Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Nadrazeno grlo pa temp. preko 39??

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Nadrazeno grlo pa temp. preko 39??

Malac se ujutro probudio sa 39,6. Odmah sam mu stavila cepic, dugo je trebalo da padne na 38, odspavao je pola sata i nakon toga temp opet raste do 39,2. Otisli pedici, kaze malo mu je nadrazeno grlo al stvarno minimalno, odite vadit krv.
    Leukociti na gornjoj granici, ona odmah zakljucuje da treba antibiotik i da je to zbog grla!
    Pa kak je sad zbog grla ako je samo malo nadrazeno?
    I sad ja njega moram kljukat sa antibioticima a da ni ne znam tocno zbog cega...

I jos nesto, dala mi je ibuprofen sirup, kaze da mu ga mogu dati ako lupocet ne pomaze, a to sam vec procitala i ovdje. Ali kaze zena u apoteci da niti slucajno, dati mu ili jedno ili drugo! I sta je onda tocno?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravila sm napisat da je on uzasno malaksao, samo lezi. Srecom pa hoce jesti i piti puno vode, ostatak vremena samo lezi na meni. A njega inace tesko da bilo kakva temp moze usporit, on juri i sa 39!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lupocet i Ibuprofen se mogu kombinirati. Moj maleni je nedavno imao temp. 39,7 koja se teško skidala. Dr. mi je rekao da ako temp. ludi i neda se skinuti da se može kombinirati čak i Lupocet, pa nakon 2 sata Ibuprofen, pa nakon 2 sata Lupocet,... Naravno ne može se tako danima, to je samo u kritičnom trenutku ako treba skinuti jako visoku temp. Mi smo na kraju ipak uspjeli samo s Lupocetom i tuširanjima, ali uglavnom ta dva lijeka se mogu kombinirati. Ovaj savjet mog dr. (2 sata 1, pa drugi,..) nemoj nikako koristiti na svoju ruku, točan razmak trebaš dogovoriti s svojim dr.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Nadrazeno grlo pa temp. preko 39??

Citiraj koksy prvotno napisa
    Malac se ujutro probudio sa 39,6. Odmah sam mu stavila cepic, dugo je trebalo da padne na 38, odspavao je pola sata i nakon toga temp opet raste do 39,2. Otisli pedici, kaze malo mu je nadrazeno grlo al stvarno minimalno, odite vadit krv.
    Leukociti na gornjoj granici, ona odmah zakljucuje da treba antibiotik i da je to zbog grla!
    mi smo nedavno imali identičnu situaciju.
    isto nadraženo grlo, leukociti na gornjoj granici, još jedna vrijednost povišena na što je pedijatar rekao da se sigurno radi o bakteriji.
    uzeo bris grla i nosa i dao nam antibiotik. nalaz stigao za tri dana i je bila bakterija.

lijekove možeš kombinirati ovako kako ti je anemona napisala. ja nedavno isto nisam bila sigurna pa sam nazvala zaraznu i doktorica mi je potvrdila.
    naravno samo dok je temperatura visoka.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravila sm napisat da je on uzasno malaksao, samo lezi. Srecom pa hoce jesti i piti puno vode, ostatak vremena samo lezi na meni. A njega inace tesko da bilo kakva temp moze usporit, on juri i sa 39!
    meni bi ovo natjeralo na ponovni odlazak doktoru... sorry, ja sam paničar u zadnje vrijeme...

i da, Anemona ti je dobro objasnila kako se mogu kombinirati paracetamol i ibuprofen

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa i meni bi bilo logicno da nas je poslala na bris, jos kad uzmemo u obzir da je jaslicar. Ali nije, naravno.
    I meni je pedica rekla da nakon 2 sata od lupoceta mogu dati ibuprofen ako temp ne pada, ali me totalno zbunila ova u apoteci koja tvrdi da se to ne smije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama je pedica rekla svakih 4 - 6 sati cepic (tj. Lupocet), a svakih 6 - 8 sati sirup (tj. ibuprofen), pa tako otprilike i ja kombiniram.
    Jednom čepić, a jednom sirup, s tim da nama sirup djeluje bolje, a čepić kako kad, tako da si sirup najčešće ostavljam za navečer, tj. prije spavanja jer nam on bolje djeluje i dulje drži, a preko dana kombiniram.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da napomenem da sada vlada šarlah, a za njega je specifična izrazito visoka temperatura s upaljenim grlom, a kasnije i osip i malinasti jezik. S obzirom da ste odmah dobili antibiotik vjerojatno bi samo bris grla mogao pokazati o čemu se točno radilo/radi jer je ako se ne varam sada velika šansa da do osipa ne bi niti došlo. Nama su na hitnoj dali ibuprofen sirup jer je temp. bila 39,8 a panadol koji smo dali 3 h prije + kupanje nisu pomogli. Također su rekli da možemo kombinirati ibuprofen s lupocetom ili panadolom na način da damo prvo jedno pa onda kroz 4 h drugo s tim da ibuprofen dajemo samo ako je temp. 39,5 i ako se pokazalo da ju prije lupocet ili panadol nije uspio skinut. Inače ibuprofen može prenaglo skinuti temp. zato ga baš i ne preporučuju kod svake temp. ( mada moram priznati da je nama skidao temp. cijelu vječnost ).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koksy kako je dijete

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    koksy kako je dijete
    Bio je super popodne, pedica mu je dala voltaren cepic, temp mu je skroz pala i on je bio ko nov! Ali se opet vratila na 39,2, dala sam mu ibuprofen jer ce ionako uskoro na spavanje. Jako sporo pada temp, u pola sata za svega 0,3 dakle na 38,9. Opet je bezvoljan i razdrazljiv i bas mi ga je tesko gledat takvog.

Rekla je pedica da ako nebude bolje do petka da dodem opet k njoj, a ako mu stvarno nebude bolje izricito cu trazit bris grla i nosa.
    E da, nos mu curi stalno, ali nije zeleno, onako blago zelenkasto i rijetko.
    Valjda ce biti bolje sutra...

Hvala vam svima na odgovorima, sad sam sigurna da se lupocet i ibuprofen mogu kombinirat, samo se nadam da nam nece trebat...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliki su mu bili leukociti?

Voltaren i ibuprofen moraju biti najmanje 6 sati razdvojeni.

Lupocet i ibuprofen kombiniraju se na 4, a ne na 2 sata. Iznimno možeš dati ibuporofen 2 sata nakon lupoceta ako je temp. visoka i ne pada, ali to ne smije biti pravilo, nego iznimna situacija.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stanje je sve gore, temp porasla na 40,3. I to nakon tusiranja sa postepeno rashladenom vodom. Sad sam mu jos dala lupocet cepic i vise ne smijem nista. Mogu se samo nadat da ce biti bolje.

Leukociti su bili 15, gornja granica je 16. S tim da smo krv vadili nakon davanja voltarena.

Sve skupa je dana dobio; u 8 ujutro lupocet cepic, u 12 voltaren, u 18 zlicu ibuprofena i u 21 jos jedan cepic. Bojim se da ga ne predoziram, jos je uz to u 20 popio i Klavocin.
    Sve mi je to puno previse a jos je gore kaj se rezultati ne vide, kako 3 sata nakon uzimanja ibuprofena moze imat za cijeli stupanj visu temp??

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Upale grla uzrokavane bakterijom često prati tako jako povišena temperatura i bezvoljnost.
    Naravno da je moguće da temperatura nakon nekoliko sati nakon zadnje doze bude opet jako visoka,organizam se bori protiv infekcije,a to je dobro.
    Na tvom mjestu nikako ne bih težila tako jakom spuštanju temperature da ona bude u inače tebi prihvatljivim granicama.Važno je da je malo niža,a opće stanje mrvicu bolje(bojim se da će noćas biti prilično visoka).
    I više bi se držala ibuprofena(ako paracetamol ne radi) + fizikalne metode(mlaki obloži,tuširanje,sirovi krumpir na stopala...),voltaren bi izbjegavala u širokom luku.
    Prenaglo spušta temperaturu i to može biti opasno.
    Najvažnije je opće stanje ,a ne stupnjevi.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stanje je sve gore, temp porasla na 40,3...
    o bože mili koksy....

šaljem vam najiskrenije vibre da bude bolje~~~~~~~~~~~~~~~

ovo što sirius kaže za voltaren je i nama pedica rekla... ne voltaren....

tko zna kad ćeš opet do foruma, al kakvo vam je opće stanje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malac spava ali se svako malo probudi, zasad je palo na 39,5.

Nisam ni ja pobornik voltrena al eto, pedica mu je dala cepic.

Od prirodnih metoda je proslo samo tusiranje u rashladenoj vodi, sve ostalo prolazi urlanjem i bacanjem.
    Vjeruj mi sirius, ja sam za ljeokve samo u krajnjoj nuzdi, al ga ne mogu gledat takvog i nista ne poduzet,
    Sveki je savjetovala da ako nebude bolje idemo na zaraznu.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ja bi napravila to što ti sveki govori....

drž'te se koksy ~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imam puno iskustva sa takvim infekcijama i znam da je to strašno za gledati.
    Ali ,on ima temperaturu zato što se bori.Dali ste antibiotik,treba vremena da poćne raditi.Daješ mu ljekove za snižavanje temperature,tuširaš ga i paziš.Kako ne radiš ništa?Nažalost,ne možeš to odraditi umjesto njega,tako da ti preostaje samo čekati .
    Voltaren je stvarno prejak,može doći do pothlađivanja.Radije da ima povišenu temperaturu nego da mu se ona prenaglo spusti.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koksy kako je kod vas?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadam se da je malisa danas bolje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prosla je iznimno burna noc... Oko ponoci temp je skocila na 40,8! Omotala sam ga u mokru plahtu, stavljala mu hladne obloge na celo, skinula ga skroz. Pa je zaspao oko pola 1 jer je temp malo pala. U 3 se opet probudio, isto s 40,8! Dala sam mu jos jedan lupocet cepic, stavljala mu jos obloga pa je bilo bolje. Nismo bas spavali, stisnuo se k meni i samo je lezao, popio je preko 1 l vode sto je dobro. Ujutro sve ok, temp 37,2. I vise nije rasla.
    Sad opet spava, nadam se da se nece probudit s temp.
    Razmisljam o tome da ga odvedem popodne k pedici da nam da uputnicu za bris grla. Al me sad malo zbunilo to naglo padanja temp. Jel bi trebali ici ili ne?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, hvala vam svima na odgovorima, zaboravila sam vam prije zahvaliti, malo sam van sebe, vjerujem da me razumijete...

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

super što je pala temperatur!

Jel bi trebali ici ili ne?
    a ne znam...ja sam već rekla da sam od panike, tako da moj odgovor možeš i pretpostaviti...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam od panike isto .

Da mi dijete ima 40,8 i u ponoc bih bila spremna spakirati ga i odjuriti u zaraznu.

Ja sam nedavno zbog visoke temperature zvala i hitnu (40,3), nisu ništa posebno napravili, ali kad vidim da je na toplomjeru vise od 40 oduzmem se od panike :/. Lakse mi bilo da su i oni tu (doktori).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma meni je svekrva doktorica i zivimo u istoj kuci pa imam tu neku dodatnu sigurnost da ce mi netko strucan uvijek moci uskociti.

Sad sam zvala pedicu, rekla sam joj za nocasnju temp i da malac danas salbo jede tj. mislim da ga boli grlo jer njegovo opce stanje je super, nema temp, dobre je volje, pa ne znam zasto nebi jeo ako ga ne boli. Inace je izjelica.
    Uglavom, rekla je da dodemo da ga pogleda, ja cu inzistirat na brisu grla.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vise mi nista nije jasno, danas opet vadili krv i urin. Nalazi uredni! On cijeli dan nema temp. Grlo vise nije crveno ko jucer. Kaze pedica da je ipak bilo nesto virozno.
    Ali mora popit antibiotik do kraja! Pitala sam zasto ako je viroza i ako nema nikave upale.
    Kaze da upale nema jer antibiotik ocito djeluje!
    Al sudeci po svemu upale nije ni bilo! To je barem moj zakljucak!
    E sad, jel ona mene radi ludom il ja stvarno ne kuzim neke stvari?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ako je počeo piti antibiotik, mora ga popiti do kraja, jer slijedeći puta neće djelovati, tako su meni objasnili.
    A kad je visoka temperatura, kod nas je ovako ((a nalazi krvi su na granici između bakterije i viroze):
    - bakterija - curka je već sa 38 u komi.
    - viroza - do 38,5 jurca po stanu ko sumanuta i uopće joj ne smeta toliko.
    Nadam se da ćete razriješiti enigmu.
    Bitno da je maleni dobro sada.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo do sada imali više viroza sa temperaturama preko 40. Moje iskustvo govori da temperatura, ma kako visoka bila, nije razlog za paniku ako pada pod lijekovima (ne mora pasti sasvim, i 1 stupanj je dovoljno) i ako se dijete u trenucima bez temperature relativno uobičajeno ponaša.

Prvi put kad sam izmjerila 40,6 sam bila u panici, ali poslije je lakše

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E pa bas u tome i je problem, recimo, u petak je imao 39 al se ponasao sasvim normalno, mozda je bio malo cendraviji, odmah poslje cepica bio je ko nov, jurio je okolo kao da nista nije bilo. Po noci se preznojio iako mu nisam skidala temp i sljedeca 4 dana je sve bilo super!

Zato me ova sad temp izbezumila jer je bio totalno malaksao cak i kad sam mu skinula na 38. Samo je lezao, malo spavao, pa opet lezao. I jako tesko sam mu skidala, kao sto sam vec gore napisala, po noci nije islo drukcije osim sa skidanjem do gola, omatanjem u mokre plahte i hladnim oblozima + kaj sam mu stavila i cepic! I opet se drzala oko 40!
    I zbunjuje me to sve! Kako jedan dan ima temp. od nadrazenog grla a i poviseni su leukociti (tako kaze pedica) a sljedeci dan je ipak viroza i nema veze s grlom?

Mislim, drago mi je da je sad sve ok, naravno, ali ipak mi neke stvari nisu jasne!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Molim vas savjet, hitno!

Malac je opet zakurio 38,5! Iako pije antibiotike i stvarno ih redovno uzima, ja jako pazim na to!
    Kako je to sad moguce?

Nisam mu stavljala cepic, pustit cu jos malo da vidim kako ce se razvijat situacija. Naglo je postao cendrav i bezvoljan tj. djeluje iscrpljeno iako je popodne odspavao 3 i pol sata!

Jel mi ima netko kakav pametan savjet za dat? Mene ovo stvarno izluduje!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nemoj da te izluđuje. Skidaj mu temperaturu onako kako procijeniš da treba, pazi da unosi dovoljno tekućine. Vjerojatno se nešto virozno događa, a to može potrajat i do 7 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Normalno je da mu temperatura poraste po noći ako je u infekciji.
    Samo polako,malo paracetamola(ili bolje ništa ako nije viša).
    Sutra na navećer će isto imati malo povišenu temperaturu i tako sve dok se tijelo potpuno ne izbori(bez obzira na antibiotik).
    Trebaš mu dati vremena,glavno je da je bolje,ali nema instant rješenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kako ste danas?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Normalno je da mu temperatura poraste po noći ako je u infekciji.
    Samo polako,malo paracetamola(ili bolje ništa ako nije viša).
    Sutra na navećer će isto imati malo povišenu temperaturu i tako sve dok se tijelo potpuno ne izbori(bez obzira na antibiotik).
    Trebaš mu dati vremena,glavno je da je bolje,ali nema instant rješenja.
    Uff, utjesila si me. Meni nikako nije bilo jano otkud temp uz antibiotik. Srecom, nemamo bas puno iskustva s antib. pa ne znam neke stvari.

Kasnije mu je porasla na 39, samo sam ga raskomotila, ostavila ga u bodiju i donjem dijelu pidzame i nisam ga pokrila i on je zaspao. Tokom noci se cesto budio i trazio vode ali nije bio vruc.
    Sad je ok, nema temp, normalno se ponasa.

Znaci, mogu se ponovno veceras nadat temp? A dobro, sad bar znam da se nemoram tolko brinut.

Ma nisam ja inace panicar ali kad neke stvari ne razumijem zasto se dogadaju onda me to izludi jer ne znam kak da postupim.

Hvala vam cure! Kaj bi ja bez vas?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo da i ja postavim pitanje na ovom topicu da ne otvaram novi,
    Moj V je 4 mj. star. Noćas (iz čista mira) temp 39,1 rektalno. oko 4 dala sam mu panadol 3 ml i do jutra je temp. pala. Odvela sam ga u dežurnu pedijatrijsku jer je danas praznik i ped. mu je dala amoksiciklin jer mu je jako crveno grlo. Sad je 13:00 i još uvik nema temp a ja sam antibiotik kupila ali mu ga nisam dala. Imam u pripremi sljezov korjen jer mi je prijeteljica farmaceut rekla da je tako ona to izlječila kod svoje malice. Glupo mi je dati mu antibiotik prije nego mu izvadim krv i vidim da li je bakterija ili viroza a to mogu tek sutra. šta da radim ,da pričekam s antibiotikom ili da ne riskiram, ipak je to mala beba ali mi je isto bez veze da mu ga je odma dala bez da me poslala vaditi krv. malac je inače dobre volje, smije se i guguće, doduše, malo piskavije nego inače (valjda od grla). Sad je nešto posta keknjkav i stenje ali cilu noć se borije s temperaturom pa mislim da je jednostavno umoran. Tata ga upravo uspavljuje pa ću vidit kakav je kad se probudi....što mislite?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne razumijem kako ti je mogla dati antibiotik a da nije provjerila leukocite! Uzas!
    Ja osobno bi pricekala s antibiotikom do sutra, pa otidite izvadit krv. Pogotovo ako kazes da nema temp i da je opce stanje ok.

Sto se sljezovog korijena tice, on je jako dobar, ali ne za crveno grlo nego za iskasljavanje. On potice nakupljanje sluzi koja curi iz nosa u grlo da ju dijete iskaslja.
    Dakle, u pravilu je najbolji kod suhog kaslja.
    Barem su takva moja saznanja.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, bila sam u utorak kod privatnog ped.jer je moja na go a zamjena je k a t s t r o f a....ta opet dili antibiotike šakom i kapom. Dr. je rekla da je dječak ok, da mu grlo nije upaljeno i da ne treba niti vaditi krv za sada jer nije imao temp. u posljednja 24 sata. Pohvalila me za zdrav razum. Po njoj je to bila neka kratkortrajna viroza.
    E sad, jučer je pršmrcao očajno, slinica zelena izlazi na nos i oči. Zvala sam frenda okulistu koji je savjetovao ispiranje očiju s oftasolom i tobrexom ali ne znam šta ću više s tim nosom....to je već 5 ti put od kad se rodio a ima 4.mj.Pazim na propuh, stvarno sam već luda od brige i on opet prošmrca...kad ga kupam zagrijem sobu na 26 stupnjeva, ne znam više šta da radim....kako da ga zaštitim od šmrcanja....sad nam opet sljedi 5 dana inhalacije s fiziološkom a u pon. trebamo po drugo cjepivo.....da mu ga uskratim za sada dok ne ozdravi? Ali on bude dobro doslovno jedan dan a onda opet slina, šmrcanje....ima li ko kakav pametan savjet?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy je napisala:
    Ne razumijem kako ti je mogla dati antibiotik a da nije provjerila leukocite! Uzas!
    Ovo je užas, ali kod nas npr. (mi smo u recimo malom gradu) u kojem labaratorij radi 2 x tjedno, veči lab. nam je dosta udaljen, nemamo pedijatra, nego dr. opće prakse,... uglavnom, nema mogućnosti samo tako izvaditi krv, provjeriti CRP, leukocite,... dobiti drugo mišljenje,... možeš u auto i za Zagreb, koji istina, nije na kraj svijeta, ali dosta ljudi kod nas, koji dolaze sa sela, nema auto.
    U takvim uvjetima uglavnom je odokativna procjena dr. opće prakse jedino mjerilo.
    bella 11 je napisala:
    ...a u pon. trebamo po drugo cjepivo.....da mu ga uskratim za sada dok ne ozdravi?
    Čekaj da ozdravi, evo mi smo upravo odgađali cijepljenje 2 mjeseca radi laganog šmrcanja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sto se tice ociju, probaj prvo samo s fizoloskom ispirat, nama je pedica uvijek davala tobrex kapi i kad smo dosli okulistu on je poludio zbog toga. Nemas sta izgubit ako mu nekoliko puta na dan prodes samo s fizioloskom i malo mu masiraj kanalice, to ti je ovaj dio s unutarnje strane nosa prema kraju oka. U tom smjeru moras, od nosa prema oku.
    Nama je to vec 2 puta pomoglo i bez tobrexa!

Nos cisti svaki dan s fizioloskom, kad i ne smrca barem mu navecer naspricaj.
    Nasla sam i puno savjeta o luku koji navodno pomaze, narezi ga i stavi djetetu kraj kreveta, u blizini glave, preko noci. Frendica kaze da je njima to puno pomoglo. Mi jos nismo (srecom) morali isprobavat.

E da, drago mi je da nisi dala antibiotik, ma mi mame imamo sesto culo za nase klince, znamo sta im treba a sta ne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da ne pocinjem novu temu.... treba mi savjest iskusnijih mama. Da li ste upale grla uspijevale rijesiti bez antibiotika? Moja beba ima temperaturu i crveno grlo, doktorica je, naravno bez laboratorije, prepisala antibiotike na bazi penicilina, a ja ih joj se plasim dati jer moja sestra ima alergiju na pencilin. A toga se plasim puno vise nego neke umjerene temperature.... I sta sad, rizikovati da se "upala spusti" ili ipak ici sa antibioticima.... :? ?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koliko stara beba?
    Koliko visoka temperatura?
    Koliko je dugo ima?
    Da li normalno jede i još važnije - da li prima dovoljno tekućine?
    Da li je na prsima?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •