odlicna, ponovi ju prekosutra kada bi se trebala uduplati, meni je u prvoj trudnoći bila oko 22000 kada se vidio plod. Javi i sretno!
Evo link:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=148&Show=507
Po tome bi to bila trudnoća od cca 5-6 tjedana odnosno prema prosječnim vrijednostima cca 3-4 tjedna od ovulacije.
sto znaci da bi ti se za dva tjedna tek trebalo vidjeti![]()
da, ali meni je zadnja menga bila 17.02. nikako mi se brojke ne slazu...![]()
A od kad je ovaj nalaz bete? Daj odi još jednom izvadi i naruči se na UZV.
A simptomi, iscjedak? Ti se dobro osjećaš? Koliki su ti ciklusi, možda je ovulacija bila kasnije.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve ok i šaljem.
nalaz je od jucer, ja se osjecam ok ... i to je ono kaj me uz sve i brine...nemam mucnina niti slicnog osim kaj su mi cice opet narasle jaaako.... iscjedak je jos uvijek onaj bjelkasti i ima miris trudnoce.. (ah, to mi je vec tak dobro poznato) Ciklusi su mi inace izmedju 28 i 30 dana..nikad ne znam tocno jer je svaki razlicit...................
ako sam dobro razumila termin ti je 24.11 ? ako je tako onda ti je beta uredna,jer mojoj nevisti je termin 26.11 i radila je betu jucer i bila joj je 4098 i zvala je svog ginekologa i reka joj je da je to uredno i da dode za 1 tj na pregled. SRETNO!!!!!!!!!!!!!!!!!
draga iva,nemoj se još brinuti,možda nije tako crno.nazovi ili odi u svog ginekologa pa visdi sta ce ti one reci,možda po pocmes stavljati utrice ili nesto. drzim ti fige,pa nam javi![]()
dali si vadila betu u isti laboratorij i u isto vrijeme?
to je jako bitno.
![]()
od srca zelim da bude sve ok.
znam da je tesko reci/napisati ali pokusaj se opustiti, stres je jako problematican na pocetku trudnoce.
Zvala sam svog ginica...zamislite misli da nema potrebe da dolazim prije nego sto me narucio...tek 20.og... Pitao me da li krvarim, ne krvarim... cak imam onaj pravi trudnicki iscjedak cijelo vrijeme...nikakvih bolova ni pikanja... I jos mi je rekao da nista beta ne mora znaciti da jednostavno mozda nisam pogodila dan duplanja .... ja sam prvi put isla 7.4. oko 4 popodne a drugi put 9.4 oko 11 ujutro....moze li to imati ikakve veze??????
da li si vadila betu u istom labu?
beta nikako ne bi smjela padati....ni sama vrijednost nije toliko bitna, povećanje ne mora biti ni duplo, ali mora biti povećanje, pad nikako ne...
na kraju krajeva, lab može i pogriješiti...ne bi se dogodilo prvi put....
no, s obzirom da stvari ne možeš promijeniti kakve god da jesu, ne krvariš ( što je super ), probaj misliti pozitivno jer si jedino tako možeš pomoći, sretno![]()
a zakaj si uopce vadila betu? mene si isto prepala, meni je zadnja menst. bila 14.02. ciklus 31 dan, znaci tu smo, a isto nemam pretjeranih simptoma, cak mi ni cice nisu narasle tak puno ko tebi, jedino su bradavice osjetljive i to ak se skoro stipam, a iscjedak kako koji dan, nema pa onda procuri da se bojim da nije krv - bas osjetim ko da se izlije. al necu se dodatno uznemiravat, ja idem na pregled 23. nadam se da je sve ok, istina je da lab moze fulat, a mozda ti se ne poklapa tjedan trudnoce po amenoreji nego po uzv u - mozda je ovulacija bila kasnije. moja seka je ostala trudna 3 dana prije nego kaj je trebala dobit ( sigurna, jer su samo tad imali odnos ), i na pocetku su davali svakakve dijagnoze jer joj nisu ocito vjerovali, sad je po menstr, trudna 21, 5, a u stvari i po uzv u 19,6. ak sam dobro skuzila vec imas dvoje il troje djecice, pa ak su ti sve trudnoce bile ok mislim da nemas razloga za brinut se. netko jednostavno ima jako puno hormona, povraca i nemre se pomaknut, a netko ni ne skuzi da je trudan, jer ih ima manje. od srca ti zelim da je sve okIva prvotno napisa
![]()
jesi vec bila na kojem pregledu? ja sam bila sa 5,2, po uzv u 5,6, srce maleno jos nije kucalo. al rekla mi je dr. da se u biti otkucaji vide tek kad je beba veca od 3 cm, a moja mrvica je bila 2,4.
Bila sam na pregledu 06.04 kad se vidjela samo gest.vrecica.... a sad me je narucio 20.og i veli da nema potrebe da dolazim ranije bez obzira na betu... Jedino da u slucaju krvarenja odem odmah u bolnicu...
ja bila 23.3. i vidio se mali embrij jos bez otkucaja. ja mislim da ti je sve ok, samo ti je trudnoca manja, ak je 6.4. bila samo gv, znaci da si sad trudna oko 6 tjedana i nesto sitno i jos ti ni ne treba bit muka, a ove rane simptome imas!Iva prvotno napisa
probaj se opustit i nemoj vise vadit nikakve bete, lijepo 20 na kontrolu i nadam se da ce sve bit super. a po tome ti je i beta ok, a ovo duplanje ja nisam sigurna dal mora proc 48 il 72 sata, al lab fakat moze zeznut.
evo isla sam ti pogledat, tebi je vrijednost bete bila za 5 tjedan i znaci normalno je da se plod nije vidio. a kad je vrijednost od 1200 - 6000 vrijeme duplanja je za 72 -96 sati. ja ne znam skinut stranicu, to sam nasla na " beta hcg vrijednosti "
Trina...nista jos ne znam, po zadnjoj mengi sam danas 8+4, nema bolova, ni krvarenja, jel to moze nesto znaciti...pojma nemam
Uglavnom, iako sam htjela jos koji put otici vaditi betu, nisam, vec cekam ponedjeljak kad opet idem kod Radoncica![]()
draga iva, sretno u ponediljak i drzim ti fige da sve prođe dobro. javi nam kako je bilo. sretno!!!!!!!!!!!!!![]()
I ja držim fige i sigurna sam da će sve biti super čim nema krvarenja ni bolova. Sretno!
Iva, držim palčeve da sve bude O.K. i da sebe i nas razveseliš nalazom UZV-a u ponedjeljak!
![]()
![]()
iva~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~![]()
Čekam ponedjeljak da nam javiš sretne vijesti.![]()
sretno, javi se!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
Dobar je znak što nema bolova ni krarenja. Sretno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Danas je definitivno da se radilo blighted ovumu.... uglavnom, moram na kiretazu.. eto![]()
a joj, jako mi je zao, ja sam stvarno vjerovala da ce sve bit dobro. drzi se.Iva prvotno napisa
Drzi se Iva, znam da je grozno sada ali bice bolje....
Imala sam kiretazu prije 10 dana, missed ab sa 9 sedmica.Ali evo 10 dana poslije vec je bolje....tako je moralo biti. Silno zelimo drugu bebicu, i zato moramo biti optimisticni. Srecom kao i ti, imamo kod kuce vec svoje srecice koje ce uciniti da sve lakse prodje.
pratila sam tvoju priču i željno iščekivala sretan kraj,drži se![]()
Iva, zao mi je...!![]()
![]()
A skuzila si samo po vrijednostima bebe?! Nisi imala nikakve simptome ili nesto?!