A meni je bas simpa kad netko opali po nama smrtnicima ovako s visoka. :/ Mozda nije bilo namjerno, ali je poprilicno patronizirajuce napisano.bella11 prvotno napisa
I cudim se stavu da su se djeca ionako navikla na pesticide jos u trbuhu pa ovih 3-4 mjeseca free u odnosu na cijeli zivot nista ne znaci. :? Zasto samo 3-4 mjeseca free?
Mi se npr. trudimo sto vise namirnica dobavljati iz netretiranih izvora i za malca, ali i za nas ostale. I izvedivo je, poprilicno (ne bas 100% namirnica, ali velik dio).
Meni nije zanemariv podatak da djeca koja jedu konvencionalno uzgojene namirnice imaju koncentraciju pesticida u mokraci 3-4x vecu od dozvoljene. Nekako ne vjerujem da se organizam ikad moze bas u tolikoj mjeri nauciti na zagadjenja iz okoline da mu ona ne smetaju.
Danas kad imamo epidemiju autoimunih bolesti, ADD-a, ADHD-a i masu ostalih stanja i poremecaja kod djece, ja nisam sklona tvrditi da bar kod dijela djece i pesticidi iz namirnica koje konzumiraju ne igraju vaznu ulogu... ja sam u biti uvjerena da igraju itekako veliku ulogu (zajedno s aditivima).

Odgovori s citatom