Zdenka2 prvotno napisa
Nemoj pretjerivati - čini se da nemaš baš uvida u to što sve Centri rade. To strogo propitivanje roditelja, pa ponekad i naoko poigravanje s njihovim osjećajima u interesu je djece. Oni u nečije ruke daju čovjeka - to je velika odgovornost, pa nije ni čudo što nas toliko ispituju i propituju našu motivaciju i osobnost, stavove, osobnu čvrstinu i emocije.
Također ti moram reći da krivo postavljaš stvari kad pitaš ne bi li "centri i ekipa koja tamo radi trebali biti pomoc i veza da se i roditeljima i djeci olaksa i ubrza usvajanje". Njihov posao je jedino da na najbolji način zbrinu djecu, a ne da nekakvim posvojiteljima olakšavaju posvojenje. Posvojila sam dva djeteta i osjetila sam veliku brigu centra za njih i njihovu dobrobit, a znam i mnogo priča drugih posvojitelja, tako da ovu tvoju usporedbu u korist onih koji brinu za napuštene životinje smatram netočnom i nepravednom.
Što se tiče ovog konkretnog slučaja, ne možemo znati o čemu se zapravo radi, jer novinari stvari mogu prikazati kako hoće. Kod ovog para mi se ne sviđa to što mislim da su na mala vrata pokušali steći prednost pred ostalim posvojiteljima. Radi se o Caritasovom domu, a većina domova koji su državni, uopće ne dopušta volontiranje potencijalnim posvojiteljima, jer bi to bio sukob interesa. Naravno da će oni koji nisu izabrani uvijek biti nezadovoljni. Meni se je nekoliko puta dogodilo to odbijanje i to mi je bilo neizmjerno teško podnijeti, ali nisam nikad tražila rješenje tog svog problema u optužbama na račun izbora centara.