Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: nešto za dišne putove?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno nešto za dišne putove?

Kod mene nema niti jedan hom.( bar ja ne znam da ima), a jako bih voljela naći nešto za malenu za disajne putove. Svako malo začepljen nosić, kašalj,...ma užas. Više mi je dosta dr, antibiotika i bla bla.
    Ako postoji nešto podijelite sa mnom pleaseeeeeeeeeeee.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bijeli sljez (posebno korijen) i bazga. To mi koristimo. I inhaliranje obavezno.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čaj od kadulje, unutra jedna žlica meda i par kapi propolisa.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Probaj kapi ehinacee. Ima ih za kupiti u svakoj ljekarni, cak i u obliku bez alkohola za djecu. Kapi ehinacee jacaju imunitet i svatko tko ih je probao je odusevljen.
    Ja bih pila par dana kapi kad sam primjetila da mu je pun nos da ih preko dojenja on primi i da mu ojacam imunitet, da se tijelo samo izbori protiv prehlade.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: nešto za disajne putove?

Citiraj nanuška prvotno napisa
    Kod mene nema niti jedan hom.( bar ja ne znam da ima), a jako bih voljela naći nešto za malenu za disajne putove. Svako malo začepljen nosić, kašalj,...ma užas. Više mi je dosta dr, antibiotika i bla bla.
    Ako postoji nešto podijelite sa mnom pleaseeeeeeeeeeee.
    nama se ovo
    http://www.bamapharm.hr/project/pages.aspx?IdPage=330

pokazalo kao idealno pomagalo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I evo opet jutros kod dr antibiotik. Ima temp.38.5 C, kašlje,...
    Katastrofa.Kaže oslabljeno disanje.
    Cure hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, iako smo vec o tome pisali i prije, dobro je podsjetiti na ovu prirodnu metodu protiv kaslja:

Ako su djetetu pluca puna sluzi (slajma) treba ga lagano lupkati

Evo postupka za bebe: bebu treba polozit tako da joj glavica visi lagano prema dolje. Sjednes na fotelju, spustis noge na pod u polozaj lagane kosine prema dolje. Bebi glava treba biti na nizem polozaju. MOze se dijete poloziti i popreko, na jastuk, opet glavom malo nize od guze. Nek lezi na trbuhu. Treba joj skupljenim prstima lagano udarati tup-tup-tup izmedju lopatica 1-2 minute, pa napraviti pauzu isto toliko dugacku, pa ponoviti.

Nakon toga bebu treba okrenuti bocno i lupkati ispod pazuha tamo gdje su rebra. Treba lupkati s obje strane.

Nerijetko se djeca zakaslju, izbace sluz pa cak i povrate progutani sadrzaj i to izgleda grozno, ali nakon toga disanje je puno lakse i bolje.

Moze se dijete staviti i u polusjedeci polozaj (nasloniti na sebe) i jos malo tupkati ispod kljucnih kostiju.

Postupak ponoviti nekoliko puta dnevno (za malene je prakticno da to bude izmedju obroka, da bas ne povrate sve sto su pojeli). Znala sam svoju djecu dodatno lupkati i dok sam ih nosila na ramenu, ali to nije zamjena za ovo lupkanje s glavom prema dolje.

Ja sam sve ovo kombinirala sa sljezovim cajem s medom + kapanjem sljezove otopine u nos. Dakako, ako je dijete jako malo i iskljucivo dojeno, mozda je pametno preskociti caj.

Zacepljeni nos cistili smo morskom vodom (sterimar, aqua maris ili obicna fizioloska otopina) vise puta dnevno.

Po noci sam djecu okretala na bok, da im se sekret iz nosa ne slijeva u grlo.

Za vecu djecu postupak lupkanja otvorenom sakom (skupljenom u obliku salice) i inhalacija vruce vode opisani su negdje u tekstovima na portalu, ali sad ne mogu to naci...

I evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sto brzi oporavak!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •