Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: kupovne kašice i sokići

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš mi je simpa kad vas vidim da se ovako junački borite za zdravlje dice (i svoje naravno) ali samo kad bi znali.......Nažalost nema nam pomoći, ni ovako ni onako.....
    Organski uzgoj, koliko god napredan bio, nema smisla ukoliko se ne provodi na nekom drughom planetu. Naime, tlo i zrak (a de ne govorim o vodi) su toliko zagađeni svim čudima da bi taj komad zemlje na kojem se organski uzgaja trebao u najmanju ruku biti na marsu. Što ti vridi da je mrkva uzgojene biodinamikom ako je zemlja na kojoj raste zagađena ( a je) jer podzemne vode (u koje se slijevaju i ispiru svi pesticidi i ostale škovace) dopiru do svake pore zemaljske kugle i tako je neposredno zagađuju. nažlost, kao i sve ostalo, i organska poljoprivreda je samo oblik zarade jer proizvođač takav proizvod po zakonu smije prodavati po većoj cijeni a stupanj čistoće nikada nije 100% (počevši od sjemna koje sadi).
    Ja se upravo zbog toga ne bi praviše nervirala i birala nego prilagodila stvar situaciji jer na kraju ipak svi završimo na istom. Kupi kašicu kad je nemaš kada napraviti, napravi je kad možeš i to je to....ali svaka čast na entuzijazmu. Da nas je više takvih, sigurna sam da do ovih šugavosti sa zemljom i hranom nikada ne bi došlo.....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bella11 prvotno napisa
    Baš mi je simpa kad vas vidim da se ovako junački borite za zdravlje dice (i svoje naravno) ali samo kad bi znali.........
    A meni je bas simpa kad netko opali po nama smrtnicima ovako s visoka. :/ Mozda nije bilo namjerno, ali je poprilicno patronizirajuce napisano.

I cudim se stavu da su se djeca ionako navikla na pesticide jos u trbuhu pa ovih 3-4 mjeseca free u odnosu na cijeli zivot nista ne znaci. :? Zasto samo 3-4 mjeseca free?
    Mi se npr. trudimo sto vise namirnica dobavljati iz netretiranih izvora i za malca, ali i za nas ostale. I izvedivo je, poprilicno (ne bas 100% namirnica, ali velik dio).

Meni nije zanemariv podatak da djeca koja jedu konvencionalno uzgojene namirnice imaju koncentraciju pesticida u mokraci 3-4x vecu od dozvoljene. Nekako ne vjerujem da se organizam ikad moze bas u tolikoj mjeri nauciti na zagadjenja iz okoline da mu ona ne smetaju.
    Danas kad imamo epidemiju autoimunih bolesti, ADD-a, ADHD-a i masu ostalih stanja i poremecaja kod djece, ja nisam sklona tvrditi da bar kod dijela djece i pesticidi iz namirnica koje konzumiraju ne igraju vaznu ulogu... ja sam u biti uvjerena da igraju itekako veliku ulogu (zajedno s aditivima).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

[quote="BusyBee"]
    Baš mi je simpa kad vas vidim da se ovako junački borite za zdravlje dice (i svoje naravno) ali samo kad bi znali.........
    A meni je bas simpa kad netko opali po nama smrtnicima ovako s visoka. :/ Mozda nije bilo namjerno, ali je poprilicno patronizirajuce napisano.

Kad sam opvo pročitala prvo što mi je palo na pamet jest da se ispričam, ali kad sam malo bolje razmislila, ipak neću. naime, to što sam rekla (napisla) nažalost je bolna istina.....meni je stvarno simpa što još uvijek imaljudi koji se bore i pokušavaju nešto ispravit jer to upućuje na jedno pozitivno stanje duha na tom polju. To me u jednu ruku jako veseli jer ima još ljudi kojima radi zdrava pameti koji su svjesni koliko je hrana i njena baza važna! U drugu ruku me rastužuju činjenica što tome trenutno (a to će potrajati dok smo mi živi a i naša djeca) nema pomoći.
    Netretirana hrana ne postoji!!!!
    Postoji samo hrana koja je manje tretirana. Pokušat ću još jednom objasnit. Ja i ti smo kupile sjeme mrkve. ti si je odlučila uzgojiti biodinamičkim putem a ja konvencionalnim. Jedina razlika je ta što sam ja svoju gnojila umjetnim a ti prirodnim gnojivom i ja sam svoju poprskala protiv nametnika. Gledaj sad, priodno gnojivo (izmet i mokraća od domaćih životinja pretvorenih u kompost) je opet puno pesticida i aditiva jer su te životinje pasle travu i pile vodu koja je globalno onečošćena pesticidima i aditivima ispranih ih zemlje u podzemne vode koje su dospile do zemlje na kojoj je rasla trava koju su one pasle. Ti si svojoj mrkvi dozvolila da je napadne nametnik a ja nisam. Ukupna kalkulacija je: moja mrkva nema nikakvih pesticida jer su u umjetnom gnojivu samo aditivi, tvoja iz prirodnog ima (doduše malo). Moja mrkva ima pesticida iz zaštite protiv nametnika a tvoja nema...vidiš razliku?
    Nije to baš ni beznačjno, ali kad sagledaš problem u globalu, malo je sve to skupa bliže znanstvenoj fantastici.
    Sve bolesti današnjice vezane uz alergije se upravo liječe imunoterapijom što znači da se potencijalni largen ubrizgava od jako male pa sve do jače konc. u krvotok do se organizam na to ne privikne....tema je vrlo osjetljiva i postoji jako puno toga što bi se o ovome problemu moglo pisati.....
    što prije prihvatš činjenicu da je situacija koma i da skoro pa da ne možeš tu ništa napraviti, prije ćeš serestati oko toga nervirati. I još da pitam:a kolika je konc. pesticida u mokraći bila kod djece koja se hrane organskom poljoprivredom?Ako nema tog podatka za usporedbu onda mi je žao da ti moram reći da ni taj prvi nema nikakvu težinu.
    Eto, nadam se da ovaj post nitko neće shvatiti osobno kao uvrjedu jer mi je namjera čista edukacija...
    Isorry na pravop.greškama...idem kupat buhicu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tlo se može oporaviti i zagađenje nije toliko katastrofalno kako ga prikazuješ
    Zemlja se može oporaviti, samo joj treba dati priliku

organski uzgoj se debelo razlikuje od klasičnog kemijskog
    i u kvaliteti proizvoda i u sastavu proizvedenog

prilikom prelaska na organski uzgoj sa klasične treba dosta vremena da se tlo oporavi, da se gliste i ostale životinjice nasele
    ali nije nemoguće

netretirana hrana postoji!

je si li čula izraz: permakultura?
    cjelovitost farme?
    kad se ekološki uzgajane životinje hrane ekološki uzgajanom hranom, a njihov izmet se koriosti u gnjojenju tih istih polja, njihvo ekološki izmet!
    sa druge strane Masanobu Fukuoka nije nikad pognjojio ničim svoja polja riže
    samo bi mjenjao kulture:
    -ozima raž (daje dušik zemli)
    -riža - bez močvarnih polja

nakon žetve njihove stabljike bi vratio na polje, natrag zemlji
    i sa godinama je plodnost zemlje rasla

nisu zagorske šume visoke jer po njima kake životinje, nego jer se sloj humusa (živog tkiva zemlje ) ne dira

i nije ista stvar da li konzumiraš 1kg pesticida na 10 god ili 20kg pesticida

otrovnost tvari na tijelo ovisi o njegovoj koncetraciji na kg mase
    osim toga ne zaboravi sposobnost tijela da se detoksira ukoliko ga ne šopampo McDonaldsom

budućnost je u organskom uzgoju
    svijest o tome se širi, sve se više ljudi povezuju preko neta šireći svoja iskustva i znanja

prva dama SAD-a je posadila organski vrt

ima nade

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

osim toga navodnjava se vodovodnom vodom, dakle: testiranom kontroliranom vodom

nisi upućena u osnove organskog uzgoja, jer da jesi znala bi za plodored i međusobno štićenje biljaka od nametnika

ja sam sadila mrkve u kombinaciji sa lukom , bez životinjskoj gnjojiva, samo kompost od biljnih djelova , bez prskanja , u netretiranom tlu, i ugojila predivne mrkve punog okusa

ne koristiti pesticide ne znači napustiti biljke i ne štititi ih
    jedine štetočine za koje ne postoje protubiljke su: krumpirova zlatica i puževi

oni se uklanjaju mehanički
    postoje čak i strojevi namjenjeni isključivo za mehaničko uklanjanjae zlatice sa kumpire

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ista stvar da li konzumiraš 1kg pesticida na 10 god ili 20kg pesticida
    .. ili 1 kg pesticida godisnje
    Taman sam dosla napisati nesto ovakvo.

Ako je moja teta za prvi urod krumpira i koristila tretiran krumpir (pesticidima... obicno se ovdje polovice krumpira koje se sade/siju, uvaljaju u pesticid da ih se zastiti), vec godinama koristi ostatak svog uroda i svakako mislim da je taj krumpir manje stetan nego da je svaki put koristila tretirane plodove.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

S obzirom na temu, možemo samo razmišljati kaj nam se čini opasnije za dijete, mogući aditivi u kupovnoj hrani ili pesticidi... :/
    Meni su prioriteti ovakvi, što se tiče voća:
    1. domaće, iz voćnjaka
    2. kašica s voćem iz organskog uzgoja, iz dućana sa zdravom hranom
    3. kašica neka druga iz dućana
    4. voće s placa, domaće ako je sezonsko
    5. voće s placa, uvozno
    6. voće iz dućana - ja rijetko jedem, djetetu ne dajem

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Baš mi je simpa kad vas vidim da se ovako junački borite za zdravlje dice (i svoje naravno) ali samo kad bi znali.......Nažalost nema nam pomoći, ni ovako ni onako.....
    Organski uzgoj, koliko god napredan bio, nema smisla ukoliko se ne provodi na nekom drughom planetu. Naime, tlo i zrak (a de ne govorim o vodi) su toliko zagađeni svim čudima da bi taj komad zemlje na kojem se organski uzgaja trebao u najmanju ruku biti na marsu. Što ti vridi da je mrkva uzgojene biodinamikom ako je zemlja na kojoj raste zagađena ( a je) jer podzemne vode (u koje se slijevaju i ispiru svi pesticidi i ostale škovace) dopiru do svake pore zemaljske kugle i tako je neposredno zagađuju. nažlost, kao i sve ostalo, i organska poljoprivreda je samo oblik zarade jer proizvođač takav proizvod po zakonu smije prodavati po većoj cijeni a stupanj čistoće nikada nije 100% (počevši od sjemna koje sadi).
    Nećeš mi sad vjerovati, ali i ovo znam - gledala na Discovery-ju jedan BBC-ov dokumentarac o tome. Dokumentarac je doduše bio o izumirućim životinjskim vrstama i zašto izumiru, ali je ovo bila hvale vrijedna informacija. U istom je dokumentarcu rečeno, pazi sad ovo: da mi tijekom svog života nakupljamo u sebi sva ta zagađenja i kroz majčino mlijeko dajemo direktno djeci. Pa ako hoćete tak cure, nije niti majčino mlijeko kojima smo hranile djecu bez zagađenja. I ono kaj je mene najviše šokiralo u tom dokumentarcu je bilo kad je znanstvenik rekao: da se žena izdoji i pokuša sa tim izdojenim mlijekom preći granicu, ne bi mogla koliko je zagađeno :shock:
    Moji imaju malo vrta i kad dođe sezona djetetu dajem svježe povrće i voće iz vrta, kad nije kupujem na placu i dajem joj. Kao što rekoh, svjesna sam u kakvom svijetu, nažalost, živimo, ali eto, tko bi se od nas odrekao blagodati suvremene tehnologije. I da, ipak bez obzira na sve, smatram da je bolje kuhati djetetu i davati joj svježe voće nego kupovati gotovu hranu - ona mi služi samo za hiću.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    tlo se može oporaviti i zagađenje nije toliko katastrofalno kako ga prikazuješ
    Zemlja se može oporaviti, samo joj treba dati priliku
    nemoj se ljutiti, ali jest, zagađenje je onako kako ga bella prikazuje. Što si to prije priznamo bolje ćemo se protiv toga boriti za sebe, svoju djecu, unuke, a u konačnici i za ostale životinjske vrste. I potpuno si u pravu, Zemlja se zaista može oporaviti, a što ćemo mi (ljudi) kao glavni zagađivači po tom pitanju poduzeti, to je glavno pitanje. Zbog tog zagađenja izumiru određene životinjske vrste, a druge su na rubu izumiranja, a niti sebi ne radimo dobro. Ja u potpunosti razumijem što Bella govori: hvale je vrijedno da svoju djecu pokušavamo hraniti zdravo, ali se ne bi trebale zaustaviti samo na tome, jer sve na ovom svijetu jest povezano i zrak i voda i životinje (ljudi ulaze u životinjski svijet) i biljke i kukci- sve i ako se brinemo za sve, pobrinuti ćemo se za sebe i svoju djecu i buduće generacije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne nije
    dokumentarci na Discoveriju spadaju u onu skupinu: zastraši da dobiješ publicitet

nema više dobrih objektivnih dokumentaraca

nemože se reči da je isti zrak na Velebitu i u Pekingu

i nije istina da bi sve dojile imale problem uvesti svoje mlijeko preko granice
    jer se ne hranimo svi isto, i postoje velika razlika u prehranama između onih koji paze šta stavljaju u sebe (puno voća, povrća, što više toga organskog, ne prže, ne peku..) i ljudi na junk foodu

to što moj susjed baca 2 tone smeća ne opravdava mene da bacam 1 tonu smeća
    to što večina koristi agresivne deterđente, ne opravdama mene da ih i ja koristim

što više ljudi bude spremno preuzeti odgovornost za sebe i svoju djecu to će se više ovaj svijet okretati organskom uzgoju

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nemože se reči da je isti zrak na Velebitu i u Pekingu

to što moj susjed baca 2 tone smeća ne opravdava mene da bacam 1 tonu smeća
    to što večina koristi agresivne deterđente, ne opravdama mene da ih i ja koristim

što više ljudi bude spremno preuzeti odgovornost za sebe i svoju djecu to će se više ovaj svijet okretati organskom uzgoju
    naravno da nije. Ja kad iz Zg. dođem u Dalmaciju (u proljeće) obožavam taj mirisni zrak - vjerojatno nisi toga niti svjesna kolika je razlika, ali samo prije dolaska furešta, nakon toga isto kao i u Zg.

Ovo ostalo si u pravu, ne opravdava tebe ako to netko drugi radi, niti mene, niti bilo koga drugoga.
    Ja sam za organski uzgojenu hranu spremna platiti više i ne sramim se toga, ali sa druge strane znam da je točno ovo što bella priča - to nije 100% čista hrana, kao niti ona iz mamina vrta. Ja sam kupac, ja odlučujem, ali sa druge strane treba biti spreman na puno više: znači ne samo da se počne okretati organskom uzgoju hrane, već i alternativnim energentima, koje kozmetičke proizvode trošimo, što trošimo u kućanstvu za čiščenje i sl.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cijena organskog uzgoja je napuhana
    razlog je jednostavan: mala ponuda , velika potražnja, pa mogu dizati cijenu

sam uzgoj nije nešto skuplji od klasičnog
    postoje udruge koje se bave čuvanjem starog sjemena - orginalnih plodnih nehibridnih vrsta

ja dobivam sve više upita o niskoenergetskim kućama, o solarnim sustavima itd..
    u Njemačkoj imaš posebno mjerilo struje koje se vrti unatrag kad tvoja kuća izvozi višak el. energije natrag u mrežu

ima nade
    nije sve crno
    i ništa na svitu nije 100%

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Inače, MGrubi i ostale cure, ovo sa majčinim mlijekom je u tom dokumentarcu rečeno kao upozorenje svima nama što radimo. Ne treba se sad tu nabacivati sitnicama da li netko može prijeći granicu ili ne i kako se netko hrani, nego to shvatiti ozbiljno: pogledajte što radimo i koliko je to što radimo štetno za nas, našu djecu i buduće generacije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Inače, MGrubi i ostale cure, ovo sa majčinim mlijekom je u tom dokumentarcu rečeno kao upozorenje svima nama što radimo. Ne treba se sad tu nabacivati sitnicama da li netko može prijeći granicu ili ne i kako se netko hrani, nego to shvatiti ozbiljno: pogledajte što radimo i koliko je to što radimo štetno za nas, našu djecu i buduće generacije.
    a "Supersize me!"

taj dokumentarac mi je super
    jasan ko sunce

i da opet ponovim: nije zagađenje svugdje isto

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a "Supersize me!"

taj dokumentarac mi je super
    jasan ko sunce

i da opet ponovim: nije zagađenje svugdje isto
    što li reći doli: eto i taj sam gledala nekoliko puta (inače obožavam Michael Moor-a i njegovi su mi dokumentarci super). I taj je dokumentarac šokantan i upozoravajući iako ne meni jer MDonald's ne jedem jer mi smrdi i na 1 km osjetim da je MDonald's u blizini (i moram priznati da uvijek u čudu gledam škvadru koja tamo sjedi i jede i pitam se da li im je nekaj od osjetila još ostalo).

Ovo kaj si rekla da zagađenje nije svugdje isto - to je samo poluistina. Zagađenje je jedina stvarno globalna stvar i protiv njega se moramo boriti svi i svugdje. Ne valja zabijati glavu u pijesak govoreći nije svugdje isto, ništa nije 100% i sl. Sve je to istina, doduše, ali da bi se čovjek protiv nečega barem pokušao boriti treba priznati da postoji problem. Urediti svoj mali mikrosvijet i boriti se u njemu po meni nije dovoljno. I naravno da ima nade i zato u boj, u boj.

E da, i još kaj mi smeta je da npr. u Njemačkoj postoji na svakoj namjernici deklaracija da je uzgojena organski (ako jest). Ovdje ne, tako da zapravo nikada ne znaš to kupuješ. Zato i čekam mamin vrt, a našla sam i ženu za jaja :D :D (domaće kokice, provjerno).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pa ja recimo imam vrt....i unatoc obvezama već sada mi je pun...salata, mrkvica, blitva, špinat, matovilac, mladi luk i poriluk. Krumpir, brašno (cjelovito i kukuruzno) donosimo od ujne iz Like mljeveno na mlinicu vodenu. Moji starci imaju maslinike (odatle imamo ulje) te puno voća. Bave se inace analitičnim uzgojem bio temelja (zaludjeni cistom prirodom). Na Dolcu imam svoju kumicu za jaja. Svaki dan kuham djeci a mladjoj i sokove radim mada obožava vodu.
    Da teže je ići prirodnijim putem i puno je otrova svuda ali meni je nekako savjest mirna kada mi je toliko moje hrane ispred nosa na obroncima Zagreba! Treba pokušati pa kud puklo!
    Pozdrav svim veselim klincima

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mgrubi,
    očito je da me nisi razumjela, žao mi je ali nemam više volje komentirati ovaj topic...
    Za seminarski iz organske poljoprivrede, čista petica :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bella
    a meni je tak super ta tvoja ofca u zelenoj travi...nick parker je zakon!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Znači li to da proizvod legalno može sadržavati sladilo ili želatinu ili nešto treće, a da to nije nabrojano u sastavu?
    pa da, kaj ti to nisi znala - neće ti napisati ništa na što nisu prisiljeni.
    To se podrazumijeva. Ali zar im zakon omogućava da prikriju sladilo ili želatinu? To je pitanje.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam bila našla tablicu dopuštenih aditiva za dječju hranu, i tablica je duga
    Ali dopušteno ne znači da ne treba biti navedeno na deklaraciji, već samo da se smije nalaziti u proizvodu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

točno
    pod *
    uz natpis: bez konzervansa

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

točno
    pod *
    Pa ako svaki proizvod mora imati označeno kojim je sve E-ovima "obogaćen" pa onda valjda to mora i dječja hrana :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

točno
    pod *
    kao i pod*
    uz natpis: bez šećera

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vidim često mame u DM-u i Mulleru kako kupuju brdo tih kašica , a ja nekako imam averziju prema toj gotovoj hrani.

Prvo me smeta to što je to za mene"konzerva", bez obzira što je u staklenci ili bilo kakvoj drugoj ambalaži, to je doslovno konzerva hrane.
    Drugo, ne znam koliko ta hrana može sadržavati nutritivnih vrijednosti, jer hranu ako skuhamo doma, nastojimo ju pojesti ili isti dan, ili eventualno držimo u hladnjaku za idući dan. A ove kašice stoje na sobnoj temperaturi u dućanu :/
    Treće, ako hranu promatramo kao energiju, svježe voće i povrće ima "energiju" ono uvelo više nema tu "energiju". Sad ispada da je i ova hrana koja tako dugo stoji (ima rok trajanja par mjeseci ili godinu?) hrana bez energije?

Razumijem da je to puno brže i jednostavnije - ugrije se malo bočicu i daje nakon toga odmah bebi bez petljanja po kuhinji, ali... :/ ako ja to ne bi jela, pitam se kako bi to onda dala svojoj bebi?

OK, ajde eventualno bi dala to bebi na nekom putovanju kad nemam drugog izbora, ali ako sam doma i mogu skuhati svježe, sigurna sam da je to puno zdravije.

Zanima me kako ostale mame gledaju na kupovne bočice, jel ih dajete svojim bebama ili samo ako baš morate (putovanje i sl.) I što je najbolje, jel vam bebe vole jesti tu hranu? Moji nećaci to nisu nikad htjeli, probali i ispljunuli koju god bočicu bi im šogorica kupila...

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nia, X!

Ja ne jedem konzerve nego domacu, frisko skuhanu franu, pa takvu dajem i djetetu. Nekoliko puta dosad sam mu dala kupovne kasice iz Bio&Bio (iz eko uzgoja), one su za razliku od ostalih bez secera, soli, mlijeka i ostalih s**** i, zacudo, ne smrde po kemiji. Ja sam ih svaki put probala i stvarno imaju okus po hrani od koje su napravljene! Cak nisu ni tako sitno pasirane. No unatoc tome, dala sam ih malcu samo nekoliko puta, cisto da znam mogu li s njima racunati kad smo negdje vani. Skoro idemo na more, ponijet cu ih za prvu pomoc. Nije bas nesto lud za njima, vise voli maminu kuhinju , ali moze pojesti, pogotovo od buce (koja fakat ima okus ko frisko skuhana izgnjecena buca).

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja imam jedno pitanje koje je 100% vec 100 puta bilo ali ja stvarno nemam vremena trazit!
    Evo i mi pocinjemo sa nadohranom i neznam vise sta da radim!!
    Svi govore kako su te kasice stetne za djecu i koliko je praviti od svjezeg voca i povrca zdravije, ali ja kad vidim kad ona breskva ili pomidor pocrni u jednom danu(bez obzira gdje je kupila) meni dode zlo!!
    Pa valjda su ipak te kasice kontrolirane bolje u odnosu na to voce!!
    Ja nista ne zagovaram samo sam jako zbunjena :? jer normalno svom bi djetetu htjela samo najbolje!!
    Ja vecinu povrca imam domace(mamin uzgoj) ali nemam voca i mesa!!!
    Sta da radim, sta da mu dam i da sam sigurna da j to bolje za njega???

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa rekla bih da nije problem ako breskva pocrni u jednom danu, problem je kad bilo koje voće ili povrće stoji danima/tjednima i izgleda isto. onda znaš da je kemija u pitanju.

ja sam svojima sve sama radila.
    uvijek me je od tih staklenki odbijao datum proizvodnje i rok trajanja. obično su bile proizvedene prije nego mi se dijete rodilo i trajale još ohoho, a unutra od krumpira, mesa...
    za nuždu bih možda i dala, ali svakodnevno ne.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tashunica wrote:
    pa rekla bih da nije problem ako breskva pocrni u jednom danu, problem je kad bilo koje voće ili povrće stoji danima/tjednima i izgleda isto. onda znaš da je kemija u pitanju.
    Potpisujem ovo!

Na tržnici ću radije kupiti onaj mekani paradajz neobičnih oblika kakve je moja baka imala nekad prije u vrtu nego onaj okrugli tvrdi koji se može čuvati tjednima u frizeru i ostane isti cijelo to vrijeme.
    Ista stvar i s voćem npr. s breskvama i jabukama, uzet ću one sitnije, s kojekakvim točkicama, jer takve su rasle i u našem voćnjaku.

Primjer su i sušene marelice koje se sumpore da bi zadržale onako lijepu narančastu boju. One koje nisu sumporene ekološke su obično svjetlo smeđe boje (Alnatura iz DM-a npr.).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •