-
Vidim često mame u DM-u i Mulleru kako kupuju brdo tih kašica
, a ja nekako imam averziju prema toj gotovoj hrani.
Prvo me smeta to što je to za mene"konzerva", bez obzira što je u staklenci ili bilo kakvoj drugoj ambalaži, to je doslovno konzerva hrane.
Drugo, ne znam koliko ta hrana može sadržavati nutritivnih vrijednosti, jer hranu ako skuhamo doma, nastojimo ju pojesti ili isti dan, ili eventualno držimo u hladnjaku za idući dan. A ove kašice stoje na sobnoj temperaturi u dućanu :/
Treće, ako hranu promatramo kao energiju, svježe voće i povrće ima "energiju" ono uvelo više nema tu "energiju". Sad ispada da je i ova hrana koja tako dugo stoji (ima rok trajanja par mjeseci ili godinu?) hrana bez energije?
Razumijem da je to puno brže i jednostavnije - ugrije se malo bočicu i daje nakon toga odmah bebi bez petljanja po kuhinji, ali... :/ ako ja to ne bi jela, pitam se kako bi to onda dala svojoj bebi?
OK, ajde eventualno bi dala to bebi na nekom putovanju kad nemam drugog izbora, ali ako sam doma i mogu skuhati svježe, sigurna sam da je to puno zdravije.
Zanima me kako ostale mame gledaju na kupovne bočice, jel ih dajete svojim bebama ili samo ako baš morate (putovanje i sl.) I što je najbolje, jel vam bebe vole jesti tu hranu? Moji nećaci to nisu nikad htjeli, probali i ispljunuli koju god bočicu bi im šogorica kupila...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma