Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: juha od sparoga

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno juha od sparoga

ja vicem i vicem, a niko nista

plizzzzz, ima li neko nekakav jednostavan recept (znaci bez temeljca, jaja, mucenja zumanjaka, itd, itd...)

evo kupila sam bijele sparoge (zelenih u mojoj trgovini nije bilo) i trebala bi mi kakva brzinska juhica (pravim jos svasta nesto, pa ne bi da mi juha uzme sat vremena)

p.s mikser mi je rikno, tako da ne dolazi u obzir nikakvo miksanje

ovi recepti na Collinarki su mi prekomplikovani u datom trenutku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako je brzinska, a ne mucka ti se, stavi laganu zaprsku umjesto muckanja zumanjaka.

U jednoj posudi skuhas sparoge (ako nemas mikser, narezi ih sirove - ja bih tako iako to nisam u praksi radila) i ubaci u slanu vodu kad zakipi. Prethodno ODREZI ili otkini tvrde dijelove sparoga i baci ih u smece bez zaljenja.

U drugoj posudi zagrijes 2 zlice ulja i zlicu brasna, kad zakipi zalijes onom vodom sa sparogama i eto ti juhe. Moze se unutra staviti cesnjak, ali nije neophodno.

(Ja tako radim, ali propustim vodu sa sparogama kroz stapni mikser, no vjerujem da moze i bez toga).

Vrijeme pripreme - cca 15 minuta.
    Dodas malo papra i gotovo! Moji su ludi za vrhnjem za kuhanje pa si i to stavljaju u juhu.

Ako nije jako gusta, unutra se moze nadrobiti dvopek. Prava juha za danasnji dan!

DObar tek!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ako je brzinska, a ne mucka ti se, stavi laganu zaprsku umjesto muckanja zumanjaka.

U jednoj posudi skuhas sparoge (ako nemas mikser, narezi ih sirove - ja bih tako iako to nisam u praksi radila) i ubaci u slanu vodu kad zakipi. Prethodno ODREZI ili otkini tvrde dijelove sparoga i baci ih u smece bez zaljenja.

U drugoj posudi zagrijes 2 zlice ulja i zlicu brasna, kad zakipi zalijes onom vodom sa sparogama i eto ti juhe. Moze se unutra staviti cesnjak, ali nije neophodno.

(Ja tako radim, ali propustim vodu sa sparogama kroz stapni mikser, no vjerujem da moze i bez toga).

Vrijeme pripreme - cca 15 minuta.
    Dodas malo papra i gotovo! Moji su ludi za vrhnjem za kuhanje pa si i to stavljaju u juhu.

Ako nije jako gusta, unutra se moze nadrobiti dvopek. Prava juha za danasnji dan!

DObar tek!
    ovaj recept ti je cista petica ovako cu napravit

uz to pravim jos ribu, i nekakve pogacice od tikvica (isto prvi put))

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D za recept!
    Bas juce mi svekrva spakovala sparoge iz njene baste, a ja se pitam sta cu s njima...
    I pitanjce...koja kolicina je potrebna za corbicu (ja imam otprilike jedan svezanj koji stane u saku)?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Bas juce mi svekrva spakovala sparoge iz njene baste, a ja se pitam sta cu s njima...
    I pitanjce...koja kolicina je potrebna za corbicu (ja imam otprilike jedan svezanj koji stane u saku)?
    Zna zena .... To je taman kolicina za litru vode/juhe.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možeš i rižoto od šparoga (i graška). prodinstaš luk, dodaš šparoge, grašak, malo njih prodinstaš, dodaš rižu, podliješ vinom, kada ispari dodaješ vode pomalo dok se riža ne skuha.
    ja sam jutros rano, rano na placu kupila šparoge i ovo mi je danas u planu.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    možeš i rižoto od šparoga (i graška). prodinstaš luk, dodaš šparoge, grašak, malo njih prodinstaš, dodaš rižu, podliješ vinom, kada ispari dodaješ vode pomalo dok se riža ne skuha.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    Super sam ovo izvela ...
    Nego, kad si ti već jutros stigla na plac? Bravo.
    I ja ću danas rižoto od šparoga, ali bez graška. Na mladom luku, uz dodatak raznih začinskih trava sa mog balkončića .
    Pravi proljetni recept, jedva čekam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za juhu koristim i one tvrde dijelove... njih skuham posebno u malo vode i onda tu vodu dolijem u juhu (imam osjećaj da i ti dijelovi imaju korisnih sastojaka samo su tvrdi)

inače, moj recept za juhu od šparoga je:

šparoge narežeš i staviš u hladnu vodu kuhat
    dodaš malo soli, šećera, papra i maslaca
    kad su šparoge mekane, u juhu umiješaš slatko vrhnje pomiješano s malo brašna (da zgusne juhu)
    kratko prokuhaš i ako imaš mikser, smiksaš ili propasiraš ili ostaviš u komadićima

dobar tek!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Nego, kad si ti već jutros stigla na plac? Bravo.
    I ja ću danas rižoto od šparoga, ali bez graška. Na mladom luku, uz dodatak raznih začinskih trava sa mog balkončića .
    Pravi proljetni recept, jedva čekam.
    i ja sam na kraju pravila bez graška. isto je bilo super-fino.
    na placu bila oko 7, prije vrtića i posla.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne bih juhu... ali imam zelene šparoge koje bih pravila kao prilog. Kako?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ne bih juhu... ali imam zelene šparoge koje bih pravila kao prilog. Kako?
    na malo maslaca propirjaš šparoge, dodaš vrhnje za kuhanje, soli, bibera, ostalo po želji, ovisno o okusu: možeš dodati parmezana (dodatno zagusti), ili muškatnog oraščića ili malo kvalitetnog bijelog vina.
    Tome svemu možeš dodati (na početku) malo mrkve i tikvica rezanih na tanke rezance (kao za juhu, onda se vrlo kratko dinsta)
    Takav prilog serviram uz meso i filetiranu ribu (napravim veću količinu, pa ribu ostavim u umaku)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

za drugi puta....

Jučer sam prokuhala pa nasjeckala slaninice, naribala sira i zapekla...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ih radim ovako: pouljim ih maslinovim, posipam ribanim sirom i zapecem.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja u seckalici (onoj uz stapni mixer) iseckam sparoge, luk i sargarepu, prvo malo izdinstam sa soja sosom (tamari) i nalijem. Posle za nas dodam biber.
    Nama super corba / supa.. a jednostavno je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •