Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Stolica u trećem tromjesečju-jel to normalno?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Stolica u trećem tromjesečju-jel to normalno?

trudna sam 33+3 i imam pomalo čudan problem...

Naime unazad 2-3 tjedna sam primijetila iznimno učestalu potrebu za vršenjem velike nužde.....

Ni sama nisam bila svjesna koliko čestu dok me suprug jedan dan u podne nije pitao koliko sam puta danas bila na wc-u, a ja kad sam iskreno sve zbrojila došla sam do brojke 5 i to samo tijekom prijepodneva!!! :shock:

U prosjeku kad si sve zbrojim idem na WC 5-10 puta svaki dan! I tako već tjednima!

Da me se krivo ne shvati - ja nemam proljev, ja imam potpuno normalnu stolicu, ali raspoređenu u cca 10 dnevnih rata "određeni" dio tijela mi je postao uvjerljivo najkorišteniji dio tijela Joj presmiješno mi je dok o tome pišem!

Čisto me zanima- jel netko ima takvo iskustvo, jel to normalno, jel da se brinem?Šta je tome uzrok- položaj bebe, hormoni, nešto treće?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

žja jesam ali u malo kasnijoj fazi trudnoće, i to isto tako da nisam znala što me strefilo

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moja je sogorica imala problema s time, i cak je zbog tog "kakanja" izgubila 2 kile!
    reko joj ginekolog da je to normalno i da se tijelo cisti...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh, kak bum ja onda čista došla na porod - nebudu me prepoznali!

Hvala curke, smirile ste me, stvarno nisam imala takvo iskustvo u prvoj trudnoći pa mi je malo neobično! I smiješno!

Najgora stvar mi je kako su mi svi mišići dolje oslabjeli što od hormona što od bebe, ja čim osjetim i najmanju potrebu - moram odmah do WC -a...tako da sam već počela planirati odlaske u šetnje ili u dućan prema "zahtjevima" odozdo...ono tipa: " posao za sad obavljen, imam cca 2 sata do idućeg naleta "veselja", idem brzo riješiti kupovinu"

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bar nećeš trebati klizmu

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde, bolje da je i tako, nego da imaš posve suprotan problem, dakle zatvor, koji je puno, puno češći kod trudnica, a rekla bi i neugodniji .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uf, predporodno čišćenje, meni je to super
    kad će

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moram se pohvalit da sam do pred tjedan - dva imala velikih problema sa zatvorom, al je to u zadnje vrijeme nekako samo od sebe "profunkcioniralo" kako treba, nije bas da idem svaka 2 sata ali 2-3 puta na dan onak pošteno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Bar nećeš trebati klizmu
    Pa ja se nadam da će u rodilištu uvažiti moj višetjedni trud oko klistiranja i da to neće biti opet pitanje rutine .....

krumpiric Postano: sri tra 08, 2009 9:23 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

uf, predporodno čišćenje, meni je to super
    kad će
    sad mi je bubica u uhu....jel to moje čišćenje možda znači da ću ja nešto ranije roditi? Mislim- tek sam 33 tjedna, a već 2 tjedna se čistim pa si mislim - i ne žuri mi se baš toliko roditi...barem da do 37 tj. izdržim.....

:?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ništa to ne znači, ne brini
    evo ja napunih 35tj i ubrzala mi se probava-napokon.
    a prenijet ću stoposto opet. Tako je bilo i pri puta.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

i meni je stolica učestalija nego inače ali nesmeta mi nekako sam sebi utuvila u glavu da je to bolja probava i metabolizam i da će šećer biti manji.
    pa sad i ako nije točno meni je super objasnjenje

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

probaj malo ju zatvoriti s bananom,dvopekima...iako bolje da ju imaš nego da imaš zatvor,tvrdu stolicu i hemeroide kao većina nas

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ja sam isto tako išla po 10tak puta na dan... I nisam dobila hemeroide i nakon poroda mi je ostalo slično, samo ipak ne toliko često, ali u prosjeku 3-5 puta dnevno, sasvim normalne konzistencije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, dobra je to stvar što se na taj način izbjegnu hemeroidi....nisam ih imala ni u prvoj trudnoći (iako nisam tako često koristila WC) pa me veseli ako i ovu trudnoću prođem bez hemeroida!

Evo ja sad 35 tjedana, više ne obraćam pažnju na to koliko često idem na WC...jedan dan je 5 puta, jedan dan je 10 puta, "the otvor" se priviknuo na učestalost upotrebe 8) i guramo do kraja!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo da se i ja prijavim vama čistunkama.Ja se isto čistim po par puta na dan već nekih tjedan i pol.A stolica je,milina jedna,taman mekana,rekla bih svilenkasto mekana inače nikad kad idem ne tiskam jer me strah od hemeroida pa kad je bila tvrda,sjedila sam i sjedila dok mi guza već nije trnula . Ja sam si još umislila da sad mogu jesti što hoću i da se neću više debljati pošto metabolizam savršeno radi, još sam si umislila da tako bebaču pravim i više mjesta pošto ga jadan više ni nema.Uvijek kad se olakšam,bilo da je to stolica ili vjetar , odmah su zadovoljniji i mama i beba ,naime nekad nas to zna tiskati da ne znamo kako bi sjedili,a dok obavimo 8) .Uf,kaj sam se raspisala ko da baš nekog zanimaju takve stvari,al cure,nemajte beda, mene zanimaju pa pišite što god vas volja

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene muči malo trvđa stolica. Redovna je i ne brinem. Pijem donat mg, jedem kruške i krastavce pa je dobro. Nekad se znam osjećati ko koza jer ispuštam "brabonjke" pa mi se i mm zna smijati- dronjk... dronjk... dronjk... dronjk...
    Sorry na ovom opisu ali neznam kak da drukčije opišem. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •