Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Prijevremeno odljuštenje posteljice

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Prijevremeno odljuštenje posteljice

Drage moje dali je koja imala prijevremeno odljušenje posteljice i što je bio uzrok toga? Imam 26 god i prije 3 mjeseca sam rodila predivnog dečkića carskim rezom u varaždinskom rodilištu ( 38+5). inače sam uzimala Utrogestan 300mg dnevno do 34 tjedna trudnoće i Normabel 2mg radi učestalih kontrakcija maternice koje su se pred kraj trudnoće pojačale kako brojem tako i intenzitetom. Inače imam Hipotireozu i pijem Eutyrox ve 3 godine i več me na početku trudnoće ginekolog upozorio da su trudnoće u žena sa bolestima štitnjače visokorizične, da ima veliki broj pobačaja, učestalih glivičnih i bakterijskih infekcija rodnice ( što me stvarno tokom moje trudnoće izludilo) a neke žene zbog neravnoteže hormona štitnjače nemaju ovulacije te uopče ne mogu zatrudniti. ja sam na početku trudnoće imala Hematom u maternici te sam uzimala Utrogestan 600mg dnevno i strogo mirovala tako da sam uspjela sačuvati trudnoću.kako sam dan prije poroda prokrvarila i odmah sam otišla u rodilište, a stvarno sam cijelo vrijeme strogo ležala na lijevom boku,i sjedila samo kod obroka, hodala sam samo kod liječnika i ništa drugo nije mi jasno kako je moglo doći do odljušenja kad se nisam ni udarila,niti pala, niti uzela kap alkohola, pušač nisam, živim na selu u prirodi... Osim učestalih kontrakcija maternice koje CTG nije bilježio nisam imala! U rodilištu su sigurno mislili da sam živčana, da imam bolove zbog širenja kostiju zdjelice i mišića ( inače sam sitnije građe) i imala sam urinoinfekt te uzimala Klavax tablete pa su mi davali injekcije Knavona u kombinaciji s Apaurinom da mi se to opusti, no mene je i dalje stiskalo. Onda me sestra na odjelu prikopčala na Ctg popodne, iako sam ja govorila da krvarim nisu me ozbiljno shvatili i govorili mi da je to od pregleda,da sam se počela malo otvarati i da to tako može biti te da je sve ok, bebini otkucaji srca su pali sa 175 na samo 70 i onda je nastala frka.Kod amnioskopije ( na silu jer sam bila za vrh prsta otvorena) iz mene se izlilo pol litre krvi i tako sam završila na Hitnom Carskom. Na kontroli kod mog gina 6 tjedana iza poroda pitala sam ga zašto se to dogodilo, on mi je rekao da je to zbog moje štitnjače... Zar to može biti tako il?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemora,vrlo sličan razvoj situacije i kod mene a nemam problema sa štitnjačom.čuvala sam trudnoću u bolnici i nemaju blage veze zašto se sve izdešavalo.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma užas! Čitala sam na netu da postoji veliki postotak da se prijevremeno odljuštenje dogodi i u idučoj trudnoći! dala bih sve da se to ne dogodi, jer su me svakodnevne kontrakcije od 23-čeg tjedna skoro izludile! i samo da velim da su mi sestre u bolnici govorile da mi je to psihički, jedna dr mi se smijala a moji doma da kontrakcije ja sama izazivam i da bu mi dijete Živčano sad nakon 4mj malac je bucko 0d skoro 6,5kg-a i samo na prsima, spava cijelu noć ( kucam u drvo) a smije se sve u šesnajst, jedino smo imali problema sa žuticom do 3 mj, al pedijatrica je rekla da je to normalno kod beba na prsima, češće u mama s 0+ krvnom grupom i samo nas je hvalila, s time da je naglasila da sam time što sam na vrijeme otišla u bolnicu spasila bebi život! Zato cure čim se pojavi mrvica krvi odmah prvavac gin!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •