-
Ugriz krpelja i trudnoća
Imam jedno pitanje koje me malo muči.
Prije dva dana sam saznala da sam trudna i naravno presretna sam, ali me muči što sam prije tjedan dana imala krpelja.
Izvadila sam ga dok je još bio mali, znači negdje se tek ukopao u kožu jer sam ga i izvukla bez kakva problema.
Sada na tom mjestu imam crvenu točkicu kao kod laganog ugriza komarca i tu i tamo me zna svrbiti.
Jel ugriz krpelja može štetno utjecati na trudoću?
-
Evo ja ti mogu reći svoje iskustvo: isto me ugrizao krpelj kad sam već bila 7 mjeseci trudna i osim tog svrbeža jedan dan na mjestu ugriza drugih simptoma nisam imala, dijete normalno i sve ok.
Vjerojatno bi problema jedino moglo biti ako je krpelj zaražen. :/
-
Nećeš imati nikakvih problema, sve i da je krpelj bio zaražen, ako si ga izvadila unutar prvih 24 sata od kad se ukopao.
Jer se oni prvo malo najedu, pa izbace otrov, pa se opet malo najedu.
Ne brini.
-
Je bilo je unutar 24 sata, jer smo preko dana bili u voćnjaku, a navečer sam ga izvadila.
Hvala vam, sada sam se malo smirila.
-
imala si krpelja prije 1 tjedan - da je bio zaražen već bi to znala. Kako očito nije - niš. Ovo me podsjetilo da idem kupiti advantics za Betty. Drago mi je čuti novosti :D :D
-
Osoblje foruma
-
Sada je točkica još i manja tako da više ne brinem.
Hvala
-
Ja idem u OT, ali: cestitam! :D :D
-
Ja sam krpelja imala u 36tjednu trudnoće i vjerujem da sam ga imala dva dana ! Bio mi je na sredini leđa i čudno mi je to što nije otpao tokom tuširanja/brisanja ručnikom....
Užasno sam se uplašila jer je bio toliko velik da si ga mogao primiti sa dva prsta bez problema . Pošto sam bila sama doma , bacila sam se na 'operaciju' ali pri čupanju ga nisam uspjela izvaditi cijeloga , ali kasnije uz tuđu pomoć je bilo ok.U toj panici sam zvala dr te je rekla da ako dobijem neke od već gore nabrojanih simptoma odmah dođem , ali na sreću sve je za sada ok
-
migoh inkubacija virusa od vađenja je od mjesec do dva... prvi simptomi se najčešće javljaju tek nakon mjesec dana od ugriza.
Meni je sada mjesec i pol od kada sam ga imala i sutra idem vaditi krv za testiranje upravo radi trudnoće. Bogu hvala... tamo gdje je bio ugriz nema ničega. S time da sam ga imala manje od 10-ak sati, bio je još skroz mali kada sam ga izvadila.
-
meni se to dogodilo prije negdje 2 tjedna , a za 2 tjedna moram roditi (što znači da je to mjesec dana ) ....ni meni nema nikakvih simptoma ni crvenila , pa se iskreno nadam da nije bio zaražen ...tješi me to što sam čitala da je največi postotak zaraženih na području Medvednice i uz Savu , a ja sam svog pokupila u Zelini . E , sad me vidiš brine šta ako je bio bolestan , kako utječe na bebicu ?
-
Na tvome mjestu bih se obavezno testirala... ne želim te plašiti, ali borelioza se može prenijeti na dijete.
Još je rano za testiranje.
Zato sam tek sada nakon mjesec i pol od vađenja išla na testiranje jer prije mogu biti lažni rezultati jer još traje inkubacija, ako je naravno krpelj bio zaražen.
-
I jesu li ti nalazi gotovi ? To ti je dala uputnicu tvoja dr opće prakse ?
.....ak nalazi mogu biti lažni tako rano , onda bi ja trebala na kontrolu tek kada rodim :/
-
Pošto sam jučer tek vadila krv očekujem nalaze tek negdje za tjedan dana.
Da, uputnicu mi je dala dr. opće prakse.
Da, poslije poroda bi trebala napraviti testiranje i možda ne bi bilo loše da u rodilištu napomeneš ili poslije pedijatru da si imala krpelja... ili prvo testiraš sebe pa vidiš kako dalje.
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve ok!
-
hvala Ora
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma