Bez uvrede, preporučati ne uzimanje folne kiseline u trudnoći je u najmanju ruku neozbiljno. :/
Folnu kiselinu u količinama koje su potrebne u trudnoći je gotovo nemoguće unijeti hranom. Jer je današnje voće i povrće kao takvo zbog načina uzgoja siromašno svime iako izgleda lijepo i puno je boja.
Djelovanje folne kiseline u trudnoći je dokazana znanstvena činjenica, a ne propaganda farmaceutske tvrtke. http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/03_folna.asp
I većina trudnoća će proći bez posljedica i svi će reći, vidiš ja nisam uzimala ništa i beba je super. To stoji, ali onaj postotak djece koji se rodi s rascjepom neuralne cijevi je mogao biti bitno, bitno manji da su majke uzimale folnu kiselinu. Pa tko voli nek izvoli.![]()
Folna kiselina nikako ne može škoditi, a pomoći može. Nikome ne bi preporučila da ju ne pije, pa da se ne daj Bože nešto dogodi i da beba razvije neku takvu malformaciju, pa da mama razbija glavu da li je to mogla vrlo jednostavno spriječiti...
A vjerujte mi, radila sam s djecom koja su rođena s blažim ili težim oblicima i nije nešto što bi poželila ikome...