Results 1 to 14 of 14

Thread: Znak "zabranjeno parkiranje"

Angie75's Avatar

Default Znak "zabranjeno parkiranje"

Zna li tko gdje se može kupiti znak za zabranu parkiranja? Naime, pred garažama nam se stalno parkiraju i susjedi i nepoznati. Ne želimo zvati pauka svaki put, ali znak bismo svakako stavili, ako se to uopće može.

Cubana's Avatar

Onome tko se nekulturno parkira pred tudjom garažom neće ni znak pomoći (iz iskustva)

piplica's Avatar

Vidjela sam sve te znakove u raznim veličinama u trgovačkom centru "Bricostore", ali ne znam da li vi imate taj t.centar u Zagrebu...

Angie75's Avatar

Quote Originally Posted by piplica
    Vidjela sam sve te znakove u raznim veličinama u trgovačkom centru "Bricostore", ali ne znam da li vi imate taj t.centar u Zagrebu...
    A gdje je Bricostore? Možda mogu do njega.

da probaš tu pitati?

Angie75's Avatar

Kloolk,
    Pravi link!!!

Dalm@'s Avatar

Ja sam bila zvala neku firmu koja proizvodi znakove, ali mi je puno jeftinije rješenje bilo ploča od pleksiglasa kod onih koji rade pločice za vrata, pečate, stalke za cjenike u kafiću i sl.
    Imaju neku standardnu opciju; znak zabrane i ispod natpis “osim stanara” za nekih 130 kn.
    Nama je pomoglo. :D

Ako zemljište ispred garaže nije vaše vlasništvo onda sam znak nema "težinu" i parkiranje ispred nje nije zabranjeno. Druga stvar je to što je takav postupak bezobrazan. Osobno bih radje zvala pauka i riješila se smetanja ulaska u vlastitu garažu jer ako je auto parkiran ti ne možeš koristiti svoje vlasništvo.

nine's Avatar

Quote Originally Posted by mim
    Ako zemljište ispred garaže nije vaše vlasništvo onda sam znak nema "težinu" i parkiranje ispred nje nije zabranjeno. Druga stvar je to što je takav postupak bezobrazan. Osobno bih radje zvala pauka i riješila se smetanja ulaska u vlastitu garažu jer ako je auto parkiran ti ne možeš koristiti svoje vlasništvo.
    ???
    bez obzira jeli zemljište javno ili privatno, ako je nogostup sa skošenim rubnjakom predviđen je za ulaz u garažu (kolni prilaz objektu) i zabranjeno je parkiranje, uostalom ako nije suprotno naznačeno zabranjeno je uopće parkiranje na nogostupu.
    ako je zemljište javno, i nije nogostup a služi (i u papirima je tako) kao kolni prilaz kući parkiranje nije dozvoljeno (smije se imat samo jedan kolni prilaz, hm,hm).

a da obojaš na pločniku bijelom bojom kako svi rade P i 2 prekrižene linije na prostoru koji ti je potreban za ulaz u garažu, ili to napraviš na ogradi (meni je na ogradi, a i redovno vrištim kroz prozor-pomaknite auto )

M&A's Avatar

Quote Originally Posted by mim
    Ako zemljište ispred garaže nije vaše vlasništvo onda sam znak nema "težinu" i parkiranje ispred nje nije zabranjeno.
    mim
    Zakon o sigurnosti prometa na cestama ,clanak 82.
    Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:
    ispred kolnoga ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu, iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu komunalnu mrežu te na mjestima rezerviranim za vozila opskrbe ili na mjestima namijenjenim i obilježenim kao mjesta za odlaganje kućnog otpada, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima.

pipi1's Avatar

Ja sam vidjela dosta garaža na kojima je nacrtan znak zabrane parkiranja i zaustavljanja na samim vratima garaže

provjeri prije no što stavite takav znak, pogotovo na javnoj površini...
    komunalno redarstvo bi ti moglo raditi probleme,

ali što se tiče samog znaka, ima firmi koje ti to naprave za cca 15 minuta
    pismorad, signalgrad, lineastudio, pako, ima ih preko 20 u gradu

mi smo imali taj problem i stavili ne znak, nego onu veliku naljepnicu. moram priznati da se manje auti parkira ispred ulaza u dvorište. prije bi svaka 2,3 dana zvala pauka i kasnila na posao više od pola sata...
    a stanari su mi rekli da dosta dugo traje da se dobije baš znak, da je procedura takva pa je ovo super rješenje!

stavili ne znak, nego onu veliku naljepnicu
    Gdje ste nabavili tu naljepnicu? Koliko košta?