Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Da li vam smeta...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Ja sam svoju djecu davala svima koji su je htjeli uzeti (a djeca nisu negodovala). Ovo ne znači da je to dobro, samo da ja zaista nisam imala nikakvih problema sa tim.
    potpis. i s prvim i s drugim isto.
    Ja isto tako, samo kaj ona sama često nije htjela pa se počela derati. Kad je bila manja jako je bila osjetljiva na mirise pa nije bilo šanse da joj se približi neko ko smrdi ili ima parfem, a meni bed ljudima reći zakaj neće.

Prvih mjesec dana nismo dozovljavali posjete, samo su ju nosili dede, bake i tete

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Cure, kako vam je bilo kada je rodbina 'loptala' skroz malenu bebicu od kojih 2-4 tjedna?
    (bdw, teško!)
    Slično se desilo i meni, samo sam to već i zaboravila, a kad se sjetim samo kako sam bila bijesna

Dakle, prije izlaska iz bolnice, u razgovoru s pedijatricom, posebno je naglasila da prvih mjesec dana trebamo izbjegavati velike posjete, a naročito malu djecu. Razlog je taj što je počela epidemija gripe.
    2 dana nakon što smo izašli iz bolnice (znači moj B je imao 4 dana) kod mene ni manje ni više čoporativno došla obitelj MM i to: svekar, svekrva, šogorica i njena 1,5-godišnja kćer (moja nećakinja koju jako volim).
    Umorna od neispavanosti, nervozna što su svi odjednom morali doći i to s malom. Najviše me začudilo što bar moja šogorica to nije shvatila - pa nije rodila prije 10 godina! Uglavnom, mala je cijelo vrijeme bučanjem tražila pažnju jer odjednom više nije bila u centru.
    Točka na i bio je poziv od moje svekrve drugi dan - mala je dobila temperaturu, bili kod doktora - IMA GRIPU!!! Bila sam izvan sebe - što od ljutnje, što od brige! I moram priznati da su mi se toga dana jako zamjerili i pomalo ih drugačije gledam zbog te nepromišljenosti. Jasno mi je da je velika želja da vide svoga unuka i nećaka, ali ipak...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Ja sam svoju djecu davala svima koji su je htjeli uzeti (a djeca nisu negodovala). Ovo ne znači da je to dobro, samo da ja zaista nisam imala nikakvih problema sa tim.
    isto. jedva sam cekala da ga netko drugi uzme i malo me rastereti

al naravno, radi se o poznatim ljudima. i puno ovisi o pristupu pojedine osobe.

u principu me ne smetaju ni nepoznati koji zele uspostaviti kontakt s djetetom, al me smetaju kad to rade stvarno netakticno i nasrnu na dijete i odmah bi ga nosili, a dijete recimo vec hoda. tak veliko dijete se bas ne da ni poznatima u ruke. pa pocne plakati, pa komentari...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    [ a dijete recimo vec hoda. tak veliko dijete se bas ne da ni poznatima u ruke. pa pocne plakati, pa komentari...
    u toj dobi djeca se sama najlakše riješe napasnika, kad noge počnu mlatarati...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    S prvim sam bila ko lavica...nikom nisam dala ni blizu, a isto ko i koksy sam imala fajt sam mamom kod izlaska iz rodilista kada su mi oteli košaru iz ruke...a ja luuda, dobro, imali su i hormoni tu nekog utjecaja....ali ono, wtf...to je MOOOJEEE

S drugim...totalno kontra...molila da ga netko uzme da mogu skuhat, oprat se ili bilo kaj....
    to je moooojeeeeee . joj, ja mislim da pretjerujem, ja ga nedam nikome ni sekunde bez nase prisutnosti, jucer mi muz radio cijeli dan pa mi je mama dosla da nismo sami za uskrs, i sad idemo mi u setnju, moja mama vozi mog deckica na bicu i veli mi nek joj se vratim u kucu po cigarete, u tih 2 minute nestala mi s njim iz vidokruga, uh sto sam bila ljuta ( nisam to pokazala ), mislim da nije to bas lijepo od mene, al jednostavno ga nedam...

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uzasno me iritiraju napasnici koji bez pitanja otimaju dijete iz ruke i osobito oni koji ne peru ruke - kad idem u kucu gdje je dijete, odmah idem u kupaonu oprati ruke pa makar se djetetu i ne priblizila, i uzasno pazim da npr. ne doticem nos, cipele ili sl. pa onda dijete (i nikad ne diram tudju djecu po licu ili rukama, eventualno po nogicama ili kosi).

Ocito to drugima nije normalno jer otkako imam dijete, razvila sam radare za te neperace ruku, a ima ih da ne povjerujes, morali smo organizirati seminar na temu 'Cistoca je pola zdravlja' kad se N. rodila

Kad je N. imala cca 3 mj., dosla mi je frendica za koju sam i inace sumnjala da bas i ne pere ruke i sumnje su se potvrdile:
    - dosla je izvana, gdje se vukla po tramvajima i tko zna gdje - nije oprala ruke
    - nakon toga je otisla na wc - opet nije oprala ruke (imamo odvojeni wc i kupaonu pa znam)
    - nakon toga je jela neke nareske i grickalice (rukama!!!)
    - i onda pocela dirati N. i to ne po tijelu nego, naravno, po rukama, koje ova ne vadi iz usta :shock: Odmah sam N. odvela u sobu i prebrisala joj ruke maramicom jer mi je to stvarno prestrasno.

Nakon toga smo taj problem neperaca ruku rijesili tako da smo na vrata sobe stavili veliki natpis: 'Hvala sto ste oprali ruke' i N. u potpisu.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pristojna, nekonfliktna, obazriva... i nezadovoljna. (Odgovaram na prvi post). Ako te smeta što ti netko hoće nositi dijete, nemoj dati i gotovo. Zar su tvoji osjećaji manje važni od toga što će netko misliti o tebi? Ja se osobno ne sjećam susreta u kojima bi me smetalo što mi netko želi primiti dijete, ali mi je sasvim ok ako nekom to smeta. Različiti smo, a različiti su i ljudi koje srećemo.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    Gledam svoje dijete danas, s njegovih skoro 22 mjeseca, on točno ima ljude koji mu se sviđaju na prvu i koji ne (vidim da se to ne poklapa nužno s mojim viđenjem).
    ja sam pratila taj dio, i nebrojeno puta me spasilo to uočavanje kome kikica ide, a kome ne... bila je NEPOGREŠIVA. a to se vidjelo kroz kasnija događanja.

dijete ti signalizira dobre stvari. promatraj malo osobe koje mu se ne sviđaju.
    dobra fora! baš ću si malo odvrtiti film! najsvježiji primjer je jedna od teta u vrtiću koju od prvog trena "ne njuši", a meni se činila baš simpa!
    To sigurno nije nevažno. Ali meni se desilo obrnuto. Primjetila sam da B voli neke osobe koje su meni prije bile teške. I onda sam ih i ja pogledala 'novim očima' i otkrila zašto i dobila puno iz tih odnosa.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam nikad imala problema s tim što mi netko hoće malo uzeti dijete ali me strašno smeta kad mi netko šmrcav dođe u kuću e onda stvarno popi.... ili još bolje kad su im djeca šmrkava.Pa kakvi su to roditelji :? Ali inače mi ne smeta ako ih netko nosi naravno ako ja poznam tu osobu a da mi netko nepoznat poželi malo nosat bebicu otvoreno bih rekla da ne može.Imam pravo na to to je moje djeta ja sam ga rodila i točka.Pa nek se ljuti tko god hoće.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •