Drage mame,
da li vam smeta kada vam dođu gosti, ili kada vi idete kod nekoga, pa onda ti nepoznati ljudi (za vašeg bebača) uzimaju vaše najdragocjenije iz vašeg naručja?
Da opišem par mojih situacija:
1.) kod vjenčanih kumova smo u posjeti i dolazi mama od kuma i nakon par riječi kaže ona meni:" Jel ga mogu 'zeti malo?" Ja pristojna i nekonfliktna naravno dozvoljavam, ali samo da ga malo nosi u rukama, kad ona kaže: "Idem ga gore pokazati mužu" Ja u najmanju ruku![]()
![]()
, ali uspijem se kontrolirati. Moja kuma je otišla s njom gore, da ih bar ona ima na oku (ja sam ipak toliko pristojna da neću ljudima ići u kuću). Kad su se vratile ja sam naravno odmah tražila da mi ga vrati...
2.) dolazim s mojom srećom u posjet kolegama na poslu, a svi kao da su pobenavili i svi bi ga htjeli držati. Neki su dovoljno pristojni da pitaju mogu li ga uzeti, ja im onda odgovorim da se ne voli nosati po rukama, a neki odmah krenu s rukama prema njemu i govore: "Dođi ti malo meni", a niti su ruke oprali. Moja sreća kao da zna kako se i ja osjećam, pa počne plakati, ali mi je žao što do toga uopće mora doći.
Uh, sad sam se raspisala, ali to me stvarno smeta i ljuti što ljudi tako nekada agresivno nastupaju i ne razmišljaju.
Jesam li možda ja sebična i posesivna ili imam pravo što tako osjećam? Kako se vi nosite s takvim situacijama?