mislim da se radi o migreni.
ja sam sve ove simptome, niski tlak, reagiranje na svaku naglu promjenu vremena, titranje pred ocima gotovo do sljepila, bolovi u vratu, ramenima...prati me to vec duuugo. stvar se znatno pogorsala s dolaskom djece i neispavanoscu. tablete uglavnom nisam mogla piti jer sam dojila. trpila sam uzasne bolove, znali mi je trajati po tri dana i pritom mi se i povracati.
od kad sam prije nekoliko mjeseci prestala dojiti i durgo dijete, hormoni se normalizirali, i odlucila sam potraziti pomoc.
procitala sam sve moguce knjige o glavobolji i migreni.
isla sam snimiti kicmu jer sam mislila da imam neko ostecenje, ali kicma super.
i onda sam nekako instiktivno...pocela voditi vise racuna o drzanju. i vise paziti na osjecaj pritiska u ramenima i ledjima. cim osjetim i najmanju nelagodu napravim nekoliko vjezbi joge. prisiljavam se drzati uspravno, uvijek. ako me zaboli vrat, legnem s rucnikom ispod vrata. ako sam umorna i ako ikako imam mogucnosti odem spavati. jedem kad sam gladna (to sam godinama zaboravljala). i tako jos par sitnica.
i super mi je, ne boli me glava vec dosta dugo i odoljevam promjenama vremena koje bi me inace unistavale.
mislim da je vazno shvatiti sto vam je okidac za glavobolju, odnosno upoznati svoju glavobolju pa onda raditi na tome.
eto, mozda nekome nesto od ovoga pomogne.