Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Efudix krema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Efudix krema

ima li netko iskustva s ovom kremom? a da poslije terapije planira trudnocu?

naime, radi se o tome da je krema jako agresivna, da se ne smije koristiti u trudnoci, niti planirati ju, ali kao i jos sest mjeseci nakon terapije. i jos se preporucuju geneticki testovi prije planiranja trudnoce.

to sve pise na lijeku, dr.nije spomenuo niti rijec. i da, tretira se mm.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tvoja krema je citostatik, a njena aktivna supstanca zove se fluorouracil.
    nije tako strasno kao sto zvuci, a pogotovo sto se tretira TM a ne ti, i sto je u pitanju krema a ne infuzija.

za vrijeme primjene preparata, ja licno ne bih planirala trudnocu. nakon sto se zavrsi, sacekajte jos 3-6 mjeseci, pa onda u akciju

malo sam pogledala u literaturu za tebe - cak i u slucaju da si trenutno trudna, nije tako strasno. publikovane su case studies (pojedinacni slucajevi) gdje su se zdrave bebe radjale i kada su majke bile izlozene ovom citostatiku za vrijeme trudnoce (premda je bilo i pobacaja etc).

In a case series of 21 pregnant patients with exposure to cancer chemotherapy, 3 were exposed to combination regimens including 5-FU. Two exposures were during the first trimester and one ended as a spontaneous abortion and another was a normal live baby. The third exposure occurred during the third trimester and the baby was alive, without malformations but showing intrauterine growth retardation

evo jos jedna u kasnoj trudnoci:

5-FU was administered in a patient in high doses over 5 months during the 2nd and 3rd trimester. The baby was small but healthy.

i jos nesto: koristite rukavice dok stavljate kremu ili perite ruke poslije toga!

pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno hvala na odgovoru! (bila sam na putu, pa se nisam stigla ranije javiti)

u medjuvremenu sam bila kod dr na redovnoj kontroli, pitala ga, on samo mase rukom, nis strasno, kaj se brinem, tamo pise svasta....pa pisu oni koji su proizveli kremu

no dobro, nema druge, pricekat par mjeseci....jedino ne znam da l da radim te geneticke testove ili ne, mislim mm...

a svoje iskustvo cu malo kasnije napisati na temi cin...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nika, misljenja sam da ne treba da brines oko radjenja genetickih testova. sto je najvaznije, TM koristi kremu a ne sistemsku terapiju, dakle dovoljno je da sacekas nekoliko mjeseci (jednu punu spermatogenezu ispratiti) i onda nastavi sa svojim planovima osim toga, realno je malo toga sto geneticki testovi mogu sa sigurnoscu da ti provjere (ako neka mutacija bas hoce da se desi, moze to i bez kreme...)
    good luck!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hanumica fata

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •